Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Sonbahar yerini kış mevsimine bırakıyor!

Sonbahar yerini kış mevsimine bırakıyor!

Saygıdeğer okurlarım; artık yavaş yavaş kış mevsimi kendini hissettirmeye başladı! Soğuk hava şartları kimi zaman serin kimi zaman güneşli seyretse de çevremizi güzelleştiren ağaçlar yapraklarını bir bir döküyor sonbahar tüm renkleriyle kış mevsiminin gelişini şimdiden müjdeliyor hepimize.
Evlerimizin, iş yerlerimizin pencerelerinden eşsiz manzara görüntüsüyle izlediğimiz yağışların kış mevsiminin en güzel göstergesi olduğunu ifade edebiliriz.
Caddede, sokakta, çarşıda, pazarda geziyorken şemsiyemizi yanımızdan ayırmadığımız, atkımızı, eldivenimizi ve de şapkamızı her daim hazırda bulundurduğumuz günleri yaşıyoruz.

Bugünlerde yağmur ve hafiften iç titreten soğuklarla birlikte kapısını araladığımız kış mevsiminde bir sonraki aşama kasım ve aralık ayındaki ani hava değişikliğinden kaynaklı sisli ve kırağılı günler olacak. Sonrasında da lapa lapa yağan kar… Etrafı bembeyaz yapan herkesi mutlu eden o kar taneleri ile birlikte yavaş yavaş yollarda yürüdüğümüz, ortopedik problemler oluşmaması bakımından azami dikkat göstereceğimiz kış günleri…

Hepimiz kış için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Ancak araçlarımızla güvenli seyahat edebilmek için de çok geç kalmadan hazırlıklara başlamakta fayda var. Araçlarımızın mevsimlik bakımı ve kış dönemi için oto lastik teminatında ihmale yer olmamalı.

Tekrar kışın güzelliklerine dönecek olursak. Kış deyince hafızalarda canlanan fotoğraf elbette soba başındaki mutlu aile tablosudur. Sobalı evlerimizde kış mevsimi bir başka duygu seli yaşatır insana. Hava şartlarının soğuk seyrettiği bu dönemde gürül gürül yanan soba insanın içini ısıtırken, sobanın etrafında toplanan ev halkının ve konukların eşsiz sohbeti de âdeta gönülleri sımsıcak yapıverir.
Kaloriferli evlerde bu sıcaklığı bulamasak da orda da dışarıdaki çetin ayaza meydan okuyan bir sıcaklık vardır. Kaloriferli evlerde soğuk hava şartlarını hissetmek çok da mümkün değildir.
Kışın bir başka fotoğrafı da lapa lapa kar yağışının ardından çocukların kartopu oynamak için pür telaş sokağa koştuğu, kar tanelerinden güzel mi güzel kârdan adamların tasarlandığı bir kış mevsimidir elbette ki.
Özetle bambaşkadır kış mevsimi… Hava şartları soğuk seyretse de yürekten gönülden bir duygu seli yaşatarak yavaş yavaş hissettirerek gösterecek kendini!
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yağışların yüz güldürücü seviyede olması, bereketin sembolü olması dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi