Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Parti Genel Merkezi’ndeki hareketlilik ve Külliye’deki gelişmeler…

AK Parti Genel Merkezi’ndeki hareketlilik ve Külliye’deki gelişmeler…

Dün BBN Medya Grubu olarak güne AK PARTİ Genel Merkezi’nde başladık, mesaiyi Külliye’de noktaladık.

Biliyorsunuz biz yerel gazeteciyiz; haddimizi biliriz, boyumuzu aşmayız, kilomuzu zaten biliyoruz.

Onun için sadece olayın yine Konya bölümünü bugün ve önümüzdeki günlerde zaman zaman sizlerle paylaşacağız. BBN Medya Grubu Başkanı olarak tabii ki bendeniz ve BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga, Ankara Temsilciliğimizin muhabirlerinden Ebru Balıkçı ve kameraman Özbey Azay ile yaptığımız siyasi görüşmelerde bol bol AK Parti 2023 şifresinin detaylarına şahitlik yaptık. Bugün yerel konulara girmeden önce bazı güzel insanlar için iki satır yazmak zorundayım.

******

MAHİR ÜNAL’IN YÜREĞİ

Mahir Bey samimiyetinden, yüreğinin güzelliğinden bizi toplantı salonunda değil odasında, özel çalışma ofisinde ağırladı. AK Parti, 2023 ve sonrası misyonu ile Türk basınını ve dünyadaki basını, sosyal medyayı konuştuk. İnşallah bu ayın 24’ünden sonra Mahir Bey’i daha sık ziyaret edeceğiz. Dahası Mahir Bey, bizim ekranın yüzü olacak, konuğumuz olacak. Kendisini zaten uzaktan seviyorduk dün bir kez daha bağrımıza bastık.

******

ORHAN MİROĞLU’NUN AĞABEYLİĞİ

Türk siyasetinin yakın tarihinin mütevazı, yaşayan efsanelerinden Orhan Miroğlu’nun kabulünde ise yine her şey siyasetten ticaretten çıkardan menfaatten uzak bir gönül sohbeti ile başlayıp devam etti. İnşallah Orhan Bey de yakında BBN ekranlarının konuğu olacak.

******

LEYLA ŞAHİN USTA ZİYARET EDİLMEZ Mİ?

Genel merkezde olunur da Sayın Leyla Şahin Usta ile görüşmeden, çayını kahvesini içmeden geçilebilir miydi? Sağ olsun bizi kabulünden 2 saat sonra gireceği büyük toplantı hazırlıklarını yapan Leyla Hanım bizi ekibimizle odasında kabul etti ve yine Türkiye ve Konya üzerine çok samimi dertleşmelerde bulunduk.

*****

BURADA SELMAN ÖZBOYACI VEKİLİN HAKKI ÖDENMEZ

Tabi başta AK Parti Genel Merkezi ve Külliye olmak üzere bütün bu görüşmelerimizin, samimi sohbetlerin, bilgi alışverişinin anahtar ismi Selman Bey’di. Daha bir gün önce Selman Bey gençlik kollarındaki görevinden süresi dolduğu için ayrılmış buradaki çalışma arkadaşlarıyla 24 saat önce vedalaşmıştı.

Bizi bilen bilir bilmeyen kendisi gibi bilir. Özboyacı ailesi ile ilgili olarak 40 küsur yıldır hangi basın kuruluşunda olursam olayım yazdıklarım söylediklerim dün Selman Bey’in o samimiyeti ile bir kez daha perçinleşiyor ve bizi haklı gösteriyordu. Bizim siyasi turların detaylarını ve sadece yazabileceklerimizi bu hafta içerisinde daha geniş değerlendiririz ama biz hemen yine sizlerden gelen konularla yerel mevzulara girelim.

*****

ŞEHRİNİ SEVEN BUNU YAPAR MI?

 

AK Parti Genel Merkezi’ndeki hareketlilik ve Külliye’deki gelişmeler…

 

AK Parti Genel Merkezi’ndeki hareketlilik ve Külliye’deki gelişmeler…

 

Bunu bizlerle paylaşan gönül dostu bürokratımız altına da şunları söylüyordu; “Bu nedir Uğur Abi devletle dalga geçer gibi resmen. Olmayız abi. Hani sen diyorsun ya ne zaman adam oluruz diye. Olmayız abi olmayız. Biz de kurallara uymak gibi bir adap yok. Sorsan Müslümanlığı kimseye bırakmayız. Bu gidişle korona salgını da zor biter.”

....

Şehrini seven ülkesini seven Allah’tan korkan insan böyle düşünür işte ne de güzel söylüyordu böyle giderse corona da bitmez. Sizce biter mi?

******

KIRMIZI MAVİ DERKEN MOR OLDUK

Türkiye’nin corona haritası çıkartıldıktan sonra Konya yine kırmızıydı. Bu şehirde yaşayıp da bu duruma üzülmeyen yoktur; çünkü üzülmemenin vatan hainliği ile eş olduğuna inanıyorum. Neyse harita kırmızı olunca en tepeden en diplere herkes mavi olabilmek adına adeta alarma geçti. Yalnız bu noktada alarm sanki yanlış alarmdı.

Söylenenlerle yapılanlar birbirini tutmuyordu. Çok büyük çelişkiler vardı bu süreçte. Biz korktuğumuz için ve vebal altında kalmamak adına bazı şeylerin ucunu kanatmaya çalıştık. Çalıştık ama kimilerine göre kötü yapıyorduk kimilerine göre de zaten kötü idik. Ve son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Hoca’nın açıkladığı rakamlar Sayın Cumhurbaşkanımızın üstü kapalı mesajları…

Konya için ne anlamamız gerekiyordu, rakamlar ne söylüyordu? Biz bu kafayla gidersek kırmızı mavi asla olamaz. Peki şimdi rengimiz ne? Tabii ki MOR.

Bu morluk bize yakıştı mı? Yakıştı diyorsanız devam. Zaman zaman söylüyoruz, dilimiz döndükçe de yazıyoruz. Konya’nın Konyalının her şeyi var. Her şeyin en zengini biziz ama biz de bir tek şey yok o da samimiyet… Bu morluk da samimiyetin son noktasıdır.

Herkes aklını başına almalı, adımlarını ona göre atmalı.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gençliğini eğlenmekle geçiren, ihtiyarlığını ağlamakla geçirir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Esnaflarımızın kaldırımları ürün ve eşyalarla doldurup vatandaşların geçişini zorlaştırmadıkları zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi