Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu

Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu

Haşdi Şabi, ABD ve İran’ın Ortak Irak İşgal Ordusudur

Haşdi Şabi, ABD ve İran’ın Ortak Irak İşgal Ordusudur

Irak’ın son ölümü, Saddam’ın doğumuyla başladı diyebilirim. Manası diriliş demek olan Baas partisinde 20 yaşındayken (1958) devlet başkanına suikast düzenleyen Saddam’ın partisi, Baas 10 yıl sonra iktidarı ele geçirince Saddam da 11 yıl sonra tüm Irak’ın tek hâkimi oldu ve bugüne kadar Irak cehennemine giden yolun taşlarını zalimliği ve cahilliğiyle tek tek döşediği görülmektedir. Çünkü rehberi Mişel Eflak’tı. (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/saddami-iktidara-tasiyan-misel-nasil-ahmet-oluverdi-38551985) Burada Çöl kraliçesinin babası küresel derin devlet (Baas, Kesnizanı tarikatı, FETO’nun Irak versiyonu) bu cehenneme ciddi şekilde odun taşımıştır.

Bugün Kürd bölgesi hariç (IKBY) hiçbir sokağına girilemeyen Irak’taki olaylar,  Eylül ayında ABD-Irak arasında tercümanlık yapan önemli bir mütercimin, İran tarafından(?) öldürülmesiyle başladı. Buna karşılık, Irak’taki 8 İranlı general öldürüldü ve Kasım Süleymani’yi de öldürme planı yapılmaya başlandı. (Ocak 2020’bin ilk günlerinde Süleymani ve ekibi öldürüldü) Ancak kanaatimce asıl önemli olay, geçici Başbakan olan Abdulmehdi’nin 18 ilin valisi, bakanlar ve tüm üst düzeylerle Çin ziyareti ve onlarca anlaşmayla geri dönmesiyle oldu. Çünkü ABD ve İran’ı saf dışı etmeyi Çin, üzerinden yapmaya çalıştı. (Çince bölümleri hem Erbil hem de Bağdat’ta açıldı.) Bunu yerine göreve gelen Mustafa Kazımi Yeşil Bölgede dahi bahçesine çıkamıyor. Çünkü Heşti Şeabi orayı işgal etmiş durumda.

Haşdi Şabi, ABD ve İran’ın Ortak Irak İşgal Ordusudur

Irak, bugün ABD’nin öldürdüğü ve İran’ın da sırtlanlar gibi fırsattan istifade ettiği bir leş konumunda bulunmaktadır. Bu sırtlanların lideri ise Kasım Süleymani idi. Süleymani, Irak’ın polis, istihbarat ve askeri gücünü tamamen ortadan kaldıran, İran benzeri paralel ordu-devlet yapılanması olan Haşdi Şabi’yi (Halk Gücü)  kurmuştur. Ve şu an bile İran, Irak’tan çaldığı parayla geçiniyor. Aynı şekilde Irak, Türkiye’den 1 TL’ye aldığı elektriğin on katını İran’a ödüyor. Buradan İran, yıllık tahmini 50 milyar dolar alıyor. Kendi petrolünü de Irak’a sürüp oradan dünya pazarına sürüyor. İşin özüne bakılırsa burada, ABD ve İran ortaktır. ABD sert İran ise Irak’ın yumuşak ortak işgal gücünü oluşturmaktadır.

Haşdi Şabi, ABD ve İran’ın Ortak Irak İşgal Ordusudur

İran, Irak petrolünü satarak oradan (ç)alınan paralarla geçiniyor. Çünkü kendi petrol geliri ambargodan dolayı neredeyse yüzde 90 oranında düşmüştür. Bunu hem Irak petrolüyle hem de Irak üzerinden dünya pazarına gönderdiği petrolle ikame ediyor.

Sayısı net olarak bilinemeyen ve yaklaşık 150.000 kişilik, tamamen Şiilerden oluşan Haşdi Şabi (HŞ) Kasım Süleymani’nin talebi ve Şii dini lider Ali Sistani’nin emri üzerine kurulmuştur. Feyaz, Muhendis, Ali ve Adil Amiri, lider kadrosunu oluşturmakta olup bunlar Sistani’ye bağlıdır. HŞ’yi Türkiye kamuoyunda ilk kez dile getirdiğimde bana çok az insan inanmıştı. (https://www.takvim.com.tr/video/haber-videolari/turkiye-ortadoguyu-yonetecek-tek-ulke-oldugu-icin-hedefte)

Devlet içinde devlet olan HŞ’nin, parası ve elbisesi Irak halkından ama ideolojisi İran’dan gelmektedir.  İran’a bağlı HŞ, kanuni iken bizzat Irak Sünnilerinin kurduğu Aşair-il Vataniye yasadışıdır. Çünkü 329 kişilik Irak Parlementosu’nda güç Şiilerdedir. (40 Sünni, 5 Mesihi, 1 Ezidi, 1 Ermeni, 76 Kürd kalanı da 206 Şiilerden oluşmaktadır.)  Bu durum nüfus yapısına aykırıdır. Çünkü Irak nüfusu yüzde 60 civarında Şiilerden, yüzde 20 Sünnilerden ve yüzde 17 Kürdlerden oluşmaktadır. Şu anda Sünnilerin siyasi hiçbir etkisi yoktur. Çünkü hepsi öldürüdlü.

Haşdi Şabi, ABD ve İran’ın Ortak Irak İşgal Ordusudur

Kürd Bölgesindeki güç dağılımı Barzani ve Talabani üzerinde toplanırken, merkezi Bağdat hükümeti tamamen Şiilerin dolayısıyla İran’ın ve dahi Kasım Süleymani’nin elinde bulunmaktadır. Çünkü KS’nın kafası ölmüşse de kuyrukları (HŞ) hala sağlamdır. Ancak şu da bir gerçektir. KS’nin ölmesiyle İran’ın psikolojik etkisi kırılmıştır.

 “ABD bugün gitsin yarın Irak ölür”. Bu söz koltuğundan kalkıp vekillerin arasına oturan, bizzat Irak meclis başkanı Albussi’ye aittir. Tepeden tırnağa RPG ve Havanlarla silahlanmış aşiretler, Sünni-Sünni, Sünni-Şii ve Şiilerin kendi aralarındaki grupları çatışmaya her an hazırdırlar.

Haşdi Şabi, ABD ve İran’ın Ortak Irak İşgal Ordusudur

Son süreçte hem boş alana düşen kof füzeler, düşürülen sivil uçak hem de KS’nin ve Mühendis gibi diğer liderlerin öldürülmesiyle İran rezil oldu, Türkiye aziz oldu. İran, açlıktan gezen sırtlanın, aslan avına çıkması gibi oldu. Bir devletin çökmesinin ne demek olduğunu burada, sinirleriniz ve kaslarınız çözülerek görürsünüz. Çünkü bugün DAİŞ bile boşaltılmış köy ve dağlarda ciddi sayıda bulunmaktadırlar ve Irak terör yuvasına dönmüş durumdadır.

Kısaca, Irak, küresel güçlerin, şehirlere bölünmüş Küçük Ortadoğu, Büyük İsrail, enerji ve Babil’den 2600 yıllık intikam sebebiyle öldürüldüğü görülmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu Arşivi