Fikret Coşar

Fikret Coşar

Evde kalırken

Evde kalırken

Yaşadığımız pandemi /salgın yüzünden bütün dünya virüsle boğuşur, savaşır hale geldi. Sağlık bakanlığı ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda yetkililer tedbirler kapsamında belirli yaş gruplarının 65 üstü ve 20 yaş altının sokağa çıkmaları yasakladı. Sokağa çıkmak zorunda olanlara da hem dışardaki riskten korunma hem de kendileri rahatsızsa başkalarına bulaştırmamaları için maske takma eldiven giyme mecburiyeti vb. tedbirler alındı.

Dünyanın başına musallat olan bu virüs salgını ister birileri tarafından üretilmiş, isterse kendi türemiş olsun öncelikle bu virüse karşı savunma ve tedavi şekillerini hiç ihmal etmeden gerekli tedbirler hafife alınmadan birebir uygulanmalı. Öncelikle bu salgını elbirliği ile en az hasarlar atlatma gayretinde olmalıyız. Hep birlikle omuz omuza vererek bu salgından bir an evvel kurtulmalıyız.

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında evde kalmamız önerildi ve evden mecbur kalmadıkça çıkmıyoruz, çıkmamalıyız. Çalışmak zorunda olanlara da Allah kolaylıklar versin ve onları korusun. Bu arada evde kalanlar da bu sureci en verimli şeklide geçirmeye gayret etmeli.  Evde kalırken daha önce fırsat bulamadığımız zamanlar şu an mevcutken kitap okumalı, araştırma yapmalı, kaliteli öğretici ibret alınacak filmler izlemeliyiz. Tefekkür etmeli daha önce iş telaşesinden aramaya fırsat bulamadığımız yakınlarımızın hallerini sağlık durumlarını telefonla da olsa sormalıyız. Eşlerimize yardımcı olmalı, hazır bütün aile bir aradayken oturup muhabbet etmeli, birlikte vakit geçirmeliyiz.

Bu yaşadığımız salgın yüzünden birilerini başka hesapları varsa ki var olduğu kanaatindeyim onların beklentileri neyse boşa çıkarmak için bizim ne yapmamızı bekliyorlarsa tam tersini yapmalıyız.

Millet olarak bize düşen neyse onu yapmalıyız. Korkup panikleyip birbirimize düşmemizi istiyorlarsa şimdikinde daha fazla KORKMAMALI birbirimize tutunmalıyız. Moral motivasyonumuzu en üst düzeyde tutup hem bireysel hem toplumsal direncimiz artırmalı. Başkalarının bizleri çökertmek için yaptığı hamlelerini ve beklentilerini boşa çıkartmalıyız. Memleketimizin üzerindeki emelleri olanların saldırılarını da herkes uyanık olmalı yetkililerde, millette üstüne düşeni yapıp mikro ve makro saldırıları elbirliği ile savunmalı ve savuşturmalıyız. Ya evde kal ya da elveda hoşça kal vesselam.

 

YER YER

Bazen bunalırsın dar gelir koskoca yer.

Bir bakarsın için ferahlar yer yer.

Derdini anlatamazsın için içini yer.

Kocaman dünyada bakar birileri ötekiler yer.

 

Kimi değerlendiremez servetler yer.

Varlığına rağmen dar gelir her yer.

Harcar ömrün boşa, sağda solda yer.

Tükenir sonunda, ne içebilir nede yer.

 

Tespih eder koskoca semalar ve yer.

Sende ömrün boyunca tespihe ver yer.

Yer birbirini toprak diye ölür, ölüyü de toprak yer.

Sadece Allah’a secde et, mescit olur her yer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fikret Coşar Arşivi