Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYA ESNAFINA BÜYÜK MÜJDEMİZ VAR

KONYA ESNAFINA BÜYÜK MÜJDEMİZ VAR

Değerli okurlarımız, gönül dostu takipçilerimiz bugün yine küçük küçük paragraflarla birlikte olacağız.
Ama önce izninizle küçük bir Türkiye turu yapalım mı? 
BERAAT ALBAYRAK BU İŞİ BECEREBİLECEK Mİ?
Bu ara başlığımız benim tanıdığım bildiğim sanayici üstelik de Sayın Cumhurbaşkanımız ile AK Parti’ye gönül vermiş büyüklerimizin bir anda yüzlerinin ekşimesine neden oldu. Bu ekşime hiç de öyle sıradan bir tahmin değil. Bire bir bildiğim, şahit olduğum durum.
Sayın Bakan ne zaman televizyonda görünse iş dünyasının AK Partili isimlerinin suratı limon yemiş gibi buruşuveriyor. Ve bu insanlar yüksek sesle, "Birileri Sayın Cumhurbaşkanımıza bu Bakanı söylemeli" filan ... diyerek söze başlayıp konuyu sündürebildikleri kadar sündürüyorlar. Ancak rakamlara bakıldığı zaman tabii ki işsizlik, hayat pahalılığı, zamlar gibi gerçekçi rakamlar (!) hariç gelecek adına söylenenler de Sayın Bakan yüzde yüz iddialı... Sonuçta da başaracak görüntüsü veriyor.    
Son olarak Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ülke risk primimiz 267 puan ile Mayıs 2018'den beri en düşük seviyeye ulaştı. 2019’da ekonomide ortaya koyduğumuz performans, ülkemize güveni artırdı. 2020’de bunu çok daha ileri taşıyacağız." dedi.
Dediği yalan mı?
Yooo rakamsa doğru.
Albayrak, bu konuda twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kur atağının yaşandığı 2018 Ağustos'tan bugüne yaklaşık 320 baz puan iyileşme sağlandı" dedi.
Bu da doğru.
O zaman ne dersiniz Türkiye'nin özellikle de AK Parti içerisinde heyecanla beklenen yeni kabinede Sayın Albayrak'ın durumu ne olur?
Asla fala bakmam ve o işlere inanmam.
Sayın Cumhurbaşkanımızı birazcık tanıyorsak, benim şahsi kanaatim yeni kabinede de Albayrak görevini ve makamını koruyacak diyorum.
Hep birlikte görüp bekleyeceğiz.
BİNALİ BEY ISINMA TURLARINDA
Yeni kabine demişken aklıma geldi son olarak "Şimdi bakıyoruz, Türkiye'de yerel seçimlerden sonra bazılarının ayakları yerden kesildi. Bunlar olağan şeyler. Seçim arkasında yadırganacak bir durum değil. Ama bunu herkes bilsin ki Türkiye'nin AK Parti kadrolarına ihtiyacı bugün dünden daha fazla vardır" diyen Binali Bey için siz ne düşünüyorsunuz?
Siz düşüne durun bence baharı bekleyin ya da bahar öncesi hızlı yeni gelişmelere hazır olun.
Sayın Cumhurbaşkanı kendisinden uzaklaşmayan, kenarda köşede de olsa sessizce bekleyen yol arkadaşlarını asla ama asla oracıklarda bırakmaz. Unutmaz. Binali Bey de İstanbul seçimlerinden sonra düşmüş gibi görünse de dönüşü muhteşem olacak. Ve o dönüş için bence geri sayım da başlamış oluyor.  
KONYA ESNAFI İÇİN VALİ BEY DEVREDE
Ben şahıs olarak Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak Bey’i seviyor sayıyor ve kendisine sonuna kadar inanıyorum. Şimdi sizlere esnafın zor kanaat geçindiği borcunu ödeyebilmek için melediği dönemde Vali Bey’den gelen ışığı yakmak istiyorum.
Vali Bey gece yarısı bile resmi kurum kuruluşları ziyaret eden ışığının yandığını gördüğü esnafın kapısından giren değerli bir bürokrat. Vali Bey geçenlerde yaya olarak dolaşırken bir pastaneye girer. Vakit gece yarısı geçmiştir. İçeride savcısı ve hakimi dahi vardır. Yani burası öyle sıradan bir yer değildir. Vali Bey de oturur çay içmek ister. Bu sırada iş yeri sahibi saat gece 12 oldu mu buranın kapatılması için belediyeden görevliler geldiğini ifade eder ve Vali Bey’den bu sürenin uzatılmasını ister. Vali Bey işyeri sahibini dinler. Sonra bölge esnafı ile görüşür ve ardından da konuyu belediye başkanına açar.
Yakın zamanda Konya'da gece saat 12’den sonra kanunlara nizamlara uygun işyerlerine kapatma saatlerinde yeni bir esneklik gelecek.
Vali Bey diyor ki "İş verenimiz fedakarlık yapıp bu kadar insan çalıştırıyorsa. İşçi kardeşlerimiz evlerine helal lokma götürmek için gece yarısı dahi çalışıyorlarsa buralar bir süre daha açık kalmalı. Konu güvenlik ise bu şehrin Valisi olarak polisimizle ve güvenlik güçlerimizle bu da benim işim” diyor
Ne dersiniz?
Bence "Helal olsun Sayın Valim demeliyiz"

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Ne olurdu yani bir sene de insanlık moda olsa…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Satılmanın dahi bir bedeli olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi