Tarkan Kaleli

Tarkan Kaleli

Kime ne benim dinimden?

Kime ne benim dinimden?

Enes Kara'ya çok üzüldüm. Yakınlarına sabır diliyorum. Ne yazık ki, anne-babadan ziyade toplum içindeki tartışmalar beni korkuttu. Korkumun sebebini anlatayım.

Öncelikle aramızdan bir gencimiz, pırıl pırıl doktor adayımız canına kıydı. Paylaştığı videosunu tüm Türkiye izledi. Ama bu ölümle ilgili taraf olundu, şapkalar masaya konulup düşünülmedi bile. “Biz nerede yanlış yapıyoruz da, gençlerimiz bu durumu baskı olarak görüyor?” denilmedi. “Genç nüfus içerisindeki İslam dininden uzaklaşmaların temelinde bu da olabilir mi?” sorulmadı. Enes Kara üzerinden dinsizliğe savaş açıldı. Şeytan’a hizmet eden asıl bu ve bunun gibi ithamlar, söylemler, iftiralar, dışlamalar...

Neden uzaklaştıklarını söyleyeyim size gençlerin...  İçerisinde medya organlarının da bulunduğu bazı provakatif grupların çalışmalarının temelinde -bunların içine bazı tarikat ve cemaatleri de koyabiliriz- toplumu dinden soğutmak ve dini olmadığı gibi tanıtmak yatıyor. Türkiye'de İslam dinine en çok zarar verenin tüm Türkiye artık hem fikirdir ki içinden FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen'i de çıkaran bu yapılardır. Yıllarca uyardığımız, üstüne basa basa Feto dediğimiz, biz  dediğimizde üzülerek ağlayan kesimin bir benzerini şimdilerde de görüyoruz, ne yazık ki.

Bu dijital çağda özellikle bilgiye erişilebilirliğin bu kadar yüksek olduğu bir çağda İslam'ı, bu ve bunun gibi oluşumlardan öğrenmeye zorunlu tutuldukları için uzaklaşıyor gençler.

Bazı tarikatlar ve cemaatler 'İnsanlığa nasıl hizmet edebilirim? İnsanları nasıl Allah ile barıştırabilirim?' amacıyla gençleri küstürüyorlar. Eylem ve yöntemde yanlış aranması gerekirken tam tersi denetimsiz ve müdahalesiz özgürce kendi amaç ve çıkarları için gençleri yönlendiriyorlar. Devlet bu sorunu görmeli ve ayırt etmeksizin her tarikat ve cemaati sıkı bir şekilde denetlemeli.

Velhasıl kelam, lafı daha fazla eveleyip gevelemeden noktalayalım. İnsanlar ister Müslüman olur, ister Hıristiyan, ister Budist... Kimse kimsenin inanç şekline, tanrısına karışamaz. Gönül ister ki herkes hidayete erişsin, tevhit diniyle tanışsın ama mümkün değil. Bunun için herkesin sınavı kendine.

Kime ne insanların neye inandığından. Saygı duyun, sevginizi gösterin. Yaradılanı, Yaradan'dan ötürü sevin. En önemlisi de Allah'ın soracağı soruları sorarak şirke girmeyin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarkan Kaleli Arşivi