Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Dijital Devrim – 2

Dijital Devrim – 2

Dijital devrimde en önemli konulardan birisi de insanları mülksüzleştirmektir. Bize Meta’dan dijital arazilere para yatırmayı öğretip, nasıl dijital de parsel parsel arsa alınır göstermeye başladılar bile. Bu mülksüzleştirmek için temel olacak çalışmalardan. Gelecekteki dünyada, tüm mülkiyet sermayeye ait ve siz bunu UBI ile kiralayacaksınız. Bunu size çok ucuza kiralayacaklar çünkü sermaye sürümden kazanacak.

Hiç çaba göstermeden para kazanacaksınız ve ucuza kiralayacaksınız. Peki karşılığında ne vereceksiniz? Kalan her şeyinizi vereceksiniz. Vücut bütünlüğünüzün dokunulmazlığı dahil her şeyinizi vereceksiniz. Aslında para dijitale geçip FED’e aktarıldığında paranız bile olmayacak. Bu durumda sistem ne derse yapmak zorundasınız. Aksi yönde hareket ederseniz, cezalara hatta dijitaldeki paranıza bile el konulmasıyla karşı karşıya kalacaksınız. İşte bunu da Sosyal Kredi Sistemi belirleyecek işte. “Dürüst vatandaşı” ödüllendir, “Sistem karşıtını” cezalandır şeklinde işleyecek. Mesela sistemi internetten eleştirirseniz UBI ödemenizden kesilebilir. 2 yıldır dünya da çıkardıkları salgında bütün haklarınızı istediler ve almayı başardılar. HES kodu ile bunun alt yapısını kurdular. Zaten dedikleri gibi bir takip sistemiydi bu. İlk başlarda çip takılacak denildiği zaman öyle şey mi olur biz kimiz ki çip takacaklar diye dalga geçenler ve inanmayanlar oldu. Komplo teorisi dedikleriniz bir bir gerçekleşmeye başlıyor bile. Belki aşılama ile takmayacaklar bu çipi ama hepimiz bir gün gönüllü taktırmak için gideceğiz. Çünkü “Dünya vatandaşlığı” adı altında kişiye tanımlı bir kod gerekli. Bütün her şeyiniz bu çip içinde tanımlanmış olacaktır. Örneğin çip takmazsanız okula ,işe giremeyeceksiniz veya dijital paranızı kullanamayacaksınız. Sizi bu çipe mahkum hale getirecekler. Yakın zamanda bunun güzellemesini de yapacaklar. “ Ya bu komplocu aşı karşıtlarının dediği gibi değilmiş, çok iyi faydalı bir şeymiş hem sağlığımızı da kontrol ediyor” sözlerini duyar gibiyim. Bir de “Zaten bütün verimizi bilmiyorlar mıydı?” havalarına da girmeyin, çıplaksınız artık. Bir AVM güvenliğine bile virüslü olmadığınıza dair HES kodunuzu göstermeyi bile öğrettiler size. 20 yıldır havalimanlarında ayakkabınıza kadar çıkarıyorsunuz bunu idrak etmek gerekli.

Önceki yazılarımda bahsettiğim iklim krizi ile başlayacak bu sistem. Daha sonra devamında büyük bir kaos ve savaş içerisine sokulabiliriz. Sonra da istedikleri takip sistemini getirebilirler. Paris iklim anlaşmasıyla beraber devletlere bunu uygulama yükümlülüğü getirilmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi