Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir  Yaman

Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman

Kış aylarının gözdesi: Nar

Kış aylarının gözdesi: Nar

Pazar ve market tezgahlarında yerini alan kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri de şüphesiz ki nar.  Sert görüntüsünün ardında bereketli ve sağlık için faydalı taneleri yatmaktadır.

Nar potasyum, lif, C, A vitamini ve niasin içermektedir. Vitamin, mineral deposu olduğu gibi antioksidan açısından da oldukça zengin. Ayrıca nar kış aylarında bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için gribe karşı koruyucu olarak tüketilmesi gerekli olan bir meyvedir. İçeriğinde bulunan besin öğeleri ile kolesterolü düşürür, kalp sağlığını korur ve antioksidan içeriğinin gücü ile de kansere karşı koruyucu etki yaratır. Yapılan araştırmalar cilt ve prostat kanserine karşı narın koruyucu etki yarattığını belirtiliyor.

            Nar kabuğunda bulunan ellajik asit, antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Ellajik asit kansere neden olan moleküllere bağlanarak onları çok önemli bir oranda etkisizleştirmektedir. Nar meyvesinin kabuklarını kurutulup toz haline getirebilir, daha sonra da yoğurda karıştırıp tüketebilirsiniz. Bu tozu nar ekşisine de katabilirsiniz.

Nar tüketirken porsiyon kontrolü sağlayabileceğiniz sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.

Kış aylarının gözdesi: Nar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uzm. Diyetisyen Zişan Taşdemir Yaman Arşivi