Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Hipertansiyon ve sağlıklı beslenme

Hipertansiyon ve sağlıklı beslenme

Saygıdeğer okurlarım;

Sağlığımız en kıymetli mirasımız sağlığımızı korumak en müstesna yaşam kaynağımız, sağlıklı beslenmek ise sağlıklı yaşam için olmazsa olmazımızdır. Sağlık beslenme oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için önemli rol oynamaktadır.

Ülkemizde tuz tüketimi bir hayli yaygındır. Sofralarımızda aşırı tuz tüketimi sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bunların başında ise ilk sırayı hipertansiyon almaktadır.

Kimi zaman sessiz seyreden hipertansiyon kimi zaman da baş ağrısı gibi semptomlarla kendisini belli etmektedir. Toplumun birçok kesimi hipertansiyon rahatsızlığı ile karşı karşıya kalmaktadır.

Olası rahatsızlıkların önüne geçmek için ise her yıl sağlık kontrolünden geçmek önem arz etmektedir. Hipertansiyon fark edilmediği takdirde hayati önem taşıyan sağlık problemlerine sebep olabilmektedir.

Hipertansiyon fark edilmediği takdirde kalp damar rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Rutin sağlık kontrolü ise olası oluşabilecek sağlık problemlerinin erken tanısına ve tedavisine imkan tanıyacaktır.

Sağlıklı yaşamın altın anahtarı sağlıklı beslenme önerilerine uyum sağlamaktır. Çok fazla fastfood tarzı beslenme kurallarına önem vermeyerek sağlık beslenme kurallarına kulak vererek sağlık yaşamın altın kapılarını aralamak mümkün.

Sağlık beslenme önerilerine uyum sağlamak için uzman desteği almak faydalı olacaktır. Sağlıklı beslenme ve diyet uzmanından yani diyetisyenlerden yardım alarak sağlıklı beslenme hastalıklarda beslenme gibi alanlarda destek alarak sağlıklı yaşamı hayatımızın bir parçası haline getirebiliriz.

Sağlıklı yaşam için olası sağlık problemlerinin erken tanı ve tedavisi için rutin sağlık kontrollerini aksatmayalım önemli bir sağlık problemi olan hipertansiyon rahatsızlığının erken tanı ve tedavisine önem verelim.

Yılda en az bir kez kardiyoloji uzmanı tarafından sağlık kontrolünü hayatımızın bir köşesine yer edelim.

Toplum olarak sağlıklı sıhhatli mutlu bir yaşam sürdürmek ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi