İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Ayağa Kalk Konya!

Ayağa Kalk Konya!

Hilmi Kulluk yönetimi göreve geldikten sonra özellikle sosyal medyada ve taraftarın büyük bir bölümünde olumlu sinerji ile devam eden süreç, şu an ne yazık ki son derece olumsuz bir gidişata evrildi. Son 1.5 yıllık dönem, hatta ve hatta daha öncesindeki yönetimden kalan enkaz da dikkate alındığında, geçen 2.5 yıllık süreçte birçok hatanın yapıldığı ve bu hatalara bağlı olarak da bu sonuçların oluştuğu aşikar. Bu detaylara şuan girmenin kimseye bir faydası yok. Herkesin kendince haklı olduğu noktalar ve söyleyecek şeyleri var ama şuan susmak camia için en doğrusu.

Aykut Kocaman göreve geldiğinde camia olarak koyduğumuz hedefler, hayaller tabii ki hepimizin yaşamak istediği şeylerdi. İşin özü olarak baktığımızda Konya gibi kentlerin çoktan bu yarışın içinde olmaları gerekiyor zaten ama bu yolda yürürken ara yolların da iyi yönetiliyor olması gerekiyor. Mali yapının son 3 senede alınamayan puanlara ve transfer edilen maliyetli oyunculara bağlı olarak kritik seviyede seyretmesi, bu hedeflere ulaşma noktasındaki en büyük handikaplarımızdan birisiydi. Bu resmi doğru okuduktan ve anlattıktan sonra bu tip hedefler koymamız gerekiyordu. Olmadı, hayallerimize yenildik belki de. Konulan hedeflere paralel olarak beklentinin de yüksek seviyelere çıkması, alınan başarısız sonuçlardaki stres dozajımızı arttırdı. Ve bu noktaya kadar geldik.

Her yönetim, teknik kadro, futbolcu grubu hatalar yapar, yapmalıdır da. Hata yapmadan doğru hamlelere ulaşamazsınız. Ancak son dönemde şehir üzerine çöreklenmiş bir hava var ki, bu hava yapılan hatalardan daha çok zarar veriyor Konyaspor’umuza. Şehrin her kesiminde bir miskinlik, bir kabullenmişlik var. Bu Konyaspor’un profesyonel anlamdaki ilk temsilcileri olan yöneticilerimizde ve futbolcularında da böyle, takımın sahibi taraftar ve ateşleme gücü yüksek olan yerel basınımızda da. Bu ruh hali devam ettiği müddetçe inanın bana Liverpool olsanız da bu girdaptan çıkma şansınız yok. Geldiğimiz nokta itibariyle yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüm küskünlükleri-kırgınlıkları bir kenara bırakıp, herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. İnsanları ötekileştirmeden, birleştirici bir üslup ile bu şehri ayağa kaldırmamız lazım. Egolarımızı askıya asarak, yenilen lafları yutarak yola devam edeceğiz. Küme düşmeme mücadelesi veren diğer takımlar güçleri nispetinde belli bir birliktelik sergiliyorlar. Konyaspor olarak bu ruhu yakalayamazsak çok samimi söylüyorum hepsi bizi tokatlayarak alt lige gönderir.

Bugünden başlayarak Nalçacılılar olarak bu havayı değiştirmeyi asli görevimiz olarak üstleniyoruz. 2.5 milyon nüfuslu Konya’nın içinde nefes alıp veren Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız dahil tüm mülki ve idari amirlerimizi, Konyaspor yönetim kurulumuzu, yerel medyamızın çok değerli mensuplarını ve takımın gerçek sahibi vefakar taraftarlarımızı ayağa kalkmaya davet ediyoruz.

Konya’nın samimi bir birliktelik gösterdiği zaman neler yapabileceğini biliyoruz. Siz, biz, hepimiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi