Uğur Özteke

Uğur Özteke

Gözünüz aydın artık pamuk tıkanıyormuş

Gözünüz aydın artık pamuk tıkanıyormuş

Dün önceki günlere göre biraz daha farklı bir gündü. Çünkü Başkan Uğur İbrahim Altay gazetecilerle ayda bir basın toplantısı yapacağım sözünü de böylesine olağanüstü şartlarda video konferans sistemi ile tutuyordu.

Başkana sözünü tuttuğu için teşekkür ederiz.

İkinci bir teşekkür de bu video konferans sistemini başarı ile gerçekleştiren Ahmet Bilgiç ve ekibine.

Gelelim yazı konularımıza…

DÖRT HOCA İÇİN SORUŞTURMA AÇILMIŞ

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’dan bir dostumuzun uyarısıyla Teknik Üniversite konusunda bir durumu sizlerle paylaşmıştık.

Teknik Üniversite yönetiminden bu konu ile ilgili son durum bilgisi geldi.

Konunun özeti şu;

Kıymetli Uğur ağabeyciğim;

3 Nisan tarihli köşe yazınızda “Konya Teknik Üniversiteye Yazık Etmeyin” spot başlığıyla yer alan eleştiri ve şikâyet konuları ile ilgili olarak Rektör Hocamız başta olmak üzere ilgili birim sorumluları ile yapmış olduğumuz inceleme ve değerlendirmeleri sizinle paylaşmak istiyoruz.

..…………….

Senatomuzca onaylanan akademik takvime göre uygulamalı derslerle ilgili olarak virüsün muhtemel etkisinin azalma ihtimali olan haziran ve temmuz aylarında ders değerlendirmeleri yapılacaktır. Ancak sürecin uzama ihtimaline göre farklı alternatif akademik takvimlerimiz de hazırlanmıştır.

Rektörlükçe öğrenci ve akademisyenlerimize hem akademik takvimimiz ve hem de uzaktan öğretim süreçleri hakkında e-posta, kısa mesaj, web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımızdan gerekli duyuru ve açıklamalar sık sık yapılmaktadır. Bu duyuru ve açıklamaların hiçbirinde uygulamalı derslerin sınavlarının ödev şeklinde verilmesi ve istenmesi söz konusu değildir.

Sizin yazınıza kadar bu konuda yazılı ya da sözlü hiçbir öğrencimizden Rektörlüğümüze ulaşan bir şikâyet ya da bilgilendirme olmamıştır. Görüşülen öğrencilerin beyanları neticesinde kendi inisiyatifleri ile üst birimlerin bilgisi ve izni dışında uygulama ödevi talep ettiği iddia edilen hocalarımızla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Aracılığınızla şunu ifade etmeliyiz ki; yeni bir üniversite olmamıza rağmen Türkiye’deki diğer üniversitelerin çoğundan daha erken akademik takvimimizi yayınladık ve uzaktan öğretim alt yapımımızı hazır hale getirdik.”

………….

Bu resmi bilgilendirme notları. Kısalttım. Araştırma sonucunda bölümleri ile ilgili 4 hoca ile ilgili soruşturma başlatıldığını yazalım ve başta rektör hoca olmak üzere yazımıza dahası öğrencilerin isteklerine duyarlılık gösteren yetkililere teşekkür edelim.

ATİKER, EKREM ÇOŞKUN DÖNER VE GOLDA’YI TEBRİK EDERİZ

Ülkemiz ve dünyanın olağanüstü günler geçirdiği şu günlerde büyük küçük herkes inişleri adeta durma noktasına gelirken Konya’nın gurur veren markaları ATİKER, Ekrem Coşkun Döner ve GOLDA başta ulusal televizyon kanalları ve sosyal medya olmak üzere basını dolayısıyla da kamuoyunu sallıyorlar. Üreterek ayakta kalmanın dışında alanlarındaki ulusal çaplı markalara kafa tutup reklamları ile ezen bu firmalarımızı da yürekten kutluyorum.

TRAFİKTE AF YOK

Ortalık karışık olduğu için Emniyet Müdürlüğünün yazılarımız üzerine tarafımıza göndermiş olduğu bilgilendirme notları, anam babam zarfla yani posta ile geldiği için gecikmeler yaşanıyor.

Ama işte bunlardan birisi. Geç de olsa Emniyet Müdürlüğünden bize gelen son iki bilgi notundan birisi. İnşallah öbürünü de yarın yayımlarız.

SAYIN: Uğur ÖZTEKE

BBN Haber’in 07.02.2020 tarihli sayısında yazmış olduğunuz makaleniz ile ilgili olarak;

Karayolları Trafik Kanunun 46. Maddesi (d) fıkrası gereğince 'Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmek, kamyon ve çekici türü araçlara 1.228 TL diğer araç türlerine 288 TL idari para cezası uygulanır' hükmü gereğince;

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimize 2019 yılı içerisinde toplam 483 araca sürekli gidişe göre sol şeridi ihlal etmek maddesinden gerekli cezai işlem uygulanmıştır.

Vatandaşlarımızı trafik kurallarına uyma düzeylerinin üst düzeylerinin üst seviyelere çıkarılması ve trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaların en alt seviyeye indirilerek, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak devem etmektedir.

Sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyoruz.”

TAMAM RAHAT ÖLEBİLİRİZ ARTIK

Uğur Başkan’ın video konferanslı basın toplantısında şehrimizle ilgili en önemli konulardan birisi de bu illet hastalıktan dolayı ölenlerin İslami şekilde yıkanmasından defin işlemlerine kadar olan konu idi. Kerem sordu Başkan da Allah için herif gibi net söyledi.

Şehrimizde bu hastalık yüzünden hayatını kaybeden insanlarımızın nakillerinden yıkanmalarına oradan da definlerine kadar ailelerle görevliler arasında çok net kavgalar oluyordu.

Başkan net üstüne basa basa söyledi.

Diyenet’in fetvasının ardından artık hayatlarını kaybeden insanlarımız İslami şekilde pamuk tıkama da dahil yapılıp arzu ederlerse istedikleri kabristana defnedilebiliyorlarmış.

Sağ olsun Başkan bu konuda yaşayanları rahatlattı.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Öz’ünü keşfetmenin enerji alanında olduğunda, sıcak suyun içindeki buz parçası gibisindir. Buz parçası zihindir. Sıcak su buz parçası ile savaşmaz. Buz parçası erimeye direnemez...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gönüllü karantinaya gönüllü olarak inanarak katıldığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi