İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Herkes forvet diyor ama…

Herkes forvet diyor ama…

Sevgili okuyucularımz yine bir Konyaspor değerlendirmesi ile karşınızdayız. Her zaman ifade ettiğimiz bir şey var asıl olan Konyaspor dur asıl olan yeşil beyaz armadır diye. Hayırlısıyla üstüste 11 toplamda ise 23. sezonunu geçirecek olan Konya sporumuz yine kendisine has olan bir durum ile karşı karşıya kalmış durumda. Nedir bu kendisine ait olan durum tabii ki de hepinizin de bildiği üzere ‘berabere’ kalması. Konyaspor’un belkide yıllardır kaderinde olan bir durum bu özellikle sezon başlangıçlarında son yıllarda sürekli beraberliklerle başlaması. Evet sezonun ilk iki haftasında Konyaspor’un beraberliklerle başlamasına açıkçası şaşırmadım.

Nedeni aslında çoğu kişiye değişebilir ama bana göre bir tane asıl neden olduğunu düşünüyorum. Takımların sezon başı hazır olmamasını anlarım, sıcak havaların hem oyuna hem oyunculara hem de hocaların teknik planına etkisi olduğunu anlarım. Ancak bunu en azından futbolu haddimi aşmadan bildiğim kadarıyla. Transferlerin şaşmaması gerekiyor. Konyaspor şu ana kadar kadrosuna dört isim dahil etti. Ben bu 4 isim arasında kaleciyi çıkartırım, aynı zamanda Moreno’yu da çıkartırım. Moreno geçen sezondan beri var olan bir oyuncu. Kaleciler her ne kadar takımların önemli pazarından bir tanesi olsa da ben Konyaspor’un bu sezon o bölgede sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Ancak gel gelelim asıl meseleye. Konyaspor’un hocası benim bildiğim kadarıyla daha takımlar sahaya inmeden özellikle üç bölge için ısrarla hatta ilk olarak forvet, kanat, ve orta saha istediğini biliyorum. Maalesef Konyaspor’da geçmiş yıllarda devam eden bir kronik sıkıntı var. O da en önemli mevkinin en sona bırakılması. Hangi mevkii mi forvet mi? hayır. O da var ama bence Konyaspor’da bu sezon için en azından ilk olarak 6 numaranın transfer edilmesi gerekiyordu. Şu an 6 numaranın olmaması hem hücuma kısımlarını hem de savunma ve üçüncü bölge arasındaki köprü oluşumunu yönlendirmiyor. Konyaspor gol yollarında çok sıkıntı yaşamayacaktık yeni sezonda da. Ancak acil altı numaranın takıma dahil olmaması Konyaspor’un 3 gol yerine bir gol atmasına etken yaratacak.

O yüzden yönetimin en azından Gaziantep maçı öncesine kadar altı numarayı takıma dahil edin bir an önce bu sıkıntıyı çözmesi gerekiyor.

Tribün meselesine gelecek olursak da İstanbulspor maçında gördüğümüz rezalet durumu umarım Gaziantep maçında yaşamayız. Çünkü bu şehir, bu camia gerçekten bu durumu hak etmiyor. Biz bu takıma sahip çıkmadığımız zaman hiç kimse sahip çıkmayacaktır. O yüzden her ne olursa olsun cuma günkü maça herkesin gelmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi