Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu kafa ile trafikte daha çok ceza yeriz

Bu kafa ile trafikte daha çok ceza yeriz

Biraz soğuk da olsa güzel, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve hayırlı hafta sonları dileklerimizle bugünkü yazımıza başlıyoruz.

İsterseniz kendi küçük dünyamıza dönmeden uzaklardan ya da sınırımızdan başlayalım.

PUTİN OLDUĞU SÜRECE SURİYE'DE FARKLI BİR ŞEY BEKLEMEYİN

Dün sizler için bu satırları yazmaya başlarken ajanslardan şu haberler düşmeye başlamıştı "Esad, İdlib'in batısı ve güneyine saldırı başlattı

Esad rejimi güçleri, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde kalan batı ve güney kırsalına kara saldırısı başlattı.

Esad ordusu ve İran destekli yabancı gruplardan oluşan rejim güçleri karadan Halep'in batı ve güneyindeki sivil yerleşimler ile muhaliflere ait cephe hatlarını yoğun bombardımana tutuyor."

Söz konusu silahlı gruplar, geçen hafta Halep, Deyrizor, Hama ve Lazkiye illerinden, Halep ilinin batı ve güney kırsalına yığınak yapmış ve saldırı hazırlıklarını tamamlamıştı.

Bölgeye, İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kudüs Tugayı, 104. Tugay ve 4. Fırka'ya bağlı Gays güçlerinden oluşan askeri unsurlar, çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk edilmişti.

Halep kırsalına düzenlenen saldırılara dün Rus savaş uçakları da destek vermişti.

Rus uçakları, dün ve bugün İdlib'in güneyindeki Maarratürnuman'a gerçekleşen bombardımana da katıldı.

TÜRKİYE SINIRI HATTINA DOĞRU GÖÇ BAŞLADI

Saldırı altındaki bölgelerden çok sayıda sivil, Türkiye sınır hattına yakın bölgelere yöneldi.

Batı Halep kırsalındaki Anadan (Tel Tamura) ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 4 No'lu gözlem noktası mevcut.

Hedef alınan bölgede, Halep ile Lazkiye'yi bağlayan ve Halep, Hama, Humus ile Şam üzerinden Ürdün'e uzanan stratejik M5 otoyolu da bulunuyor.

***

gibi... gibi....

Yani Esat güçleri ilk günden bu yana başta Astana Anlaşması ve Soçi mutabakatı olmak üzere hiç bir anlaşmayı dikkate almadan istediği zaman zaman isteği yeri hem de Rusya'nın hava desteği ile tek tek geri almaya devam ediyor.

Esat rejimi İran destekli gruplar, 4 bölgeden İdlib hariç kalanları, Rusya’nın sayesinde ele geçirirken saldırılardan kaçan yüz binlerce sivil, kuzeyde bizim sınırlarımıza doğru göç etmeye devam ediyorlar.

Peki bu iş nereye gider?

Şahsi kanaatimi söyleyeyim mi?

Trump istediği kadar petrol için şunu yaparım, bunu yaparım desin, ağzını açmadan dahası tweet atmadan bölgede istediğini alan ve yapan bence Putin.

Putin ile ne kadar aynı yolda yürürüz, bu yürüyüşten ne elde edilir o büyüklerimizin bileceği bir iş ama Putin çok sağlam basıyor bunu da görmek gerekir derim.

ŞU KANAL İSTANBUL AMİGOLUĞU BİR BİTSE ARTIK

Özellikle ekranlarda "Kanal İstanbul" için kavga eden hukukçusundan siyasetçisine, akademisyeninden gazetecisine baktıkça bu insanların beyhude bağrışmalarından takımlarının amigoları gibi atışmalarından gına geldi artık.

Sayın Cumhurbaşkanımız Kanal İstanbul yapılacak dedikten sonra ülke insanının karşı çıkmasının ne kadar boş ve sonuçsuz olduğunu bu insanlar acaba hâlâ bilmiyorlar mı? Yoksa boş yere gürültü yapıp kendilerince kendi dinleyicilerine hoş mu görünmek istiyorlar anlayamıyorum.

Bu Kanal İstanbul ya-pı-la-cak.

İşte hemşerimiz ve kabinenin gözbebeği Sayın Bakan Murat Kurum dün Kanal İstanbul konusunda yasal bir imzayı daha attı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul ÇED Raporu'nu onayladıklarını bildirdi.

Oldu mu?

75 milyar liraya mâl olacak Kanal İstanbul Projesi için hazırlanan ÇED Raporu'na göre, projenin 7 yılda tamamlanması da planlanıyor diyerek son hatırlatmayı da yapmış olalım.

Kanal İstanbul hayırlı olsun baylar ve bayanlar. Siz siz olun yapılamaz diye nefesini boşa harcamayın.

TRAFİK CEZALARI NASIL GİDİYOR?

Son haftalarda okurlarımızdan ve dostlarımızdan en çok duyduğumuz serzenişlerden birisi de nerede ise her eve muhtarlıktan bir ceza makbuzunun gelmesi imiş. Vallahi basın olarak biz hep uyardık. Uyarmaya da devam edeceğiz. Yasal olmayan her işe ceza var. Aslında ben Sayın Başmüdürümüz Mustafa Aydın Bey’den rica edeceğim. Bu denetim ve takip işini sadece sürücüler için yapmayalım. Biz yayalar da hiç değilse 15-20 saniye kırmızı ışıkta durmayı öğrenelim. Bizler de kırmızı ışıkta geçersek ceza yiyelim. Yaya geçitlerinin olmadığı yerde demir parmaklıklardan atlıyorsak yine cezamızı kesin. Özellikle İstanbul Çevre Yolu üzerinde kampüs bölgesinde 24 saat gece gündüz demeden yaya üst geçitlerini kullanmayanlara da ceza verelim.

Bu şehrin 1 numaralı sorunu eğer trafik ise bunda en büyük sorumlu kuşkusuz kuralları hiçe sayan bizleriz.

ATİLLA SİNACI'YI VE ASKON YÖNETİMİNİ KUTLARIM

1998 yılında “haklı zenginlik” ve “milli bilinç” kavramlarını destur edinerek kurulmuş olan ASKON, Türk ekonomisinden siyasetine ağırlığını son yıllarda yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Genel Merkez iyi yolda ama orası şimdilik bizim alanımız değil. Biz gelelim ASKON'un Konya ayağına. Genç, başarılı, yakışıklı ve idealist isim Atilla Sinacı Bey üç dört gün önce İstanbul'a davet edilmiş. Atilla Bey; genel başkan ve yönetim ile yapılan toplantıda projelerini sunmuş, akabinde de oy birliği ile kabul görmüş. Yeni dönemde Başkan Sinacı ve ekibinin ezber bozan ve etkili, iddialı görüşlerini hep birlikte yaşayarak izleyeceğiz. ASKON'un yeni dönemde Konya'da ağırlığını artırarak çalışmalarına devam edeceğine yüzde yüz eminim. Biz de buradan kendilerine şimdiden hayırlı olsun diyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Duygularımız bildiklerimizle ters orantılıdır. Ne kadar az bilirsek o kadar çok savunuruz

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İstanbul Yolu’nda ağır tonajlı araçlar üç şeritli yolun en sol şeridini işgal etmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi