Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Birlik ve Beraberliğin Sembolüdür Bayram

Birlik ve Beraberliğin Sembolüdür Bayram

Saygıdeğer okurlarım;

Tüm İslam alemi olarak bir kez daha mübarek kurban bayramına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevincin, neşenin ve de tebessümün simgesidir.
Lezzetli sofraların kurulduğu, böreğin, baklavanın dolmanın ve envai çeşit yemeğin sofraların baş köşesinde yer aldığı bayram. Hazırlanan birbirinden lezzetli yemeklerin eş dost akraba ile birlikte bol muhabbet ve bol neşe ile birlikte tüketildiği bayram...
Bilindiği üzere kurban bayramının vazgeçilmez lezzeti kavurmadır. Kurban ibadeti yerine getirildikten sonra damaklarda ayrı bir tat bırakan kavurma belki öğle yemeğinde belki de akşam yemeğinde sofradaki yerini alır. Kavurmanın lezzeti ile kurban bayramı adı ile en müstesna bir bayram olmaktadır.
Yüce rabbimizin rızasını kazanmak için kurban ibadetini yerine getirdiğimiz, kurban kesemeyen eş dost akraba ya da komşumuz ile birlikte kurban etini paylaştığımız birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi kurban bayramı.

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da büyüklerimiz ziyaret edilir hal hatır sorulur büyüklerimizin ellerinden öpüp hayır duası alınır, bol bol hasbihal edilir. Büyüklerimiz evlatları ve de torunlarının ziyaretiyle sevinir, neşelenir. Dededen torunlarına, Bbabadan evlatlarına hediye edilen bayram harçlığı ile küçük gönüller mutlu edilir.

Çünkü bayram tüm İslam alemine yüce rabbimizden armağan en müstesna hediyedir.

Her daim bilindiği gibi küskünlüklerin dargınlıkların bir kenara bırakıldığı, dargın gönüllerin barıştığı büyüklerimizin kalbinin gönlünün kazanıldığı küçüklerin hatır ve gönül kazanmaktan memnuniyet duyduğu en kıymetli gündür bayram.

Bayram gelir olur gönüllerde neşe. Herkes bulur kendini bambaşka bir sevincin içinde. Eş dost akraba, evlat torun bütün aile hep birlikte bir başka güzellik kazanır bayram elbette...

Sağlık sıhhat afiyet ile birlikte mutluluk sevinç ve neşe ile daha nice bayramlara erişmek ümidiyle
Sevdikleriniz ve sevenlerinizle daha nice bayramları sağlık mutluluk sevinç ve neşe ile birlikte idrak etmeniz temennisiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi