Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kan Bağışının Önemi Hususunda Bir Kaç Söz

Kan Bağışının Önemi Hususunda Bir Kaç Söz

Saygıdeğer okurlarım; Sağlıklı yaşamın en önemli unsuru sağlığımızı korumak ve sağlığımızı korumak için gerekli önlemleri almaktır. Kendi sağlığımızı koruduğumuz gibi toplumun sağlığını korumak da büyük önem taşımaktadır.
Toplumun sağlığını korumak için atılacak en iyi adımdan bir tanesi duyarlı vatandaşlar olarak kan bağışıdır. “Kan ver bir hayata umut ol” ilkesiyle kan bağışında bulunmak toplumun sağlığını korumak adına en müstesna adımdır.
Hemen her gün radyo ve televizyonlarda “çok acil bir hasta için kan aranıyor” diye duyurular yer almaktadır. Kan bağışının hayatımızdaki yeri ve önemi her gün yeniden hatırlanmaktadır.
Bir hastaya kan bağışında bulunmak bir hayatın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için bir vatandaşa yardımda bulunmak duyarlı davranışın en güzel göstergesidir.
Ne diyor Şems-i Tebrizi; “hayatta olabileceğiniz en güzel yer bir duanın içinde yer almaktır.” Duyarlı davranış sergileyerek kan bağışıyla birlikte bir hayatın sağlıklı olmasını sağlayarak bir vatandaşın duasında yer alabiliriz.
Kan bağışının nice hayatlara umut olacağı unutulmamalıdır. Kan bağışının nice hayatlara şifa kaynağı olacağı hatırlanmalıdır.
Hayatımızın en müstesna serveti sağlığımızın kimi zaman yerinde olması için kan bağışının önemi büyüktür. Sağlık da tedavilerin uygulanmasında kan bağışının yeri apayrıdır.
Kan bağışına destek verelim.
Bir hayata şifa olalım.
Kan bağışına destek verelim.
Bir hayata umut olalım.

Kan bağışının öneminin her daim farkına varalım. Hiç ama hiç unutmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi