Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Lifli gıdaların faydaları

Lifli gıdaların faydaları

Lif ya da diğer adıyla diyet posası olarak adlandırılan maddeler bitki ve bitki kökenli gıdalardan elde edilen ve vücudumuz tarafından sindirilemeyen besin maddeleridir.

Yeterli ve dengeli beslenme için lifli gıdalar olmazsa olmazlardandır.

Lifli gıdalardan zengin beslemek vücut üzerinde şu olumlu etkileri yapar:

-Bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığın önlenmesine yardımcı olur.

-Kolesterol düzeyini düşürür.

-Kan şekeri kontrolünü sağlar.

-Uzun süreli tokluk sağlarlar. Dolayısıyla ideal kiloda kalınmasına yardımcı olur.

-Lifli gıdalar sık bilinen bu faydalarının yanı sıra diyabet, kalp damar hastalıkları ve bazı kanser türüne karşı da koruyucudurlar.

Tam tahıllar, baklagiller, meyve ve sebzeler iyi bir lif kaynağıdırlar.

Yeterli miktarda lifli gıda tüketeceğiniz sağlık dolu bir hafta sonu dilerim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi