Tolga Durmaz

Tolga Durmaz

Kongre ateşi yakıldı

Kongre ateşi yakıldı

Her ne kadar pandemi döneminde futbol aşkımız eskiye nazaran azalsa da milli maç arası verilince lige ne kadar bağlandığımızı anladık.

14 günlük aranın ardından Erzurum deplasmanıyla yeniden lig heyecanına başlıyoruz.

İsmail Kartal ile son derece kötü geçen son dönemin ardından yeni çalıştırıcısı İlhan Palut ile toparlanan ve genç çalıştırıcıyla çıktığı 7 maçtan 12 puan toplayan Konyaspor artık alt sıralarla bağını tamamen kesmek istiyor.

Bunun biran önce gerçekleşmesi için de önümüzdeki iki maç çok önemli.

Düşme hattından çıkmaya çalışan rakiplerden Erzurum ile deplasmanda Ankaragücü ile ise iç sahada oynanacak maçlardan alınacak sonuçlar Konyaspor için bu sezonun sonu anlamına gelebilir.

İşi son düzlüğe bırakmamak adına ekibimizin bu iki maçtan en az 4 puan çıkarması iyice rahatlaması için yeterli olacaktır.

Bu durum gerçekleşir ve Konyaspor ligde kalmayı garantilerse önümüzdeki sezon 100.yılını yaşayacak olan kulüp bir yapılanmayla yeni hedeflere koşmak için hazırlıklara başlayacaktır.

Hazırlık derken Konyaspor’da en büyük beklenti yapılması planlanan kongre..

Kulüpte ikinci adam konumundaki Ekrem Coşkun’un son kazanılan Alanyaspor maçı sonrasında sosyal medyada yer alan açıklamalarıyla kongre ateşi yakıldı.

Ligde kalmayı garantilememiz halinde kongre kararı alınacak ve daha güçlü bir yönetimin oluşturulması için çalışmalar başlayacak.

Elbette büyük hedefler koymak şimdilerde çok zor.

Kulübün mali durumu ortadayken 100.yıl söylemleriyle camiaya beklenti içine sokmamak gerekli.

Özellikle son 2 sezonda yapılan yanlışların sonucunda mevcut yönetimle camianın arasında soğuk rüzgarlar esiyor.

Her ne kadar birlik-beraberlik söylemlerinde bulunulsa da bu birliktelik bir türlü sağlanamadı bundan sonra da sağlanması muhtemel gözükmüyor.

Temsil kabiliyeti daha yüksek ve daha barışçıl bir yönetim oluşması en büyük beklentimiz.

Mali acıdan durumu vahimin de ötesine doğru giden kulübün toparlanması ise uzun bir süreç alacak.

İnşallah yapılması planlanan kongrede kulübü bulunduğu noktadan yukarıya taşıyacak bir kadro göreve gelir ve artık hedefler ligde kalmanın ötesine taşınır.

Hem kongre hazırlığının sezon sonuna kalmada yapılabilmesi, hem de gelecek sezonun planlamalarına erken başlanabilmesi için ligde üst üste oynanacak Erzurumspor ve Ankaragücü maçlarının çok önemli olduğunu tekrar vurgulamak isterim.

Umarım hedeflenen puanlar toplanır ve planlanan yapılanma adımları atılarak Konyaspor’un 100.yaş dönemi sorunsuz başlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tolga Durmaz Arşivi