Uğur Özteke

Uğur Özteke

O papaz ve karısı

O papaz ve karısı

Allah beterinden saklasın “Bindik bir alamete gidiyoruz kıyemete”... Etkilensek de etkilenmemeye çalışsak da bırakın beynimizi meşgul etmeyi, şimdiden hareketlerimiz bile kısıtlandı. Çok dua edelim çok. Bu iş buralarda dolanıp dursun, havalar ısınsın ve de son bulsun.

Virüs olayına girmeden yine şehir ile ilgili notlarımızla başlayalım.

O YAZI ANCAK İSTANBUL VE ANKARA’DAN ALINABİLİYORMUŞ

Dün bu köşemizde dile getirmiştik. Bir işadamımızdan Suudi Arabistan’ın istediği Coronavirus yoktur yazısını Konya’dan alması gerçekten de mümkün değilmiş. Bu yazı ancak Ankara ya da İstanbul’dan alınabiliyormuş. O da Sağlık Bakanlığının belirttiği hastanelerden. Biz ilgi ve alakalarından dolayı Sağlık İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz.

BÖYLE GELECEK PARTİLİ OLMAK CESARET İSTER

Sayın Ahmet Davutoğlu’nun biz gazeteciler ile yaptığı sohbet ve bilgilendirme toplantısında Sayın Davutoğlu üstü kapalı ama sürekli ima ettiği olay insanların üzerindeki korkunun net durumu idi. Üç aşağı beş yukarı biz de bunu biliyor ve görüyorduk. İki gün önce ikindin saatlerine doğru otogar kavşağında önümde giden aracın üzerindeki bayrak dikkatimi çekti. Kırmızı ışıkta durunca da dayanamadım bu kareyi çektim.

O papaz ve karısı

Evet bu şehirde bu ortamda bir insanın Gelecek Partisi ya da falanca bir partinin (AK Parti ve MHP hariç tabii ki) bayrağı ile dolaşması o sürücünün yürek yemesi ile direkt bağlantılıdır. Çünkü bizim çevremizde bile öyle insanlar, öyle iş adamları var ki Sayın Davutoğlu Başbakan iken bırakın kendi aracına şirketinin araçlarına ve tanıdıklarının, eşinin dostunun araçlarına bile Davutoğlu’nun resmini ve ismini yazdıranlar bugün kendisine sövüyorlar.

Bu araç da bunun için bizim dikkatimizi çekiyordu.

MERAM YENİ YOL’DAKİ ÇİLENİN BİTMESİNE AZ KALMIŞ

O papaz ve karısı

Meram Yeni Yolu kullanan dahası Meram Yaka hatta Eski yolu kullananları bile etkileyen Meram Yeni Yol’daki çalışma kısa bir süre sonra bitecekmiş ve yol yeniden trafiğe açılacakmış. Bunu da bize daha önceden şikayetçi olan bir üniversite hocamız yeni gönderdiği bu fotoğraf ile anlatıyordu.

O papaz ve karısı

Sadece yolu kullananların değil dolaylı ya da dolaysız esnafı bile etkileyen bu durumun haber verilmeden, insanlar uyarılmadan ikaz edilmeden yapılmasına tepki özellikle esnaf ve ikamet eden insanlar tarafından hâlâ konuşuluyor.

HESAP GÜNÜNÜ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ

O papaz ve karısı

Bu fotoğrafı gönderen bir dostumuz altına da şu bilgilendirme cümlelerini yazıyordu;

Meram Tıp Fakültesi mutfak koridoru. Bina yeni olmasına rağmen personelin söylediği kötü işçilik ve havalandırma tertibatındaki başlıklar konmuş iç tesisat yok. Yeniden ....... firması tesisat döşüyor yeniden.......

Hastaneyi TOKİ yaptı biliyorsunuz.

Bu mutfak depo eksi kat koridoru taban zemini ince kumun üzerine yapıştırmışlar fakat yük binmesi ve üzerinde forklift yürümesiyle bu hale gelmiş.”

...........

Kim nereye ne için yaparsa yapsın.

Bugün burası yarın orası öbürsügün belki de kendi evimiz.

İnsanlar hata yapabilir. Şirketler hata yapabilir.

Yeter ki art niyetli ve küçük hesaplar içerisinde olmayalım derim.

Cenab-ı Allah’ım önce bizi sonra cümlemizi ıslah etsin inşallah

TÜRK VE MÜSLÜMAN ALGISINA YAPILAN DÜŞMANLIK

Dün sabah saatlerinde genç ama duyarlı üstelik de Amerika Birleşik Devletleri’nden yeni gelen bir dostum şöyle yazıp şu fotoğrafı gönderiyordu; “Abi New York Times gazetesi ‘Amerika 30 gün boyunca Avrupa’dan gelen uçuşları yasakladı’ haberi giriyor. Listede sadece Türkiye yok ama fotoğraf Türkiye’den. Bizi Avrupa’dan saymalarına mı sevineyim yoksa virüsteki haberde oluşan algıya mı üzüleyim bilemedim. Ama algı her yerde…”

 

O papaz ve karısı

..........

Allah’tan ülkeyi yöneten hassas insanlar bu işe derhal postalarını koydular. Bizim genç vekilimiz Selman Özboyacı da bu ilk postayı koyanlardandı. Dün de o gazete, haberinde kullandığı Türkiye ile ilgili fotoğrafları kaldırdı. Artık bizim bir şey dememize gerek kalmadı. Ama dünyanın değişmeyen zihniyeti bu işte.

 

PAPAZ VE EŞİ

Dün sabah Almanya’dan bir dostumuz şu gazetenin fotoğrafını gönderip altına da şunları yazıyordu

O papaz ve karısı

Coronavirüslü Papaz ve eşi...

Kısaca abim burada insanlar önlemlerini daha iyi alsın diye “VAKA OLAN YERLERİ DEŞİFRE” ediyorlar.”

...............

Avrupalının başka bir basın dahası habercilik anlayışı.

Bu papaz ve eşi hastalığa yakalanınca gazete manşet yapmış. Çift karantinaya alınmadan önce. Çünkü bu vesile ile ayinlerde komşularıyla ya da şurada burada bir vesile ile bu çift ile temas kuran herkesin tedbirini almasını istenmiş.

Önceki günde bu çift hastalıktan kurtulunca yine aynı gazete sağlıklarına kavuştular diye manşetten vermiş.

Ne diyeyim.

Hepimizin bilgiyi alması için bu farklı anlayışı da sizlerle paylaşmak istedim.

Sağlıklı mutlu huzurlu ve hür günler dileği ile.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünyayı sevenler veli değildir. Canı terk edenler deli değildir. İnsanoğlu gamdan hali değildir. Her birini bir efkara yazmışlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Zor ve bilinmeyen bir ortamda aklımızı, beynimizi, yüreğimizi ve inancımızı sağlam tutmayı başarabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi