Uğur Özteke

Uğur Özteke

Esnafın derdi çorba parası

Esnafın derdi çorba parası

Bugün siz değerli okurlarımızdan gelen bilgiler ve notlarla dertlerinizi dert edinmeye çalışacağız. İnşallah istek ve şikayetleriniz yetkililerin de önlerine gider ve ortak akıl ile sorunlar çözülür.

"ZAFER SANAYİ ÇOK ÖNEMLİ"

İşte günümüz piyasalarının en acı halini bire bir yaşayan, ekmek aş uğruna yanan bir insanımızın bize göre de haklı bir isteğini buradan sizlerle paylaşırken, durumu da yetkililere iletmek istiyoruz.

"Sayın Uğur Bey üstadım.

Ben bir Zafer Sanayi esnafıyım. Hepimizin malumudur ki; ekonomik olarak zor günlerden geçiyoruz. Böyle bir süreçte istihdam sağlayan, ticari faaliyet içinde olup vergi üreten her firma altın değerindedir.

Ama Konya Belediyesi, İstanbul Çevre Yolu’ndan Zafer Sanayiye girişleri ve çıkışları kapatarak biz Zafer Sanayi esnafını adeta krize soktu. Bir yolun trafik sorununu çözmenin yolunu; o yolu komple kapatarak bulmak gerçekten müthiş(!), tebrik ediyorum.

Tam bir mühendislik zekası örneği, hayran kalmamak elde değil. Ayrıca bu bölgede bulunan irili ufaklı sanayi sitelerine ve yeni kamyon garajına girmek ve çıkmak isteyen vatandaşa da adeta işkence ediliyor.

Koskoca Konya Belediyesi otla çöple uğraşmak yerine, bu Zafer Sanayi girişindeki trafik ışıklarının olduğu yere bir yonca kavşak yapamıyor mu? (Türmak kavşağında olduğu gibi)

Ben oyunu mevcut belediye başkanına atan bir vatandaş olarak, hakkımı helal etmiyorum. İşimizi gücümüzü mahvettiniz, bunun sebebi sizin belediye olarak yetersizliğiniz. Doğrudan 45, dolaylı olarak daha fazla kişiye ekmek veren bir işyeri kapandı. Daha da sırada olanlar var. Yerel manada çözüm aradığımızda tüm kapılar suratımıza kapandı.

Şimdi sırada Ankara var.

Reis’e çıkacağız.

İstihdam ve ticari hareketlilik diye kendini adeta feda eden Sayın Cumhurbaşkanımızın, Konya yerel yönetiminin esnafı ve ticari hayatı bitiren bu uygulamasına çok sağlam bir fırça atacağına eminim.

Koskoca İstanbul Çevre Yolu’nu, sanayilere bağlayan yola bir yonca yapamayıp onun yerine giriş çıkışı kapatıyorsanız bunun hesabını Reis’e verirsiniz. Eminim ki Reis; en çok üstüne düştüğü şey olan istihdamı ve ticareti baltalayan, esnafın yolunu müşterisini kesen bu şahıslara dersini verecek. Koskoca sanayinin girişini çıkışını kapatıp, insanların ekmeğiyle oynamanın hesabını inşallah Reis soracak… Saygılarımla Uğur Bey. "

***

Allah bu insanlarımıza ecir sabır güç kuvvet versin diyoruz. İçinde bulunduğumuz ortamda en zor işi bu insanlarımız yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR, MERAM VE KARATAY GİBİ KULÜBELİ HOBİ BAHÇESİ ÜRETSİN

Hobi bahçelerinde kulübeleri olan ve hak sahibi olan vatandaşların talep ve beklentileriyle Uğur Başkan’ın bu konuya duyarlılığı ve duruşu çok net. O yüzden bu yarayı bir daha açmanın anlamı yok. Ne var ki bir okurumuz konuya şöyle bir farklılık getiriyor.

Biz de okuyucumuza olan saygımızdan konuyu olduğu gibi sizlerle paylaşıyoruz;

"Uğur bey merhaba, Konya Büyükşehir Belediyesi Kayacık Huzur Bahçelerinde yeni açılan alanlar için başvuru topluyor. Başvuru şartlarını belediye İnternet sitesinde bulabilirsiniz. (https://basvuru.konya.bel.tr/huzurbahceleri/)

Konu şu ki şartlarda "3. bahçe sakininin kullanacağı ve bahçe içerisine yapılan kulübe vb. imalatlar 3 yılın sonunda belediyeye kalacaktır." şeklinde bir ibare vardır.

Bu haksız bir şarttır.

Belediyenin kulübe yaptıracak gücü yok mudur da tarla alacak gücü olmayıp hobi bahçesi sayesinde ekip dikecek bir toprağa kavuşan gariban vatandaşın üstüne bir de kulübe masrafını yüklüyor. Karatay ve Meram Belediyesinde bunun örnekleri vardır. Belediye tek tip kulübe yaptırarak o şekilde kiraya veriyor.

Büyükşehir’den de aynı şekilde Meram ve Karatay Belediyesi gibi kulübesi mevcut olan hobi bahçeleri üretmelerini bekliyoruz. Gerekirse kira ücretlerini biraz yüksek tutsun ancak tüm kulübe yükünü ilk kiralayacak olan vatandaşa yüklemesin, belediye kendisi tek tip yaptırsın. Sorun şu ki; ilk dönem bomboş tarlayı kiralayan kişi üstüne kulübe yaptıracak ve aynı zamanda kira ödeyecek.

Ancak 3 yıl sonra kiralayacak kişi hazır kulübelere sahip olacak ve sadece kira ödeyecek. Vatandaşlar arasındaki bu haksızlığı yazınızda işlerseniz sevinirim. Başkanın A takımı sizi yakından takip ettiği için umarım bir çözüm bulurlar. Umarım vatandaşın lehine olan bir karar alırlar.

Yeni yayıncılık hayatınızda hayırlı başarılar dilerim. İyi çalımalar…"

***

Biz de sizlere hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

KULE VE NALÇACI CADDESİ TRAFİĞİ

İşte şehir ile dertlenen dostlarımızdan okurlarımızdan Veli ........ Bey her gün yaşadığı bir trafik sorununu ve bu sorunu çözebilecek bir noktayı kendi penceresinden şöyle aktarıyordu;

"Sayın Özteke,

BBN HABER'e ve size başarılar dileriz, takipteyiz. Konya şehir içi yolu olan, yıllardan beri süregelen bir anlayışla, Kule Site yolundan çıkışı *dönüşü - Ahmet Hilmi Nalçacı Cad. (Tramvay yolu - Belediyeye gidiş yolu) giriş yolu olan, tam dönüş virajı oluyor. Dolmuşların durağı haline gelen bir nokta var. Yoğun trafikte bu nokta, dolmuşların durak haline getirip, durması nedeniyle, trafik bu noktada felç haline alıyor. Bu konu yıllardan beri süregeliyor, sorun çözümü basit ama çözecek yok gibi... Belki sayenizde çözüm bulur.

Esnafın derdi çorba parası

Esnafın derdi çorba parası

Saygılarımla..."

***

Aslında bugün hepimizin içini titreten ismini duyduğumuz zaman bile içimizi ürperten Korona Virüsü ile ilgili dünyadaki gelişmeleri ve senaryoları sizlerle paylaşmak istiyordum. Yerimiz daralıyor.

İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuyu daha da açabiliriz. Ama bu mesele ile ilgili olarak önceki gün Aksaray ve İzmir'de yaşanan durumlardan dolayı Sağlık İl Müdürlüğümüzü ve sağlık çalışanlarını bir kez daha kutlamak istiyorum.

Başta da Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak Bey ile İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç hafta sonu Konya'daki gelişmeyi soğukkanlılıkla ve birebir temasla çok iyi yönettiler. O anki krizi farklı boyutlara ulaşmadan kontrol altına aldılar. Vali Bey’den sağlık camiasının en alt birimindeki çilekeş insanlarına kadar bu konudaki duyarlılıklarından dolayı teşekkürü borç bilirim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Küçük insanlar dengini, büyük insanlar kendini arar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda çocuklu kadınlara, yaşlılara ve engelli insanlarımıza karşı biraz daha merhametli olmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi