Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Allah’ın Kelamı Kur’anı Kerim

Allah’ın Kelamı Kur’anı Kerim

Geçen hafta ne yazık ki kutsal kitabımıza menfur bir saldırı oldu. İsveç’te meydana gelen Kur’an yakma eylemi Müslümanlar arasında büyük tepki ve üzüntüye sebep oldu. NATO üyelik sürecindeki İsveç’te bu durumun olması ve Türk büyükelçiliğinin önünde yapılması hem siyasi hem dini anlamda Türkiye ile büyük bir problemin olmasına sebep olmuştur. Bu işin siyasi durumunu devletler kendi aralarında çözecektir. Benim için tek ve önemli şey kutsal kitabımıza yapılan saygısızlıktır.

Bu eylem bize İslam’ın tek ve hak din olduğunun ispatıdır. İslam, Avrupa’da Amerika’da hızla yayılmaya devam ettiği için ve bunu engelleyemedikleri için son hareketlerini yapmaya başladılar. Son dönemlerde artan İslam düşmanlığı artık daha da ileri boyutlara taşınmaya başlanmıştır. Fakat onlar isteseler de istemeseler de Allah nur’unu tamamlayacaktır. Saff suresinin 8. Ayetinde rabbimiz şöyle diyor: "Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır." (Saff, 61/8) evet rabbimiz vaadinden dönmez. Bu elbette gerçekleşecektir. Onlarda bunu biliyorlar ve son olarak ne yapabiliriz onun derdindeler.

Batı kendini hep özgürlükçü, saygılı olarak görmektedir. Fakat onların özgürlükleri konu İslamiyet olunca her şeyin serbest olduğudur. Lafa gelince hukuktan, saygıdan, demokrasiden dem vururlar. Ancak iki yüzlülerdir. Adaletleri sadece kendilerinedir. Tarih boyunca da hep aynıydılar şimdi de aynılar. Barbarlıkta, sömürgecilikte, soykırımda ve daha nice kötü şeylerde hem öndeler. Karanlık ve kanlı bir tarihleri olanların özgürlük adı altında kutsal değerlerimize saldırmalarını şiddetle kınıyorum. Zaman birlik olmana zamanı. Küskünlükler kenara bırakılıp tüm ümmetin bir olma zamanıdır.

Endülüs’te El Hamra Sarayı’nın duvarlarına işlenmiş olan Yusuf Suresi’nin 21. ayetinde geçen “La Galibe İllallah” Allah’tan başka galip yoktur kelamını da unutmamak lazım. Sözlerimi Âl-i İmrân Suresi 12. ayettin de geçen şu ayetle bitirmek istiyorum. “(Resulüm!) İnkâr edenlere de ki: Yakında mağlûp olacaksınız ve cehenneme sürükleneceksiniz. Orası ne kötü bir kalma yeri!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi