Uğur Özteke

Uğur Özteke

‘Dünya savaşı çıkar’ yalancılarına inanmayın

‘Dünya savaşı çıkar’ yalancılarına inanmayın

Allah'a şükürler olsun ki bizim ayaklarımız hep yere basar. Cenab-ı Allah'ım bugüne kadar Konya'da Ankara'da İstanbul'da para ile makam ile makam araç ve şoförleri ile hep imtihan etti. Belki bundan sonraki bölümlerde daha da ağır imtihanlara tabii olacağız. Bu imtihanlar içerisinde hiç bir hareketi bilinçli ya da önceden ayarlanmış olarak yapmadım. Sevenlerin, dostların Yüce rabbimin kollarına kendimizi bıraktık ve yalan dünyada savrulduk gittik.

Böyle bir girişi şunun için yapmak zorunda kaldım.

Şimdi DELTA Group, BBN HABER ve yakında inşallah uydudaki ve farklı platformlardaki televizyon kanalımız ile bir ayağımız, yani pergelin sabit ayağı Konya'da olmak üzere dünyaya açılmayı hedef edindik.

Bu durumda her gün sadece Konya'yı yazmamaya çalışacağız.

Dün sabahtan itibaren bizim evde bile bizim hatunun bile ilk cümlelerinden birisi "İran kaçta vurmuş?" oluyordu.

Yani biz bu satırları yazmaya çalışırken bizim şehirden insanının ortak konuşması İran'ın Amerika'yı vurması idi.

Bizim can dostlarımız, samimi okurlarımız gelin ne olur dünyayı yönetenlerin ya da akıllarınca yönettiklerini sananların ve onların her alandaki maşalarının "3. Dünya Savaşı" çıkar... çıkacak" palavralarına kanmayın.

Amerika İran'ı vursa da, İran da Amerika'yı vursa Tahran yerle bir olsa New York dümdüz olsa bir daha Dünya Savaşı çık.... maaaaaz....

Trump, Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde kendi poposunu kurtarmaya çalışıyor, İran yönetimi kendi insanına dünyada Amerika'yı vuran ve kafa tutan tek millet biziz demenin sinyallerini veriyor.

BENİ BAŞKAN KAVUŞ İLE KARŞI KARŞIYA GETİREMEZSİNİZ

Malum pazartesi günü yine şehrin yüksek yerlerinde kar vardı. O yüksek yerlerden insan yoğunluğunu da göz önüne aldığımız zaman kar yağmurda en çok ses getiren bölgelerimizden birisi de Gödene'dir. TOKİ Gödene. Pazartesi sabahı saat 8’den sonra bu bölgede oturan dostlarımızdan şöyle bir mesaj geliyordu

"Sa, Uğur abi, yeni yayın kuruluşumuz ve yayın dönemi hayırlı olsun. Bugün TOKİ'de yine kar yağdı, 2-3 cm kar var, her yeri beyaz rahmet örtmüş, ama yollar açık, bizim etap dahil otobüsler çalışıyor. Sayenizde, sabah 06-06.30 civarı belediye solüsyon atmış, 07.05 civarı da yine kamyon tur atıyordu...

Demek ki önlem alınınca sorun yok, herkes memnun, nazar değmesin inşallah. Sağ olun, var olun..."

***

Meram Belediye Başkanı Sayın Kavuş ve çalışma arkadaşlarına işçi kardeşlerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. Bu vesile ile de hem Gödene konusunda hem de Sayın Başkan ile ilgili bir şeyleri hatırlatmak istiyorum.

Biz BBN HABER'in ilk sayısı için hazırlık yaptığımız günlerde yine kar yağmıştı. Buradan bir başka dostumuz durumu karla kaplı yolları fotoğraflarla bize ulaştırmıştı. Sabahın köründe kendisi ile yazıştık. Kendisinin pazar gününden Büyükşehir Belediyesi ve Meram belediyesine resmen müracaat edip ihbarda bulunduğunu ama pazartesi sabahı belediye otobüslerinin çıkamadığını dahası engelli memur olan evladının da bu yüzden işe gidemediğini Daire Müdürüne ilettiğine kadar yazıştık.

O gün daha gazetemiz çıkmadığı için durumu sosyal medyadan paylaştım.

Sağ olsun Sayın Başkan Kavuş bir saat sonra filan sosyal medya aracılığı ile yolların açık olduğunu belediye otobüslerinin çalıştığını söyledi. Elimiz boş ya işin üzerine gittim. Belediye otobüsleri bize iletilen saatte gerçekten çalışmamıştı. Yani otobüsler yukarı mahallelere çıkamamıştı.

Peki vatandaşın çalışmıyor, başkanın ise çalışıyor dediği konu neydi?

Öğrendik ki vatandaş haklıydı. Ama başkan da haklıydı.

Peki nasıl olur peki her iki tarafta haklı olabiliyordu?

Bu Nasreddin Hoca fıkrası değil ki?

Aradaki fark önemliydi. Çünkü vatandaşın dediği saatte otobüsler gerçekten yukarılara çıkamıyordu. Aradan zaman geçiyordu. Başkan bu kez durumu soruyor ve “çalışıyor” cevabını alıyor. Çünkü aradan bir saat geçmişti ve gerçekten de otobüsler çalışıyordu. Burada en hassas konu başkan beye durumun sağlıklı ve doğru olarak aktarılmaması detayın dile getirilmemesidir.

Buradan bu vesile ile bir kez daha hatırlatıyorum. Sayın Kavuş benim şahıs olarak baba dostum. İyi niyetle çabaladığına didindiğine ve güzel şeyleri ortaya çıkaracağına da inanıyorum. Ama bu demek değildir ki Meram uçuyor, Meram hatasız, kusursuz. Bu derin konuları da zaman içerisinde kimseyi zan altında bırakmadan yazacağız.

BÜYÜK SÖZÜ DİNLERİM

İlk günden bu yana herkesten her kesimden olumlu dönüşler aldık. Sadece bir arkadaşın eleştirisi dışında. Onu da sizlerle paylaşacağım. Ama bizi tebrik eden, alkışlayan, destek veren iş adamı abimiz Feyzullah Ertaş adeta yalvararak şöyle diyordu "Allah rızası için kısa yaz. Bizim millet okumayı sevmez resme bakar"...

Peki...

Bugünlük bu kadar…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bu dünyada iyilik yapanlar iyilik bulacaklardır. Allah'ın arzı geniştir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Araç hareket halinde iken sürücü arkadaş kapısını açıp yere tükürmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi