Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Senede bir gün yeter mi sevmenin, sevilmenin kıymetini hatırlamaya?

Senede bir gün yeter mi sevmenin, sevilmenin kıymetini hatırlamaya?

Saygıdeğer okurlarım;

Takvim yaprakları 14 Şubat’ı gösterdiğinde toplumun birçok kesiminde farklı mı farklı bir telaş başlamakta sevginin değerini kıymetini hatırlatacak sevginin değerini kıymetini her daim hissettirecek ve bu özel duyguların yürekten, kalpten sonsuza kadar sürdüğünü ve de süreceğini sözlerle, kapalı kutular içinde saklı hediyelerle simgelenecek bir 14 Şubat!

Oysa ki sevginin değerini, kıymetini sadece yılda bir gün değil, sadece 14 Şubat’ta değil yılın her gününde hatırlamak, unutmamak gerekir. Ha bu demek değildir ki 14 Şubat hatırlanmasın elbette hatırlasın ama sevginin değeri, kıymeti yılın her günü hiç ama hiç unutulmasın, kapalı kutular içinde saklı hediyelerle sevginin değerini ve de kıymetini simgeleyen manevi değeri paha biçilmez hediyeleri sadece yılda bir gün değil, sadece 14 Şubat’ta değil, yılın her gününde sevenin sevdiğine, armağan etmesi gerekir. Bazen tatlı bir söz bazen küçük bir tebessüm sevginin değerini ve kıymetini anlamaya yeterli olabilmektedir. Çünkü bazen tatlı bir söz bazen küçük bir tebessüm kapalı kutular içinde saklı hediyelerden daha kıymetli ve de değerlidir! Bambaşka bir telaş içerisinde olunan 14 Şubat gününün aslında yılın her gününde olduğunu, ya da olacağını hiç unutmamak gerekir.

Çünkü sevginin değerini, kıymetini bilmenin günü haftası, ayı ya da yılı yoktur ve sevginin değeri,  kıymeti sonsuza kadar yerini korursa ve sevgi sonsuza kadar baki kalırsa işte o zaman yılın her günü 14 Şubat Sevgililer Günü olmaktadır!

Şimdi sizler bu satırları okurken siz 14 Şubat Sevgililer Gününe karşısınız galiba diye bilirsiniz. Hâlbuki hiç öyle bir düşüncem yok. Sevgililer Günü kutlanmasın ya da hatırlanmasın demiyorum.  Elbette kutlansın, hatırlansın ama sevginin değeri kıymeti sadece ve yılda bir güne sığdırılmasın sevenler ve sevilenler için yılın her günü 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanabilir, hatırlanabilir eğer bizler dilersek unutulmasın. Sevenler ve sevilenler için kapalı kutular içinde saklı manevi değeri paha biçilmez hediyeler sadece ve sadece 14 Şubat’ta değil yılın her gününde sevginin değerinin ve kıymetinin bir simgesi olarak alınsın. Kısacası sevginin değeri, kıymeti sonsuza kadar baki kalmalı sevginin değeri, kıymeti sadece yılda bir gün değil, sadece 14 Şubat’ta değil, sonsuza kadar yürekte, gönülde, kalpte yer edecek en müstesna bir duygu olarak anlam kazanmalı. Sevenlerin, sevilenlerin sevginin değerini, kıymetini gönlüne, yüreğine, kalbine sonsuza kadar yer edenlerin 14 Şubat Sevgililer Günü Kutlu Olsun.

Sevenlerin ve sevilenlerin yüreklerinde, gönüllerinde, kalplerinde var olan sevgileri sonsuza kadar değeri paha biçilmez bir mücevher olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi