Uğur Özteke

Uğur Özteke

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

Bugün izninizle yerelden Türkiye’ye belki fırsatını bulursak sınır ötesine küçük küçük dokunuşlar yapmak istiyoruz.

KİM YAPTIYSA ELİNE SAĞLIK!

 

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

 

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

 

Dikkatlice baka bildiniz mi? Okuduğunuzu anlayabildiniz mi? Bizim Alaaddin Tepesi bölgesinde Kültürpark civarında özellikle de belediye otobüs duraklarına yakın zeminlerde Müslüman düşmanı, ırkçı Macron’ un fotoğrafları var.

Merak edip bu fotoğraf ve Fransızca kelimelerin ne anlama geldiğini bilgisayarda çeviriye sorduğumuz zaman cevap çok netti: “O.... çocuğu Macron” ...

Şimdi bir şey diyeceğim kendince çok idealist olduklarını sananlar bana kızacaklar. Olsun kızın bakalım.  “Bunu düşünüp yapanın eline sağlık” diyorum. Başka da bir şey demeye hacet duymuyorum.

******

VALLAHİ BU BİLGİLERDEN İNSANLIĞINDAN UTANIYORUM

Pek çok hayvansever dostum var. Yine bir araya gelip hayvanlara sahip çıkma adına çalışma yapan derneklerdeki yönetici tanıdıklarım var. Üç dört gündür bu insanlardan insanlık adına utanç verici bilgiler gelmeye, fotoğraflar gelmeye başladı. Allah aşkına şu fotoğraflara dikkatlice bakar mısınız?

 

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

 

Vahşice öldürülmüş bir anne köpek ve yavruları.  O masum yavrucaklar annelerinin başında ne olduğunu bilmeden ağlıyorlar.

 

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

 

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

 

Bu konuda o kadar çok fotoğraf ve video var ki. Bize bu bilgileri ulaştıran dostların tamamı  Sayın Valimiz Vahdettin Özkan’dan yalvararak yardım istiyorlar. Zaten bu isteklerinin bir kısmını da sosyal medyada paylaşıyorlar. Hayvanseverlerin canları çok yandığı için bazı görevlilerin görevlerini ihmal ettiklerini de iddia ediyorlar. Biz sadece bize iletilenleri ve bu iletilenlerden de sosyal medyada paylaşılanlardan bir kısmını sayın valimize arz ediyoruz.

Mesela bu isteklerden ve iddialardan birisi şöyle:

Uğur Bey, Çeltik’te diri diri  gömmüşler. Otopsi yapmadan kireç atıldı ve konu kapatıldı. Ilgın’da tarlaya zehirli ciğer atıldı, fotoğraftaki yavrular annesiz kaldı. Annelerinin üstünde bakışıyorlar. Doğanhisar’da sokak ortasında vuruldu. Sokak kopeği diye ne yazik ki savcı islem yapmadı ama Kaymakam Bey, gece yarısı Konya Veteriner Araştırma  Enstitüsü’ne otopsiye göndertti. Ilgın’daki cani ile de Kaymakam ve belediye baskani hic ilgilenmedi. İlçe Tarım Müdürü gece yarısı Konya 'ya otopsiye gönderdi.  Konya ilçe belediyeleri yasak olmasına rağmen uyuşturucu iğne atan tüfek verip görevlilerine köpek avlatıyorlar. Onun da fotoğrafları mevcut bende. İlcenin belediye baskanı söz verdi diye ilçenin adini vermiyorum. Vali bey bu uyusturucu iğneli  silah olayını bitirmeli. Lütfen Konya artık bu çirkin olaylarla gündem olmasın. Valilik acil önlem almalı. Saygılar…”

 

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

 

Sayın Valim; biz de bu insanlar adına sizlere yalvarıyoruz. Ne olursunuz. Bu uyuşturuculu tüfek işine müdahil olunuz.

******

ZERRİN ÜSTEL İSMİ YAŞATILMALI

Bugünkü Konyaspor gençliği kendisine tanımaz. Tanımaz diyorum çünkü o yeşil beyazlı İdmanyurdu takımının daha sonra Konyaspor’un ele avuca sığmayan taç çizgisi kenarında bir motor gibi bitip tükenmeyen enerjisi ile gidip gelen bir efsane futbolcuydu; Haldun Üstel.

Evet Haldun Hoca bugün Konyaspor’un altyapısında futbol akademinin başında yine aynı heyecan ile çırpınıyor ve sizler ya da büyük bir kesim okurumuz Haldun Hoca’yı bugünkü haliyle tanıyorsunuz. Oysa yıl 1977. Konyaspor ve İdmanyurdu takımlarının bir şehrin düşman takımları gibi rakiplerinden çok birbirleriyle mücadele ettiği yıllarda Üstel çifti siyah-beyazlı kulübün yani Konyaspor’un başta başkanı olmak üzere tüm yöneticilerini ve futbolcularını düğünlerine davet etmişlerdi. Aradan geçen süreçte de tarihi birleşmenin temeli bu düğün ile atılmıştı. Her başarılı erkekte olduğu gibi Hıaldun Hoca’nın arkasındaki o güçlü kadın olan Zerrin Hanım maalesef hayatını kaybetti.

Üstel çiftçi yıllardır çocuk özlemlerini spora, futbola geleceğimiz olan gençlere adamışlardı. Üstel çiftini tanıyanlar bilir onlarca değil yüzlerce sporcu bu çiftin evinde misafir olmuş onların çayını çorbasını içmiş, yemeğini böreklerini yemişlerdi. O yıllardan bugünlere tanıdığım bu çifte Konyaspor camiasının bir vefa borcu vardır. Onun için Zerrin Hanım’ın adının tribünlerde bir yere verilmesini Konyaspor yönetiminden rica ediyorum.

 

Reis çizmeleri yeniden niye giydi?

 

REİS NİYE YİNE YOLLARDA?

Farkında mısınız yeni normalleşme sürecinin düğmesine basıp durumu Türkiye’ye ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde inanılmaz bir şekilde Doğu’dan Batı’ya partinin tüm kongrelerine katılmaya çalışıyor. Bu pandemi döneminde Cumhurbaşkanı bunu yapıyorsa ne olur olaylara biraz daha dikkatli ve gerçekçi bakalım. Hele hele Sayın Albayrak’ın yakışıksız vedasını siyasi zekası ile çabuk unutturan Reis, ekonomik reformun ardından 20 yıl önceki gibi hukuksal reform dedi. Fazla laf salatası yapmak istemiyorum.

2023’e giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden ekonomi ve hukuk diyorsa milletin içinden gelen sesi milletteki kırgınlığı milletteki karamsarlığı milletteki sessiz çığlığı duyduğu içindir. Kimse kusura bakmayacak eğer Sayın Cumhurbaşkanının yeniden 20 yıl önceki gibi başlattığı hamleye AK Partili siyasiler AK Partili bürokratlar katılmazlarsa cumhurbaşkanına destek vermezlerse sadece dinlermiş gibi yapıp bildiklerini okurlarsa Sayın Erdoğan’ın dediği gibi hem partiyi bitirirler hem de Cumhurbaşkanına en büyük zararı vermiş olurlar.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kaderin üzerinde bir kader vardır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Her şeyden vazgeçtik, ekmek israfına “dur” diye bildiğimiz zaman daha iyi adam olabiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi