Mustafa ÇİMEN

Mustafa ÇİMEN

Anadolu’nun Güzellikleri Bisiklet Turunda…

Anadolu’nun Güzellikleri Bisiklet Turunda…

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 11-18 Nisan tarihleri arasında 8 etaptan oluşan turlar ile gerçekleştirildi. İlk turun startını Konya’dan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum verdi. Türkiye’de en çok bisiklet kullanan kişi sayısı bakımından Konya yıllardır zaten bisiklet başkenti olarak bilinir. Son yıllarda büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu Avrupa standartlarında bisiklet yolları ile de kentin dört tarafı bisiklet ağı ile kuşatılmıştır. Toplam 800 km uzunluğa sahip Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan bu kentte eksikliği hissedilen uluslararası yarışlarda sportif başarılar kazandıracak olan Türkiye’nin uluslararası standartlarda ilk kapalı veledromu da aynı gün temeli atılarak kısa sürede bisiklet severlerin hizmetine gireceğinin müjdesi verildi.

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turuna 26 ülkeden 176 bisikletçinin katıldığı ve 185 ülkenin medya kuruluşlarında yayınlanan organizasyonda, Türkiye’nin tanıtımı açısından da oldukça önemlidir. Türkiye’nin eşsiz güzelliklerine şahitlik edecek bir rotada pedallayacak olan dünyaca ünlü sporcularımızın geçtiği tüm etaplar helikopter kamerası ile ekranlara geldi. Konya, Beyşehir, Alanya, Antalya, Kemer, Fethiye, Marmaris, Muğla, Bodrum, Turgutreis, Kuşadası güzergâhında Türkiye’nin içinde barındıran tarihi ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtması açısından son derece önemli oldu. Adeta bir açık hava müzesi olan ülkemizin bu organizasyonla her yıl heyecanla buluşturan ve tanıtan organizasyon ekibine de sonsuz teşekkürler.

Mustafa Çİmen

Mustafa Çİmen

Bisiklet turunun her etabında farklı gösteriler ve güzelliklerde ekranlara geldi. İçinde bulunduğumuz kadim memleketin eşsiz ve doyumsuz tarihi ve doğal güzellikleri ekranlara yansıdı. Konya’dan startı verilen turda Antalya Elmalı’daki traktörler ile yapılan bisiklet teması karşılama gösterisi dikkatlerden kaçmadı. Antalya ve Muğla bölgesinde ki birçok antik kentin de tanıtımı yapılmış oldu. Bunlardan biride Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia antik kentiydi. Kentin girişinde Kazı Başkanı Sayın Prof. Dr. Bilal Söğüt ve kazı ekibi bayraklarla bisikletçileri karşıladı ve selamladı. Antik tiyatroda devam eden restorasyon çalışmalarında kullanılan vinçe ise büyük bir Türk bayrağı asılarak TRT ve 185 ülkeden canlı yayınlanan organizasyonda kentin tanıtımı yapıldı.

Pandemiden kurtulduğumuz sağlıklı günlerde Anadolu’nun bu eşsiz tarihi güzelliklerini görmemiz dileğiyle…

Mustafa Çİmen

Mustafa Çİmen

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ÇİMEN Arşivi