Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Miraç kandiliniz mübarek olsun

Miraç kandiliniz mübarek olsun

Saygıdeğer okurlarım;

Tüm İslam âlemi olarak mübarek miraç kandilini idrak etmenin, mutluluğunu, sevincini ve ilâhi huzurunu hep birlikte yaşayacağımız ve de bu mübarek günü  ibadetlerimizle taçlandıracağımız   mübarek Miraç Kandilini takvim yaprakları 27 Şubat tarihini gösterdiğinde eda edeceğiz. Eller semaya açılacak, gönüller mevlâya yönelecek  yüce rabbimizin dertli kulları deva, hasta kulları şifa, borçlu  kulları ise edayı bu mübarek günde yüce rabbimizden dileyecek ve temenni edecek.

Rükuya bükülecek beller, secdeye değecek başlar, duaya yönelecek diller çünkü yüce rabbimizi anmakla huzura erecek kalpler ve gönüller.  Her daim namazını eda eder yüce rabbimizin cümle mümin ve mümine kulları çünkü bilinir ki Namaz Dinin Direği, Müminin Miracıdır.

Ne güzel ifade ediyor; Mevlana Celaleddin-i Rumi  “Ey insan yalnızlıktan şikayet etme sakın. öyle bir dostun var ki şah damarından  yakın.” Peki kimdir bu dost? Elbette dertlerin devasını veren, hastaların şifasını ihsan eden, borçluların edasını nasip eden yüce rabbimiz.

Bizi bizden daha iyi tanıyan, bilen, duyan ve işiten, kendisine yönelen gönülleri dillerden dökülecek duaları boş çevirmeyen yüce rabbimiz.

Şükürler olsun, erişeceğiz mübarek miraç kandiline bin bir dualar saklı nice gönüllerde, nice gönüller dava arayacak gönüllerinde saklı dertlerine, şah damarından yakın olan ve en güzel dost olan yüce rabbimiz cümle mümin ve mümine kullarının elbet merhem olur dileklerine temennilerine.

Yüce Rabbimiz dilediğinde kullarının hakkında olanı gönüllerine razı eyleyen, dilediğinde gönüllerinde olanı haklarında razı eyleyen bizi bizden daha iyi tanıyan, bilen, işiten ve de duyandır.

Duaların boş çevrilmediği bu mübarek miraç kandilinde yüce rabbimiz cümle mümin ve mümine kullarının dertlilerine devayı hastalarına şifayı ihsan eylesin.

Borçlularına en yakın zamanda edayı nasip eylesin inşallah.

Dualarımız kabul olsun…  İbadetlerimiz makbul olsun… Tüm İslam âlemine mübarek Miraç Kandili hayırlara vesile olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi