İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Spor Konya Projesi

Spor Konya Projesi

İnternette gezinirken bir haber dikkatimi çekti. “Konya Büyükşehir’den Baba-Çocuk Oryantiringi” başlıklı bu haberde “Spor Konya Projesi” kapsamında faaliyetlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesinin 10-14 yaş arasındaki çocukların babalarıyla birlikte katıldığı Baba-Çocuk Oryantiringi gerçekleştirdiği ifade ediliyordu. Dutlu Millet Bahçesi’ndeki etkinlikte baba ve çocukları birinci olabilmek için kıyasıya yarışmış.

Çok güzel bir etkinlik. Günümüz modern dünyasında baba ve evlatlarının birbirine çok fazla vakit ayıramadığı bir dönemdeyiz. Anneler, babalar iştir, aştır ya da para yönetme kaygısıyla ne yazık ki çocuklarını çok fazla görmezden gelmeye başladı. Evlatlarımızı bir odaya hapsediyor, eline bir telefon, tablet ya da bilgisayar verip kendi dünyamızda günümüzü geçiriyoruz.

Konya Büyükşehir Belediyesinin bu etkinliği bu yüzden çok dikkatimi çekti. Çok güzel bir etkinlik. Yapanların emeğine sağlık.

****

Hep ifade edildiği gibi spor en büyük birleştirici güçtür. Eşimizle, dostumuzla, akrabamızla sportif ekinliklere katılıp ya da izleyici olarak bir arada, aynı tribünde aynı renkler için omuz omuza destek mücadelesine girişiriz.

Ailelerimizi de bu işin bir parçası haline getirelim. Kız ya da erkek çocuklarımızı küçük yaştan bir spor dalına kanalize edelim. Hem sağlıklı bir beden için hem de çocuklarımızın sosyalleşmesi için bu çok önemli.

*****

Tekrar Spor Konya Projesine dönecek olursak. Projeyi inceledim. Evde online spor yapmaktan, diyetisyen desteğine, yaz spor okullarından sportif etkinliklere kadar çok kapsamlı ve güzel bir proje. Neler yapmışlar diye baktım. Son bahar yürüyüşünden, 3 x3 Basketbol etkinliklerine, oryantiringden yaz-kış spor okullarına kadar türlü etkinlikler var. Ayrıca Parkur Konya projesiyle de gençler BESYO’ya ve diğer uygulamalı sınavlara hazırlanıyor.

Çok güzel bir proje. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi