Uğur Özteke

Uğur Özteke

Can ve geçim derdindeyiz

Can ve geçim derdindeyiz

Bizleri her gün sosyal medyadan haber sitemizden gazetemizden takip eden değerli dostlarıma farklı bir şeyler yazmak istiyorum. Biliyorum pek çoğunuz benim gibi evinizde kapandınız. Mümkün oldukça aynı çatı altında yaşadığınız insanların dışında kimseyle temas etmemeye çalışıyorsunuz. Bunun bizler için ders niteliğinde bir imtihan olduğu düşüncesiyle hayatımıza durmadan devam etmek zorundayız.

Biz de Delta Group ve BBN Haber ailesi olarak yaklaşık bir aydır kendi iç dünyamızda sağlık konusunda bizlere yapılan uyarılara fazlası ile dikkat gösterirken yolumuza  devam ediyoruz.

Mesela şirketin üst yönetimi olarak Başkan Mustafa Kavaf Bey’in başkanlığında toplandık ve o gün için çok radikal kararlar aldık.

Mesela evinden çalışıp işini aksatmayacak tüm arkadaşlarımızın evlerine gitmesini istedik. 60 yaş ve üstündeki çalışanlarımızın kesinlikle evde kalmalarına herhangi bir rahatsızlığı olanların yanı sıra kendisini halsiz güçsüz hisseden, nezle, grip olanların da kesinlikle iş yerine gelmemelerini istedik. İş yerimizin 8 saatte bir ilaçlanmasını ve kullandığımız araçların sürekli dezenfekte edilmesini organize ettik. Ofislerine gelmek zorunda olan olmazsa olmaz arkadaşlarımız için her girişte ateşlerinin ölçülmesi eldiven ve maskelerini takmaları dezenfekte ilaçlarını kullanmalarını sağlarken, mutfağımızı kapattık. Herkesin evlerinden getireceği gıdalarla mesaisini sürdürmesini istedik. Bunu yaparken de arkadaşlarımıza yemek ücretlerini ödeyeceğimizi bildirdik. Arkadaşlarımızı taşıdığımız 25 kişilik servis aracını kaldırdık, üç arkadaşa bir otomobil verdik. Daha o günlerde herkesin sosyal mesafesini korumasının yanı sıra mümkün mertebe her arkadaşın tek başına bir odada çalışmasını planladık.

O günden bugünlere gelirken Mustafa Kavaf Bey’den çalışan arkadaşlara kadar zaman zaman bana iletilen ayağımızı gazdan çekme teklifine ısrarla karşı çıktım.

Çünkü dünya ayağını gazdan çekmişti biz kim oluyorduk da hâlâ hayallerimiz ve hedeflerimiz için koşacaktık.

Gazetemizi her gün bir önceki günden daha iddialı bir şekilde çıkarma heyecanımızı sürdürürken sosyal medyamızı ve burada çalışan arkadaşlarımıza takviyeler yaptık. “Ev Halleri” diye sosyal medyada ve gazetemizde yeni bir bölüm açtık. Bunu yaptığımız gün sizlerden gelenlerle doğru yolda olduğumuzu gördük. Hayatın durma noktasına geldiği günümüzde ajansımızda çalışan arkadaşlarımız her zamankinden daha büyük fedakarlıklar yaparak bizler için olmazsa olmaz ilan çalışmalarına hız verdiler. Gazetemizi basan matbaa çalışanlarımızdan gazetelerimizi sizlere sabahın erken saatlerinde ulaştırmak için cansiperane çalışan dağıtıcılarımıza kadar kimse hiç durmadı, çok şükür.

Tüm bunları bugün niye sizlerle paylaşıyorum biliyor musunuz?

Bunu şimdi okuyacak olan Mustafa Bey’den tüm çalışanlarımıza Delta Group ve BBN Haber ailesi de ilk defa duyacak.

Dün gece geç saatlerde yatağıma girerken mutluluktan uçuyordum.

Çünkü bir özel okulun müdürü aradı. Okulun sahibi olan İstanbul’da bulunan Konyalı işadamı kendisini aramış. Ve müdür beye lütfen BBN Haber gazetesine hemen abone olun demiş.

Allah var bugünlerde gazete aboneliklerinin iptal edilmesi olağan bir durumdur ve son derece normal karşılanır. Ama bir tane olsun, iki tane olsun yeni abone olunması ve bunun da direkt sizlerden gelmesi ömrünü bu mesleğe vermiş benim için çok nadir karşılaştığım bir olaydır.

Demek ki doğru yoldayız çok şükür, şükürler olsun.

Ve siz sizlerden gelenler…

*****

MEPAŞ’TAN ZORUNLU OLARAK TAKSİTLİ TAHSİLAT

Merhaba Uğur Abi ben Tamer Y. Mepaş sağ olsun biz halkı her zaman soyan bir kuruluşumuzdur. İnternet ortamında kredi kartı bilgilerimi girerek elektrik borcumu ödemek istedim peşin olarak. Maalesef peşin ödemeyi kabul etmiyor. En az 2 taksit olarak ödeyebilirsiniz diyor. Bunun üzerine Medaş’ı aradım ben peşin ödemek istiyorum dedim. Fakat onlar da sistem böyle,  taksit ile ödeyebilirsiniz dediler.

Nedeni de +3,2 daha faiz uygulayıp kar ediyorlar. Ben mecbur muyum fazla para vermeye? Zaten ödediğimiz 600 TL elektrik parası karını siz hesaplayın. Her yerden bizi soyuyorlar.

*****

KOSKİ’NİN TAHMİNİ YAZDIĞI FATURALAR

“Sayın Özteke; Konya'nın ve Konyalının sorunlarını iyi niyetle ve içtenlikle dile getirdiğinizi bilmekteyim. Bu nedenle de konuyu size yazma ihtiyacı duydum. Çünkü muhakkak ki bu konuda mağdur pek çok vatandaş var. Belki bu konuyu sizin gündeme getirmeniz mağduriyetleri giderecektir. 2019 Aralık ayı içerisinde Yazır Mahallesi Hakim Konaklarından bir ev satın aldık. Kapalı olan su ve elektriğini 2020 Ocak ayı içerisinde üzerimize alarak açtırdık. Ancak eve henüz taşınmadık, ev boş, kimse oturmuyor. 10 Mart itibariyle telefonuma su faturası 106 TL olarak bildirildi. Büyük bir şaşkınlıkla KOSKİ’yi aradım. Boş olan, oturulmayan bir eve 106 TL nasıl gelmiş olabilir? Diye sordum. Abone numarasını aldılar ve bana evin bulunduğu bölgenin pilot bölge seçildiği yani bir ay faturayı sayaçtaki endekse bakarak bir ay da tahmini kesiyoruz. Eğer siz endekse bakıp haber verirseniz düzeltebiliriz dediler. Şimdi hangi birine yanayım. KOSKİ’nin sayaca bakmadan rastgele fatura kestiğine mi yanayım, memurunu çalıştıramayıp aboneden sayacı okumasını istemesine mi yanayım? Doğrusu durum vahim. Bu ve gibi meseleleri gündeme getirmeniz mağdur pek çok vatandaşın umudunu canlı tutacaktır. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Perihan .....”

******

METİN KÜLÜNK’E TEŞEKKÜR

Ve bir okurumuz da sosyal medyadan AK Parti Milletvekili Metin Bey’in paylaşımını bizlere gönderiyordu;

Can ve geçim derdindeyiz

******

İYİ Kİ YOLLAR BOŞ BİR DE DOLU OLSA NE OLURDU?

Önceki gün sigortacı bir dostum da bu fotoğraf karelerini gönderdi

Can ve geçim derdindeyiz

Can ve geçim derdindeyiz

Can ve geçim derdindeyiz

Bu zincirleme trafik kazası Nalçacı göbeğinde olmuş. Fotoğrafları ve kazayı bildiren arkadaşımıza göre arkadan çarpan araç sürücüsü de sığınmacı vatandaşlarımızdanmış ve ehliyeti de yokmuş

İşin orası polislerimizin bileceği iş ama üzüldüğüm konuşuyor gerçekten yollar eskiye göre çok boş gerçekten boş yoğunluk sabah ve akşam saatlerinde Büsan Organize ve Sanayi bölgelerine doğru gidiş geliş yönünde buna rağmen bu şehirde zincirleme trafik kazası geliyorsa diğer günler üzülmeyelim değil mi?

******

BUNU SİZLERLE PAYLAŞMADAN YAPAMAYACAĞIM

Gazetemize ve haber sitemize katkı sağlamak için sadece Türkiye’deki değil dünyanın pek çok yerindeki dostlarla sürekli görüş alışverişindeyim. Bizleri iyi takip eden okullarımız göreceklerdir mesela Almanya’dan Danimarka’dan Amerika Birleşik Devletleri’nden başta virüs salgını olmak üzere pek çok fotoğraf ve bilgi paylaşımı yapıyoruz. Mesela dün İtalya’da yaşayan bir arkadaşımızla görüştük o da yakın zamanda geniş bir haber ve dosya çalışması yapacak bizler için.

Oradaki bilgi akışı sırasında en çok dikkatimi çeken konulardan birisi Amerika Birleşik Devletleri‘nde Amerikalıların alışveriş yapmak için kuyruğa girdiği dükkanların marketler ve eczaneler değil silah mağazaları olduğunu öğrendim.

Dün sabah da bir abimiz WhatsApp’tan şöyle bir bilgi veriyordu;

ABD nüfusu 365 milyon , 270 milyon insanın silahı var ....!

80 milyon insan günlük işlerde saat ücretiyle çalışıyor ve bunların sağlık güvenceleri yok. İç savaş bile çıkacağını ima ediyorlar.

Yine iki gün önce gazetemizde de yer alan bir haberde Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen görüntülerde büyük ünlü mağazaların kapı ve pencerelerine ek ve özel korumalarla kapatarak mağazalarını koruma altına aldıklarını gösteriyordu.

Düşünme ve yorumlama yapmaya daha çok fırsat bulduğumuz bugünlerde dünyanın jandarmasının ne durumda olduğunu ve neden korktuğu konusuna dikkatinizi çekmek isterim

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatın uzunluğu kısalığı değil insanın canını acıtan, kalınlığıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Yaşamakta olduğumuz ve yaşayacağımız bizim için her acı ve kötü olan durumdan ders çıkartmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi