Ümit ALTUNBAŞ

Ümit ALTUNBAŞ

Okula uyum süreci ve yüz yüze eğitim

Okula uyum süreci ve yüz yüze eğitim

Saygıdeğer okurlarım;

Eğitim öğretim sürecine ilk defa merhaba diyen minik öğrenciler geçtiğimiz günlerde okula uyum süreci kapsamında ders başı yaptı. Minik öğrenciler okula uyum süreciyle hayatımızın bir parçası olan eğitim öğretim sürecinde yeni arkadaş yeni öğretmenler tanıdı. Geleceğin teminatı olacak pırıl, pırıl miniklerimiz eğitim öğretim sürecine yavaş, yavaş alışmaya çalıştı. Eğitim öğretim sürecine ilk defa merhaba diyen minik öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyor, mutlulukları tarif edilemiyordu.

Şimdi sözlerimizde okula uyum sürecinden bahsederken eski okula ilk başladığımız zamanlar aklımıza geliveriyor. Heyecanlı, stresli, okula alışamamış ürkek tavırlarımızla okul günlerine adım attığımız o zamanlar. Oysa ki yeni eğitim öğretim sürecinde okula uyum süreci gerçekten takdire şayan. Minik öğrenci okula başlamadan okulu sevmeye çalışıyor.

Okulda yeni arkadaşlarıyla ve de yeni öğretmenleriyle güzel vakitler geçirerek okul öncesi stresten kurtulmaya çalışıyor. Minik öğrenciler için okula uyum sürecinde hayata geçirilen sistem gerçekten takdir edici. Minik öğrencilere okula uyum süreciyle birlikte yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.

Kısa uyum sürecinin ardından okullar tüm kademelerde 6 Eylül Pazartesi günü açıldı. Milyonlarca öğrencimiz ders başı yaptı. Dün itibariyle de 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk haftası tamamlandı. Ülkemizde bulunan korona virüs salgını sebebiyle uzunca bir süredir uzaktan eğitim öğretim sürecini devam ettiren öğrenciler okullarında yeniden ders başı yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tabi ki okulda bir sınıf ortamında eğitim öğretim sürecinin devam ettirilmesinin öğrencilik döneminde bambaşka bir atmosferi vardır. Okulunu, sınıfını, sınıf arkadaşlarını ve de öğretmenlerini özleyen öğrenciler için okula yeniden kavuşmanın vermiş olduğu mutluluğun tarifi bulunmamaktadır.

Eğitim öğretim sürecini daha verimli bir şekilde geçirmek için öğrencilerin eğitim öğretim süreci için gerekli araç, gereçlerinin temini için tatlı bir koşuşturmaya da tanıklık ettik. Her şey eğitim öğretim için, her şey daha verimli ve daha güzel bir eğitim öğretim süreci için, çünkü eğitim öğretim süreci deyim yerindeyse hayatımızın yegâne vazgeçilmez bir parçasıdır.

Daha güzel, daha verimli bir eğitim öğretim süreci ile birlikte öğrencilerin hayal ettikleri bir eğitim öğretim sürecinin devam ettirilmesi ve de başarıyla sonuçlanması hem öğrencilerin hem de velilerin yegâne temennisidir.

Kıymetli öğrencilerin okulların açılmasıyla birlikte eğitim öğretim sürecinde akıttıkları her alın teri geleceğe yönelik en güzel yatırımları olsun. Tüm öğrencilerin eğitim öğretim süreciyle birlikte başarıya doğru giden yolla erişmek istedikleri mevkiye akıttıkları her alın terinin hediyesi olarak erişmeleri temennisiyle...

Şimdi öğretmene, öğrenciye ve velilere düşen görev okulların açık tutulmasıdır. Yüz yüze eğitim çok önemli ve hiçbir şekilde yeri doldurulamaz. Hiç fark etiniz mi çocukların gözündeki ışıltıyı, sevinci. Onlar dokunarak, yaşayarak, akranlarıyla iletişim kurarak öğrenmekten çok mutlu. İnşallah bu virüs bir an önce ülkemizi ve dünyayı terk eder de  öğrencilerimiz okullarından, sıralarından, arkadaş ve öğretmenlerinden daha fazla uzak kalmaz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit ALTUNBAŞ Arşivi