Tolga Durmaz

Tolga Durmaz

Sezona galibiyetle başlamak harika

Sezona galibiyetle başlamak harika

Konyaspor sezonu Sivas deplasmanında açtı. Geçtiğimiz sezona nazaran çok daha diri ve istekli bir Konyaspor'u sahada görmek çok güzeldi. Aslında ilk 11'de 3 farklı ismi sahadaydı. Ancak İlhan Palut idaresinde yapılan sezon öncesi çalışmalar takımın çehresini gözle görülür şekilde değiştirmiş. Rakibin Avrupa yorgunu olmasını da iyi değerlendiren Konyaspor maçın başında ele geçirdiği oyun üstünlüğünü nerdeyse müsabakanın tamamında elinde tuttu. Ev sahibi ekibin zaman zaman saman alevi gibi elinde tuttuğu oyunda öyle kalemiz aman aman bir tehlike yaşamadı.

Savunma anlamında zaten ligin en iyi ekipleri arasındaydık. Transfer döneminde savunmada her hangi bir kayıp yaşamayınca ilk maçta bu durumun karşılığını almış olduk. Konyaspor savunması maçı nerdeyse hatasız tamamladı. Tek sorunumuz yine 3.bölgede gözüktü. Hücumda biraz daha hareketlilik kazanılması gerekiyor. Sanırım bu durum kanat ve forvete yapılacak nokta transferleriyle neticelendirilecek.

Daha önceki sezon başlangıçlarında hiç yapamadığımızı gerçekleştirdik. Sezonun deplasmanlarda oynadığımız ilk maçlarını hiç kazanamamıştık. Bu kötü seriye 88'de defansın zaafını çok iyi değerlendiren Cikalleshi'nin golü son noktayı koydu.

Galibiyet ve sezona 3 puanla başlamak harika. Ama sonucun bizi aldatmaması lazım. Başakşehir Sivasspor'a göre çok daha tempolu oynayabilen bir rakip. Sivasspor maçında yaşadığımız sorunları bu maçta da çözemezsek çok zorlanırız. Transferde ihtiyaç duyduğumuz bölgeler net şekilde görülüyor. Forvetin dışında kanat ve 6 numara mevkisinde bir futbolcuya ihtiyaç var. Bu transferlerde yapılırsa Konyaspor çok daha iyi olacaktır. Gelelim yeni transferlerin ilk maçtaki performanslarına…

Endri Çekici çok oynamadığı sağ kanatta çok verimli olamadı. Mevkisini yadırgadığını gözlemledim. Hoca bu sorunu çözecektir. Mpoku uyum sorunu yaşıyor. Bunu ne kadar kısa sürede atlatırsa takıma olan katkısı çok daha artacaktır. Konyaspor'un önemli silahlarından birisi olacağını düşünüyorum. Soner ise gerçekten iyi bir mücadele sergiledi. Takımın en iyilerindendi diyebilirim. İkinci yarıda şans bulan Serdar ise yaşadığı adale sakatlığı nedeniyle tam hazır gözükmedi. Onunda zamana ihtiyacı var. Ancak iyi bir Serdar ile çok can yakarız. Evet sezonu güzel bir galibiyet ve yüksek moralle açtık. Darısı Başakşehir maçına diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tolga Durmaz Arşivi