Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Mutluluk Verici Tablo; Beyaz Kar Taneleri

Mutluluk Verici Tablo; Beyaz Kar Taneleri

Saygıdeğer okurlarım;

Yurdumuzun büyük bir bölümünde etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı toplum olarak hepimize bir mutluluk ve de büyük bir huzur verdi. Tane, tane yağan karın ardından tabiatın büründüğü manzarayı evlerimizin, iş yerlerimizin pencerelerinden seyre dalmak bambaşka bir atmosfer kaynağı olmadı mı? Bin bir sevinçle kar topu oynayan ve kardan adam  yaparken kolay kolay yorulmayan, havanın soğuğuna hiç aldırmayan çocuklar için tarif edilmez bir mutluluktu beyaz kar taneleri…

Bu yıl kadim şehir Konya’mızda muhteşem kar yağışı aldı ve eşsiz kar manzarasına sahip olduk.  Bu güzel manzarayı kimi zaman evlerimizin, iş yerimizin pencerelerinden seyrederek  ya da bizzat dışarıda kişisel ihtiyaçlarımızı karşılayarak tanık olduk! Güzel yurdumuzun güzelliğine güzellik katan kar tanelerinin aynı zamanda bereketin en güzide göstergesi de oldu.

Yurdumuzun büyük bir bölümünde etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı çiftçilerimizin yaz günlerinde hasat hususunda umutlarını da  fizlendiriverdi.

Arpa, buğday gibi temel gıda maddelerinden verimli hasat elde edilmesi adına kış aylarında yüz güldürücü yağmur ve kar yağışı yüce rabbimizin emek veren gayret gösteren kullarına verdiği armağanın en müstesna vesilesidir!

Soğuk havalarda ve de tarifsiz kar taneleri manzaralarında kadim şehir Konya’mızın güzel kış gelenekleri de vardır. Bu soğuk akşamlarda evlerimizde Arabaşı Çorbaları hazırlanır yanında kar beyazı hamuru ile  eşi dostu, hısımı akraba bir sofrada buluşturulur.  Arabaşının eşsiz lezzeti ile kurulan sohbet meclisleri birleşti mi tadına doyum olmayan bir akşam geçirilir.

Yüce rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun ki bu güzel mi güzel kış aylarında  yüz güldürücü seviyede yağmur ve kar yağışı yurdumuzun büyük bir bölümünde etkili oldu.  Yağışlarla bereketli bir kış ayları yaşamanın mutluluğuna nail olduk!

Ümit edelim ki bu bereketli yağışlarla birlikte kuraklığın etkileri de en aza iner, barajlarımız dolar, içme suyu seviyesi artar. Su sorununun yaşanmamasıyla birlikte de bereketli Konya Ovası yaz döneminde rahat rahat sulanır.  Duamız yağışların yüzümüzü güldürmesi yönündedir. Allah afetinden korusun, rahmetini üzerimizden esirgemesin.  Yüce rabbimize sonsuz şükürler ve hamdüsenalar olsun...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi