Çisel Akın

Çisel Akın

Balık Burcunda Dolunay…

Balık Burcunda Dolunay…

Merhaba Sevgili Okuyan,

21 Eylül saat 02:41 itibariyle balık burcunun 28 derecesinde bir dolunay deneyimleyeceğiz. Zor ve mücadeleci bir dolunay bizi bekliyor olacak. Eylül ayının bitişi ve ekim, kasım aylarındaki zorlukların başlangıç noktasını oluşturacak bu dolunayda oldukça dikkatli olmalısınız. Sistem bazı şeyleri elinizden alabilir. Dolunay haritasında Aslan burcunun 10. derecesi yükselecek. Dolunay haritasında Merkür’ün Jüpiter ve Mars’ın da Satürn ile olumlu açısı bağlantılar kurmak ve disiplinli hareket etmek bakımından dengeli hareket edilebilecek koşulları gösteriyor. Diğer yandan Merkür’ün Plüton ile zorlu açısı zihinsel bakımdan fazlaca odaklanılan durumları, takıntılı düşünceleri, derin analiz gerektiren durumları ifade ederken, Venüs’ün Uranüs ile zorlu açıya doğru gitmesi ise ilişkilerden yana değişken durumları ifade ediyor.

Dolunay arınmayı, hizmeti, sağlığı ifade eden Başak – Balık aksında gerçekleşecek. Başak tarafı hayatın daha çok zihinsel, mantıklı, eylemsel, somutçu, mekanik tarafı ile ilgiliyken Balık tarafı yaratım, tasarım, sanat, hayal gücü ile ilgilidir. Bu dolunayda hizmet, fedakarlık ve arınma konularında bazı bitişler yaşanabilir. Balık-başak aksındaki dolunaylar hayalle gerçek, somutla soyut arasındaki dengeyi kurmamızı ister. Burnumuzun ucundaki gerçeği görmeyip, hayale kapılma potansiyeli içerir. Dolunayın Neptün ile kavuşumu aldanma, yanılma ihtimallerini kuvvetlendiriyor.Sevilmeyi, sevmeyi derinden arzulayacağınız bu süreçte Venüs’ün akrep seyri ile sahip olma, takıntılı aşk konularını tetiklerken, Marsın Da terazi burcunda birbirlerini ağırlamalarına şahit olacağız. Fakat terazi ve akrep birbirini göremediği için burada ilişkler alanında zorlanmaları beraberinde getirebilir. Balık dolunayı sebebiyle her şeyi akışta yaşamanızı öneririm. Zamanında ve yerinde yapılacak hamleler hayat kurtarır. Venüs Akrep derin ve odaklanılan değerleri ve paylaşımları ifade eder. Burada gölge etkiler tutkulardan dolayı görülmeyen zararlı durumlar ve kişilerle ilgilidir. İlişkilerde daha dikkatli hareket etmek ve zararlı kişilerden sakınmak gerekir. Venüs’ün Uranüs ile yakınlaşan karşıt açı konumu ilişkiler ve ortamlar açısından sürpriz, heyecan, değişiklik, yer değiştirme, kopukluk ya da yeni tanışmaları getirebilir.

Balık Burcunda Dolunay…

Dolunaylar tamamlanma fazıdır. Her şey apaçık ortadadır. Balık burcu da son burç olması dolayısıyla hayatın tüm yönlerini deneyimlemeyi, olacakları sezen bir mistiği temsil eder. Bu kriz ve kayıpların bize ne dediğini duymak ve anlamak için biraz sessiz olmak işimize yarayabilir. Zihinsel hareketliliğin yoğun olduğu bir süreçte gerçekleşen dolunayda kararsızlık ve çok yönlü düşünme tarafsızlığımızı kaybedersek bize engel olabilir.

Balık burcundaki dolunay, duygu geçişlerini bizlere yaşatırken, bazı ihtiyaçlarımız için feda olmamamız gerektiğini kalın harflerle anlatmak isteyecek. Duygu geçişi bol ruh halimize, kişisel kazanç durumlarımızda yaşanan olaylar eklenirken, kredi, borç, vergi , mahkeme işleri ile daha haşır neşir olabileceğimizi anlatıyor.

Ülkemiz açısında bakacak olursak hastaneler, kapalı alanlar, hastalık konuları gündemimizde kalmaya devam edecek. Hizmet, güvenlik ve sağlık sektöründe çalışanlarının bazı kurallarda değişime veya esnemeye gidileceğini görebiliriz. Sağlık konusunda mutasyonların çoğalacağı ve aşı güvenilirliği konusunda net olmayan durumların yaşanabileceği, kaynağı belli olmayan paraların ifşa edilmesi gibi durumlar söz konusu olabilir. Gelir gider düzenindeki aksaklıklar, kazanç değer yansımaları piyasalarda ani para hareketlenmelerine sebep olabilir.

Türkiye’yi sarsabilecek olayları yaşayacağımız bir süreç bizleri bekliyor. Köprüden önceki son çıkıştayız fakat ekim ayı ile beraber ülkenin ekonomik olarak dar boğaz günlerini tetikleyecek. Ekim ayındaki yazılarımda bunlara ayrıca değineceğim. Covid 19 ve varyantları ile daha çok uğraşacağımız, aşı ve aşı güvenilirliği ile ilgili kafa karışıklığının artması, göçmenlerle ilgili yaşanan olayların sorun haline gelmesi gibi konular bu dolunay gündemini oluşturacak.

Balık Burcunda Dolunay…

Dolunay'ın Burçlara etkisi:

Koç; Kendi içinizde yaşayacağınız duygusal durumlar dolunayın etkisi ile sizi yorabilir. Bilinçatınız oldukça aktif olacağından psikolojinize ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Boğa; Arkadaşlarınızla ilişkileriniz gündeminizde olacak, teknoloji daha çok ilginizi çekebilir.

İkizler; Dolunayın en karlı çıkanı yaptığınız işlerle göz önünde olacak, kariyerinizle ilgili güzel bir terfi alabilirsiniz.

Yengeç; Dolunayın konusu, yüksek öğretim, yurt dışı eğitimi konuları ile ilgili durumlarınız gündemde olacak.

Aslan; Gözler önünde olduğunuz bir dönem sizi bekliyor. Kendinizi iyi hissedecek, motivasyonunuz yerinde olacak.

Başak; İş ve kariyer anlamında sizi olumlu gelişmeler bekliyor.

Terazi: Çalışma hayatınız gündeminizde olacak. Para kazanma yollarınızın artabileceği bir dönem sizin için.

Akrep: Tutku, aşk, entrika, ihanet ikili ilişkilerde pembe dizi gibi bir hayat size sürprizler sunabilir

Yay:  Aile, yuva, kökleriniz akraba ile ilgili konularınız gündemde olacak.

Oğlak: Kendinizi sevdiğiniz şeyleri yapma konusunda dönüşümler yaşarken bulabilirsiniz.

Kova:  Kendinizi kamuya faydalı olmak için ya da halkın yararına işlerde koştururken bulabilirsiniz. Ayrıca sağlıkla ilgili konulara dikkat etmenizde fayda var.

Balık: Gündem konunuz ikili ilişkiler ve ortaklıklarınız olabilir ve bu konuda yapacağınız girişimden iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sevgiler…

Balık Burcunda Dolunay…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Çisel Akın Arşivi