Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

RUHUMUZU DİNLENDİREN KİTAP OKUMA AKTİVİTESİ

RUHUMUZU DİNLENDİREN KİTAP OKUMA AKTİVİTESİ

Saygıdeğer okurlarım; bizler toplum olarak acaba kitap okumaya önem veriyor muyuz sizce? Bu soruya kimilerimiz evet, kimlerimiz hayır cevabı veriyor belki de ama neden kitap okumaya önem vermiyoruz yâda neden önem vermek istemiyoruz merak uyandıran bir konu olabilir elbette. 
Toplum olarak kitap okumaya hiç zamanım yok, ya da kitap okumam mümkün değil çünkü çok meşgulüm ifadelerini kullanıyor olsak da günümüzde kitap okumak için gerekli zamanı kendimiz yarata biliriz mümkün oldukça.  
Kitap okuyarak bilgi haznemizi geliştirebilir, daha önce hâkim olamadığımız birçok konu hakkında yeterli kanıtsal bilgiye sahip olabiliriz. Kimi zaman yazarın engin tecrübesinden faydalanır, kimi zaman da yazarın konu ettiği hususlar ilgimizi çeker bilgi haznemizi ikiye katlarız. Hakim olamadığımız konu ve konular hakkın da bilgi edinmek ve de bu konuları yeterli kaynaklar ya da kitaplardan okuyarak öğrenmek kaçınılmaz olacaktır. Ama biz toplumun birçok kesimi kitap okumaktan pek memnun olmuyoruz.  
Oysaki imkân bulduğumuz zaman vaktimizi kitap okuyarak geçirsek hem bilgi sahibi olmuş oluruz, hem de yazarın kitaba katmış olduğu hissiyatı bizlerde kendi içimizde hissetmiş oluruz. Peki, ama bu güzel kitap okuma aktivitesini bizler neden günlük hayatımızda organize edip, uygulamaya geçirmiyoruz? 
Günlük yapmamız gereken bir takım işleri yoluna koyup, günü neden kitap okuyarak noktalamıyoruz? Oysaki günün yorgunluğunu atmak için kitap okumak güzel ve iyi bir seçenek olabilir. Kitabın sayfa, sayfa akışına konsantre olarak ruhumuzun dinlenmesini sağlaya biliriz. Kitabın içeriği her ne olursa olsun ister roman olsun ister şiir olsun ister bilgi verici bir kitap olsun bizlerin okumaktan keyif alması gerekmektedir. 
Zaten okuduğumuz kitaptan keyif alıyorsak yazarın kitaba kattığı hissiyatı algılayabiliyorsak kitabı sonuna kadar okumayı tercih ederiz. Böylelikle kitapla birlikte ruhumuzun da dinlenmesine izin veririz. Kitap okumayı günlük hayatımız da güzel bir aktivite seçeneği olarak değerlendirebiliriz.
Bizden söylemesi...

Tekrar görüşmek dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi
SON YAZILAR