İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Hastamız kan kaybediyor, doktor önlem alacak mı?

Hastamız kan kaybediyor, doktor önlem alacak mı?

Konyaspor 7 haftası geride kalan ligde topladığı 9 puanla 11. sırada yer alıyor. Alt sıralara oldukça yakınız. Şu an ligde düşme hattıyla aramızda sadece 3 puan var. Diyeceksiniz ki hemen düşme hesaplarımı yapıyorsunuz. Elbette hayır. Konyaspor bu ligin gediklisi olan ve artık kendini bu lige adapte etmiş bir kulüp. Ancak bazı yanlışları da görmemezlikten gelemeyiz. Sezon başından bu yana yapılan transferlerin hiçbirinin şu ana kadar katkı yapamaması belkide Konya şehri için en büyük hayal kırıklığı oldu. Her ne kadar bilinen oyuncular alınsa da performans olarak sınıfta kaldılar. Hem yaşları gereği hem de hocanın deyişiyle hazır olmamaları belkide en büyük etkenlerden bir tanesidir. Ancak şöyle bir gerçeği de unutmamak gerekir ki Süper Lig en çetin liglerden bir tanesidir. Ve kesinlikle hatayı kabul etmeyecektir. Konyaspor için son üç haftada kaybedilen 8 puanın kıymeti elbette ilerleyen haftalarda anlaşılacaktır.

Ancak unutmamak gerekir ki ve bunu ısrarla belirtmemiz gerekir ki ortada ne bir futbol var ne de bu mücadeleyi sahaya yansıtacak enerji var. Her ne kadar hoca ben pozitifim dese de açıkçası Konya şehri, Konyaspor camiası pek umutlu ve pozitif değil. Hoca ile taraftarlar arasında ben bir bağ olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Türkiye liglerinde genellikle yabancı hocalar ile taraftarlar arasında bazen uyuşmazlıklar olabiliyor. Özellikte Stanojevic, Geçen sezon yakaladığı başarıyı ligin ilk 7 haftasında oyun olarak yakalamadı. Her ne kadar puansal olarak kabul edilebilir bir başlangıç yapılsa da futbol adına ortada bir şeyin olduğunu söylemek yanlış olur.

Önceki gün Konyaspor futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz ile basın Sözcüsü Mahmut Güzel, bir basın toplantısı düzenledi.

Basından takip ettiğimiz kadarıyla yönetim hocanın yanında ve arkasında.. Özellikle Ömer Korkmaz’ın ‘hocanın iletişimi ve antrenman metotlarının çok iyi’ açıklaması beni oldukça şaşırttı.

Elbette yabancı hocaların oyuncularla iletişimi önemlidir ancak burada asıl önemli olan nokta şu ki hocanın 7 haftadır istediği ve ifade ettiği hücum futbolu neden oyuncular tarafından sahaya yansıtılmıyor? Açıkçası benim gibi Konyaspor taraftarı da bu sorunun cevabını merak ediyordur. Ruhsuz, isteksiz sahada ne oynadığını bilmeyen nasıl nerede duracağını bilmeyen oyuncularla nasıl bir iletişim kurulmuş ki Konyaspor sezonun ve hatta son yılların en kötü futbolunu oynuyor.

Hoca çıkıp deseki biz rakibe göre oyun oynuyoruz bu seneki uyu felsefemiz genellikle savunma ağırlıklı olacak dese belki de bu kadar tepki olmazdı.

Ama ben hücum futbolu seven bir hocayım deyip sahada ne oynadığını bilmeyen hücum anlamında tek pozitif bir atak bile yapamayan takımın sahada olması büyük bir çelişkiyi doğuruyor.

Geçmiş geçmişte kalmıştır deyip bu hatalardan ders çıkarmazsak maalesef Konyaspor ve Stanojvic için sıkıntılı süreçler başlayacaktır. En basitinden önümüzdeki hafta Hatayspor maçı Stanojevic’in geleceği açısından çok kritik bir maç olacaktır.

Maç sonrası milli araya girecek olan Konyaspor’da Allah korusun puan kaybı yaşanması durumunda Stanojevic ile yollarını ayırma ihtimalini yüksek buluyorum. Ama şöyle bir gerçekte var ki Yönetim hocanın arkasında duruyor ama nereye kadar duracak?

Şu an hastamız (Konyaspor) kan kaybediyor ve doktor (Başkan Fatih Özgökçen-yönetim kurulu) gerekli önlemleri almazsa, kanamayı durdurmazsa Allah korusun hastanın durumu her geçen gün kötüye gidecektir.

Bizim yetkimiz olmadığı için biz sadece uyarmakla ve söylemekle i mükellefiz… kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi