Cihad Alpan

Cihad Alpan

Anılarla Kocaman ‘VEDA’

Anılarla Kocaman ‘VEDA’

Ligde kötü bir grafik çizmeye devam eden Konyaspor son iç sahada ağırladığı Denizlispor müsabakasından gol atamadan ayrılarak 2 puan daha kaybetti. Tehlike çanları çalıyor farkında mısınız?  Fazla değil 2 sezon öncesi yapılan hesaplar bu sezon içinde geçerli.

Hiçbir menfaat gütmeden arma aşkına işini gücünü bırakan bir çok taraftar cumartesi günü Konyaspor’u yalnız bırakmamak için stada gitti. Tek bir amaç vardı o da galibiyet. Eğer müsabaka kazanan taraf biz olsaydık çemberimiz bu kadar daralmadan geleceğe umutla bakıyor olacaktık. Fakat olmadı. İç sahada 5 haftadır gol atmayan bir takımımız var. Yönetim, teknik heyet, taraftar kısacası şehir olarak şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım.  Bu takımın özgüveni yerine nasıl gelir diye?

Fazla değil geride bıraktığımız devrede Yeni Malatyaspor müsabakasında Serkan’ın ilk saniyelerde kırmızı kart görmesinin ardından başladı tüm sıkıntılar. Tekrar o maçı hatırlarsanız takım olarak ruhumuz diriydi. Sahada 90 dakika 10 kişi mücadele etmesine karşın pozisyon buluyor ve hücuma çıkıyordu. Fakat o maçtan sonra direncimiz kırıldı. Adeta paramparça olduk. Üstüne Fenerbahçe deplasmanda alınan farklı yenilgi, takımı tamamen çökertti. Bir adım ileri atsak ertesi hafta 2 adım geri gidiyoruz. Bu moralleri düzeltmek yine yeniden Aykut Kocaman’a düşüyor derken yolların ayrılma haberi gündeme bomba gibi düştü. Taraftar olarak donduk kaldık. Takımın yeniden toparlanmasını beklerken Aykut hocanın gidişi yeniden düşünmemize sebep oldu. Ligin ilk devresinde ilk 7 haftalık dönemde sıkıntı olacağını söyleyen Kocaman, sıkıntıyı gideremedi. Sorun neredeydi peki? Oyuncularda mı? Teknik heyette mi? Yoksa yönetimde mi? Bunun cevabını yine ilerleyen günlerde gelecek hoca ile göreceğiz. Bizzat şu konuya da değinmek istiyorum. Geçtiğimiz sezonlarda canını dişine takan oyuncularımızdan bu sezon eser kalmadı. Artık eskisi gibi sağ kanat akışını kullanamaz hale geldik. Sezon başında en çok şut takım olurken şimdi şut çekmeye korkar olduk? Niye böyle oldu anlamış değilim. Kan değişikliği bu takımı yukarıya tırmandıracak mı? Bunu merakla bekliyorum. Fakat sezon sonunda artık Konyaspor formasını hak etmeyen tüm oyuncuların takımdan gitmesini arzu ediyorum. Olmuyor eskisi gibide yürümüyor.

Konyaspor teknik direktör sorununu çözmeye çalışıyor. Ünal Karaman ile anlaşamayan yeşil-beyazlıların Bülent Korkmaz’a takımı emanet edilmesi bekleniyor.

Umarım yeni gelecek teknik heyet takıma bir hareket getirir ve içinde bulunduğumuz durumdan kurtuluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi