Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

GASTRO FEST

GASTRO FEST

1-4 Eylül tarihlerinde Kalehan Ecdad Bahçesi'nde yapılan Gastro Fest Konya'ya yoğun bir katılım oldu. İlki geçen yıl yapılan etkinlikte workshop çalışmaları, yemek üzerine söyleşiler, etkinlikler, gösteriler ve konserler oldu.

Konya'da yemek bir medeniyettir” sloganıyla açılan festivalin açılışında Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan da yer almıştır. Pr çalışması iyi yapılan festival de bende Konya kültürüne ait yemekleri görmek için katılım sağladım. Uzun bir kuyruktan geçtikten sonra parkın içine girebildim. Girişte Konya kültürüne ait geleneksel yemeklerin tanıtım afişleri ile karşılaşmak güzeldi. Fakat festival alanında bulunan ve tek sıra halinde uzun stant alanları ile karşılaştım. Her taraf ızgara dumanından geçilmiyordu ne yazık ki. Yürüyüş alanının dar olması ve insanların midelerini doyurmaya çalışma telaşı festivalin tuhaf bir hâl almasına neden olmuş. Konya’da bulunan özellikle alışveriş merkezlerinde ve çarşılarda gördüğümüz daha çok fast food ızgara ve sokak lezzetleri kategorisinde tanımlayabileceğimiz firmaların olması açıkçası beni ziyadesiyle hayal kırıklığına uğrattı. Farklı beklentilerle geldiğim festivalden şaşkın ve üzgün olarak ayrıldım.

Yine de bu festivalde Konya lezzetini tanıtmayı kendine görev edinen birkaç ismi de anmak istiyorum. Geleneksel düğün pilavı standı da insanlara yerel tatlarımızı tatma fırsatı vermiştir. Bir diğer isim ise Kavurmacı Halis Usta Konya’mızın meşhur ekmek salmasını ziyaretçilerin beğenisine sunmuştur. Umarım festival önümüzdeki yıllarda amacına uygun yapılabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi