İbrahim KOÇ

İbrahim KOÇ

Milli takımın kalesi Konya

Milli takımın kalesi Konya

Bugünkü yazımızda Konyaspordan ziyade milli takımımızı konuşmaya, biraz onları değerlendirmeye çalışacağız. Liglerde 8.hafta geride kaldı ve milli araya girildi. Bugüne kadar Konyaspor ile ilgili yazdıklarımızın önümüzdeki haftalarda inşallah olumlu olarak yansıyacağını umut ediyoruz. Ama bugün tabii ki de farklı bir konu üzerinden milli Takım’ın Letonya ile Konya’da oynayacağı kritik maça değinmek istiyoruz. Konya şehri, Mevlânâ şehri huzurun Spor şehri Konya bir büyük milli maça daha ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. Hepinizin de bildiği üzere 15 Ekim Pazar günü Konya’da Türkiye-Letonya maçı oynanacak.

Bugüne kadar Konya’da bir çok milli maç oynandı. İtalya gibi Fransa gibi büyük devler büyük ülkeler Konya’da milli maç çıktı İzlanda gibi takımları da burada en iyi şekilde ağırlayıp konuk ettik. Türkiye için Avrupa Şampiyonası’na katılmak için Letonya maçının büyük önemi var. Burada tabii ki de Konyalı futbolseverlerin özellikle Konyasporlu taraftarların milli takıma sonuna kadar destek vereceğinden kimsenin şüphesi yok. Onun için Konya her zaman milli takıma iyi gelmiştir. Gerek taraftarıyla gerek şehrin bütünlüğüyle gerek şehrin verdiği maneviyat ile Konya milli takımın kalesi ve vazgeçilmez yerlerinden bir tanesi olmuştur.

Bizler milli takımı en iyi şekilde alacağımızdan ve Letonya maçından zaferle ayrılcağımızdan hiç şüphe duymuyoruz. Bu yüzden pazar günkü maçta desteğimiz ve ceza rahatımız son saniyeye kadar devam edecektir.

Gelelim 2032 Avrupa Şampiyonası ortak adaylığına. Hepinizin de bildiği üzere önceki gün İtalya ile birlikte dokuz yıl sonra düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na ev sahibi ülkelerden biri olduk İtalya ile birlikte. Tabi yıllardır bunun hayalini kuruyorduk yaşıyorduk. Ancak bir türlü gerçekleşmedi. Buradan Sayın TFF başkanı Mehmet Büyükekşi'ye de ayriyeten teşekkür etmek isterim. Gerçekten büyük emek verdi ve bu emeğin karşılığını da dokuz yıl sonra hem Türkiye’de hem de İtalya’da büyük bir organizasyon düzenlenecek.

Tabi bir de merak edilen konulardan bir tanesi de her ülkede beşer stadyumda maçlar oynanacak. Türkiye’de gerçekten birbirinden güzel ve özel statlar mevcut daha önce UEFA'ya 10 stat bildirirse de bu rakam beşe düşecek. Tabi herkes, her kesim kendi şehrinin stadını öne çıkartmaya çalışsa da bazı kriterlerden dolayı bu 5 Stadyum benim düşünceme göre şu şekilde olacak; İstanbul (Atatürk Olimpiyat), Ankara (Yeni Ankara 19 Mayıs), Konya (MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu), Trabzon (Papara park) ve Bursa (Timsah arena).

Tabi Türkiye’de hangi şehre veya Stada verilirse velisi böyle büyük bir organizasyonu düzenleyeceğimizden ve ev sahibi olacağımızdan gurur duymamız gerektiğini ifade etmek gerekir. İnşallah ülkemize şehirlerimize futbol dünyasına hayırlara vesile olur. Sevgiler Saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim KOÇ Arşivi