Tolga Durmaz

Tolga Durmaz

Serkan maç mı sattı?

Serkan maç mı sattı?

Düşme hattındaki tüm takımlarla 6 puan değerindeki maçlarda puanları altın tepsiyle rakiplere dağıttık. Bunun son örneğini Malatya’da yaşadık. Bizden daha kötü bir rakip düşünün. Sergen Yalçın sonrası dağılmış halde. Ligde tam 8 haftadır kazanamıyor. En etkili oyuncuları devre arasında takımdan kaçmış. Taraftarı küsmüş ve Konyaspor maçı öncesi iki önemli oyuncusu cezalı.. Avantaj olarak sayabileceğimiz tek şey Hikmet Karaman’ın kenarda olması.

Aslında ligdeki durum itibariyle birbirinin kopyası iki takımın mücadelesi.. Alan yırtar, kaybeden ateşin içine sürüklenir..Tam öyle bir maç yani.. Kötü de başlamadı Konyaspor.

İlk yarı hemen hemen sahanın hakimi olan ve oyuna yön veren takım görüntüsü Konyaspor’daydı. Haftalar sonra 11’de sahaya çıkan Bajic o silik görüntüsünden kurtulmuş ve eski günlerinden fragman seyrettiriyordu sanki. Maçın hemen başında o özlenen kafa vuruşunun gol olmaması şanssızlıktan başka bir şey değildi. Nitekim golcümüz aylar sonra görevini yapabildi. Bajic, 45’de Milosevic’in ortasında tam golcüye yakışır noktada bulundu.

Hem penaltıyı aldı, hem de rakibini oyundan attırdı..İlk yarının sonundaki kırmızı kart ve penaltıdan gelen gol galibiyetin kapısını ardına kadar açtı.

İkinci yarıda ise skoru koruma içgüdüsü bize pahalıya neden oldu. Halbuki oyunu önde kabul etmeye devam etsek Malatya’nın fişini çok önceden çekebilirdik. Bülent hocanında hatalı oyuncu tercihleriyle rakip takıma fırsatlar tanımaya başladık. Bifouma’nın 64’deki pozisyonda becerisizliğine sevinirken, 80.dakikada 9 Konyasporlu futbolcunun arasından Murat’ın gelişi güzel vuruşuyla yıkıldık. Allah aşkına söyleyin; Süper Lig düzeyindeki bir takım böyle gol yer mi?

Oyunun son bölümünde Serkan’ın kırmızı kartına gelince.. Öncelikli olarak kırmızı kartın hatalı olduğunu düşünüyorum. Bifouma’nın Serkan’dan kurtardığı anda ceza sahamız içerisinde 3 Konyasporlu oyuncunun olması bariz gol şansını ortadan kaldırıyor. Cüneyt Çakır’ın dengeleme gibi bir hastalığı var ve bu pozisyonda Serkan’ı atarak ev sahibi takımın gazını almıştır.

Gelelim Serkan’a..

Ligin ilk yarısındaki maçta yaptığın hata ve sonuçları ortadayken nasıl olurda böylesine önemli bir anda hatanı tekrarlarsın? Çıktın ve topu karşılayacak zamanın varken neden uzaklaştırmayı değil de çalımlamayı tercih edersin be adam?

Maçın ardından sosyal medyadaki yorumlara göz gezdirdim. Bazı taraftarların Serkan’a olan serzenişleri eleştirinin ötesine geçmiş. Yok ‘maç sattı’, yok ‘o Fenerbahçeli’ gibi çirkin ifadeleri gördüm.

Konyaspor tarihinin önemli kalecileri arasına adını yazdırmış bir isme, bu ithamlarla saldırmak yakışmıyor. Tamam Serkan ile Konyaspor birlikteliği artık sonlanmalı ve sezon sonrası yollar ayrılmalı ama bu formayı şerefiyle terletmiş, yaşanan onca başarıda başrol oynamış bir futbolcuya bu yakıştırmaların yapılmasını doğru bulmuyorum.

***

Ve ligde kaldı 9 hafta..

İşimizin çok daha zorlaştığı net.

Zorlu bir fikstür bizi bekliyor.

Lafı uzatmaya gerek yok.

Kalan maçlardan en az 12 puan alamazsak ligden düşeriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tolga Durmaz Arşivi