İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

UÇAKLAR VE ÇİLEKLER

UÇAKLAR VE ÇİLEKLER

Bir transfer dönemini daha geride bıraktık. Transfer tahtası kapalı olan Kayserispor haricindeki diğer 18 kulüp, yurt içinden 100, yurt dışından ise 137 olmak üzere toplamda 237 futbolcuyu kadrolarına kattı.

Uçakların inmesi, çilek transferlerinin yapılması derken görüldüğü gibi 237 transfere imza atılmış. Bir de Kayseri’nin transfer yasağı olmasaydı bu rakam en az 250 olacaktı.

Çok fazla transfer yapmak takımlarımız için kurtuluş değildir. Transferler kontrollü ve dümen yapılmadan yapılırsa elbette ki çare olur, dertlere deva olur.

Süper lig takımlarının hemen hepsi çok transfer yaptı, birçok oyuncuları değişti, teknik adamlar aldılar. Şimdi bunun karşılığını alma zamanı geldi. Ancak en az on maç beklemek lazım takımların oturması için.

Bazen paranız çoktur uçaklar indirir, “çilek transfer” olarak adlandırılan yıldız isimler alırsınız, paranızı hovardaca harcarsınız. Bazen de az para ve düzgün bir teknik direktörle düzgün işler yaparsınız.

Mesela Konyaspor öyle yapıyor. Teknik Direktör İlhan Palut elindeki kadroyla nasıl takım olunur, takımı borca sokmadan ve takım içindeki ekonomik dengeyi bozmadan nasıl transfer yapılırın dersini vererek spor camiasına örnek bir teknik adam profili ortaya koyuyor. Bu teknik adamla inşallah uzun seneler devam ederiz. 6 haftası geride kalan lige baktığımız zaman Konyaspor hem aldığı sonuçlar hem de futbol olarak dikkat çekiyor.

Takım futbol oynuyor ve tek beyinden düşünüyorlar. Neden çünkü bir ahenk var, bir planlama var. Bu ahenk büyük takımlarda neden yok? Her sene onlarca transfer yap; sezon sonu çoğunu sat hatta elden çıkarmak için paraları hoyratça savur…

Sezon başı tekrar transferler yap.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi