Mesut Solak

Mesut Solak

25.504.552 DEFA AYIP OLDU

25.504.552 DEFA AYIP OLDU

Seçmen 28 Mayıs 2023 Pazar günü tercihini yaptı ve Cumhur ittifakı adayı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 5 yıl daha Cumhurbaşkanı olarak seçti. İlk defa 2 turlu bir seçim yaşadık ve bu seçimde diğer aday Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU tam 25.504.552 seçmenin oyunu aldı.

Kemal Bey seçime 6 partiden oluşan Millet İttifakı adayı olarak girdi ve biz neredeyse seçim yasakları başlayana kadar 2 yıla yakın bir zaman bu 6 lideri bir arada gördük. Hatta tam 11 ay süren ve neredeyse kadınların altın gününe benzeyen her toplantı sonunda 6 lideri ekranlarda izledik.

Ama aday belli olunca (ki o sürece aşağıda ayrıca değineceğim) bir baktık ki bu birlik ortada yok. Ben sandım ki koca 6 genel başkan ülkeye yayılacak, herkes oy alabileceği bölgelerde gece gündüz çalışacak; ama nedense öyle olmadı. Doğru dürüst ne ortak bir söylem ne de ortak bir eylem vardı. Bu şekilde zaten seçmene bir şey anlatmak imkansızdı ve anlatamadılar zaten.

İlk tur bitti Kemal Bey masaya yumruğunu vurdu ve “buradayım be buradayım” dedi. (Bunu kim neden yaptırdı o da ayrı bir konu.) Neyse 28 Mayıs gecesi geldi, Kemal Bey 2 defa ekrana çıktı, eline verilen kağıttaki metni okudu ve bu okuma neredeyse birkaç dakikayı geçmedi.

Çok özür dilerim Sayın KILIÇDAROĞLU, Sayın AKŞENER, Sayın BABACAN, Sayın DAVUTOĞLU, Sayın KARAMOLLAOĞLU ve Sayın UYSAL bir soru sormak istiyorum; acaba size güvenen, umut bağlayan, inanan ve oy veren tam 25.504.552 kişiye söyleyeceğiniz bu kadar mı?

Başta Kemal Bey olmak üzere neden vatandaşın gözünün içine bakarak ekrana çıkıp “özür dileriz biz başaramadık” demediniz. Bu ayıp değil mi? Bu saygısızlık değil mi?

Evet en kibar deyimi ile bu ayıp ve saygısızlık. Lider dediğin sadece kazanınca değil kaybedince de dimdik durandır. Fırtınalı denizde gemiyi limana ulaştırandır. Siz 8 ay sonra yerel seçimlerde nasıl partinizin adayları için oy isteyeceksiniz? Hoş o zamana kadar acaba sizlerden kimler kalacak o da ayrı bir konu ama.

MERAL HANIM HAKLIYDI AMA GEÇ KALDI

Birkaç cümle de aday belirleme süreci ile ilgili yazmak isterim. Meral Hanım’ın direnmesi doğru ama zamanlama hatalıydı. 11 ay toplanıp bu konunun gündeme gelmemesi sonra seçime birkaç ay kala masadan kalkma ve tekrar oturma hem partisine zarar verdi hem de kendisine. Bu duruşu aylar öncesinden yapsaydı belki seçime başka bir aday ile girilebilir ve bu gün çok başka şeyleri konuşuyor olurduk.

BBN HABER’de ilk yazımı yazmanın heyecanı ile gelecek hafta görüşmek üzere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mesut Solak Arşivi