Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Kurban  Bayramınız  mübarek olsun !

Kurban  Bayramınız  mübarek olsun !

Saygıdeğer okurlarım.

Tüm islam âlemi olarak  mübarek kurban bayramına  erişmenin  mutluluğunu ve sevincini  yaşayacağız. Yüce rabbimizin rızasını kazanmak için  kurbanlarımızı keseceğiz. Yüce rabbimizin rızasını kazanmak için kurban ibadetlerimizi yerine getireceğiz. İslam âlemi olarak  büyük bir önem arz eden  Dini bayramlarımız  mutluluğun, sevincin, ve tebessümün en güzel göstergesidir.

İslam âlemi olarak birlik ve beraberlik içerisinde idrak edilen bayramlarımız büyük, küçük, genç yâda yaşlı toplumun her kesiminin ilâhî huzuruna, sevincine yâda mutluluğuna en güzel vesile olmaktadır. 

Büyük, küçük  genç yâda yaşlı toplumun her kesiminin birlik ve beraberlik içerisinde bayram kutlamasına vesile olan Dini bayramlarımız  hoş sohbetlerin yapıldığı, envai çeşit  hazırlanan sofraların birlik ve beraberlik içerisinde kurulduğu, envai çeşit hazırlanan bayram sofralarının  birlik ve beraberlik içerisinde sevinç vede mutlulukla  tüketildiği bayramlarımız. Envai çeşit hazırlanan tatlıların birlik ve beraberlik içerisinde sevinç vede mutlulukla tatlı yiyip, tatlı konuşularak tüketildiği en değerli günlerimiz bayramlarımız.

 

İslam âlemi olarak ister büyük baş, ister ise küçük  baş kurban kesilerek, kurban ibadetlerimizin yerine getirildiği, birlik ve beraberliğin, paylaşmanın mutluluğunun yaşanıldığı bayramlarımız. Kesilen kurban etlerinin  hem paylaşılarak hemde kesilen kurban etlerinden envai çeşit hazırlanan yemeklerin birlik ve beraberlik içerisinde tüketildiği bayramlarımız. 

 

Büyüklerimizin ellerinden öpüp hayır duasının alındığı, küçüklerimizin almış oldukları  bayram harçlıklarıyla sevincinin ve mutluluğunun iki katına  çıktığı bayramlarımız. Sıla  hasretinin gönüllerde  her daim var olduğu, bir nebze olsun sıla hasretinin bayram dolayısıyla giderildiği  bayramlarımız. Büyüklerimizin evlât vede torun hasretinin bayram vesilesiyle giderildiği  bayramlarımız.

 

Ebediyete uğurlanan yakınlarımızın  bayram arifesinde bir Fatiha  ile sevindiği

Elleri öpülesi büyüklerimizin  Nerede o eski bayram diyerek derin bir iç çekerek eski bayramları anlatan sohbetlerin edildiği  bayramlarımız. Bayram şekerlerinin damakları  tatlandırdığı bayramlarımız. Bayram ziyaretlerinde  çay, ve  kahve ikramının bol, bol yapıldığı bayramlarımız. 

 

Bayram namazını ede etmek için  binbir sevinç ve mutlulukla  camii'ye yâda camiilere pürtelaş koştuğumuz  bayramlarımız. Bayram alışverişi için çarşıya, pazara, markete yâda mağazaya koştuğumuz, bayram dolayısıyla birbirinden güzel elbiselerin yâda birbirinden güzel kıyafetlerin alındığı büyük, küçük toplumun her kesiminin bayramın mutluluğunu her koşulda  yaşadığı  bayramlarımız.

 

Fırıncıların  vede unlu mamüller üreticilerinin  bayram dolayısıyla fazla mesai yaptığı  sipariş edilen tatlıların yâda böreklerin  bayrama yetiştirilmesi için  pürtelaş  emek harcadığı bayramlarımız. Tatlıların  böreklerin  bayram sofralarının baş tacı yapıldığı  kahvaltının, öğlen yemeğinin  yâda akşam yemeğinin  bayram dolayısıyla damaklarda bambaşka bir tat bıraktığı  bayramlarımız.

 

Bayram alışverişi için çarşının, pazarın, marketin yâda mağazanın  insan kalabalığıyla  dolup taştığı bayramlarımız. Küçüklerimize  bayram kıyafeti alındığında  Mutluluklarının tarifinin  bulunamadığı bayramlarımız.

Küçüklerimizin bayram sabahı uykudan uyanır uyanmaz bayram kıyafetlerini giyinmeye başladığı bayramlarımız.

 

Küçüklerimizin bayram dolayısıyla karınca, kararınca  bayram harçlıklarını kumbaralarda  biriktirmeye çalıştığı  kumbaralarda biriktirilen harçlıkların  harcanılması için binbir hayallerin kurulmaya  başlandığı bayramlarımız.

 

Yani bayramlarımızın bizlere yaşatmış olduğu tüm güzellikleri  ne kadar yazsakda, ne kadar anlatsakda kelimelere sığdıramayız.  Şimdi büyüklerimiz Ah ! Nerede o eski bayramlar ? Diye dillendirselerde  her ne kadar büyüklerimizin anlattığı gibi yaşanmasada artık günümüzde  bayramlar ! Bayramın adını dahi duymak, bayramın adını dahi  dillerimizde lisan etmek bizlere bambaşka bir  atmosfer yaşatmaktadır.

 

Ülkemiz'de bulunan korona virüs salgını sebebiyle  bir kaç bayramı sevdiklerimizden  uzakta  teknolojinin hayatımıza sunmuş olduğu kolaylıklarla buruk bir şekilde  idrak ettik. Söz konusu  sağlık olunca, söz konusu toplumun sağlığı olunca akan sular durdu  bir daha ki bayramı sevdiklerimizle  birlikte kutlamanın ümidini gönüllerimizde yaşatarak  bir kaç bayramı sevdiklerimizden uzakta kutladık !

 

İnşallah bu bayramda  korona virüs salgını sebebiyle sevdiklerimizle birlikte kutlayamadıgımız bayramlarımızın burukluğunu gönüllerimizden atarak  sevdiklerimizle birlikte normalleşme vesilesiyle  kurallara uyum sağlayarak mübarek kurban bayramını idrak edeceğiz...

 

Geçtiğimiz günlerde  mübarek kurban bayramı tatilinin 9 gün olacağı ifade edildi. Ve bayram tatilini memleketin'de geçirmek isteyenler için  artık yavaş, yavaş yollarda Trafik  yoğunluğu başladı. Burada varmak istediğimiz asıl  nokta şudur ki, 9 günlük bayram tatilini sevdiklerinizle vede sevdiklerimizle  birlikte  sağlıklı, vede mutlu bir şekilde geçirebilmek için lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyum sağlamamızdır. Sevdiklerinizle  yâda sevdiklerimizle  tatlı mı tatlı bir bayram kutlamak için..

 

Mübarek Kurban bayramınızı tebrik eder !

Hayırlara Vesile Olmasını Cenabı Allahtan Niyaz Ederim...

 

Kurban  Bayramınız Mübarek Olsun !

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi