Uğur Özteke

Uğur Özteke

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Torku döner, ayran kavgası

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Torku döner, ayran kavgası

Türkiye'de gündemin bu kadar hızlı değişmesine alıştınız mı?

Sizleri bilmeyiz ama biz haberciler olarak bu değişimi bekliyoruz. Dahası bu bizler de alışkanlık yaptı. Eğer sabah ki Türkiye gündemi ikindine kadar değişmiyorsa "Acaba ne oluyor? Bu sessizlik nedir ki?" diye kendi kendimize sorar olduk.

Bu hareketliliğin bizler açısından tek kötü tarafı yapacağımız yorumların da 24 saat için bile eskimiş olması oluyor.

Neyse yapacak bir şey yok, o zaman yola devam.

SİZCE FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI NEREDE?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin attığı tweet CHP'nin konuya balıklama atması, ardından Sayın Bahçeli'nin "CHP'ye güvenim yok' sözleri. Bu söze CHP'li Öztrak'ın, "Eğer bize güvenmiyorlarsa ve bizim oy dahi vermememizi istiyorlarsa biz çekimser de kalırız. Ama getirsinler şu önergeyi görelim. Bakalım Cumhur İttifakı içerisinde birbirlerine olan bağlılıkları ne kadarmış" demesi ile Türk basınında son günlerde eski bilindik ama yeniden şekillenen bir FETÖ'nün siyasi ayağı kavgası başladı. TBMM'de bile bu iş güncelliğini konuyor.

Eğer varsa ki, ülkede sessiz çoğunluğun var olduğuna inandığı FETÖ'nün siyasi ayağı bugün yarın değil ama bir gün yaşayanlar görecek "ortaya çıkacak"...

Bu kokmuş ayağın çıkmasını kim istemez ki?

Ama ben bu kokmuş ayağa hiç bir zaman şu parti, bu parti ya da şucu bucu olarak bakmıyorum. Bakanların da yanlış yolda olduğunu biliyorum.

İddia da ediyorum o yol, yol değil.

FETÖ'nün siyasi ayak meselesi DEVLET işidir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti inanın çok büyük ve güçlü bir devlettir.

Bilen bilmeyen varsa bunu beyinlerinin silinemeyecek yerlere kazımalıdır derim.

TBMM'DE DÖNER AYRAN KAVGASI

Dün dostlarım bana şu notu gönderiyordu,

Medyafaresi.com özel haber-

Belediyelerin yetkilerinin TOKİ’ye devredileceği gerekçesiyle eleştirilen imar düzenlemesinin görüşüldüğü TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nun dünkü toplantısı toplantısına döner tartışması damga vurdu.

"Toplantıda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, düzenlemenin aceleye getirildiğini belirterek, devletin iyi bir maaş verdiği milletvekillerinin zaman sorununun olmadığını, kanun teklifinin üzerinde iyice çalışılması gerektiğini söyledi.

Sözü komisyonda dağıtılan “Torku” markalı döner ve ayrana getiren Tanal, Komisyon Başkanı Tahir Akyürek’e dönerek, “Bu döner kimin parasıyla geldi? Ekonomi konuşuyoruz. Kimin parasıyla dağıtılıyor? Meclis’in yemekhanesi var, aşçısı var. Torku kimin?” şeklinde tepkisini dile getirdi."...

Not bu kadardı.

Tahir Başkan nasıl bir cevap verdi?

Öğrenebilirsek yine buradan yazarız.

KONYALIM YÜRÜ!..

Şehrimizde şehircilik ve gelecek adına muhteşem bir çalıştay yapılıyor.

Tam adına yanılmıyorsam "Konya Politikaları Analizi Bölge İstişare Toplantısı"...

Gidip izlemeyi çok istiyordum. Defterime notumu da almıştım. Ama bizim yeni telaşeden dolayı gidemedim. Orayı takip eden dostlarımdan rica ettim. Biraz bilgi sahibi olmaya çalıştım. Bugün bu işin sadece bir bölümünü sizlere aktarmak istiyorum

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Bey, hizmet üretirken gerek duyduğu işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla ANKA’ya geniş çaplı bir anket çalışması ve ardından proje yaptırıyor.

Konya şehir politikaları Bölge İstişare Toplantıları adı altında 16-20 Ocak tarihlerinde kentin ticaret, sanayi, STK, üniversite ve kurumlarıyla işbirliği içinde 9 bin kişinin katıldığı anketlerin sonuçları çeşitli temalarda değerlendiriliyor.

Sabah oturumunda paylaşılan anketlerde vatandaşın Büyükşehir Belediye Başkanından beklentileri ile ilgili çalışmalar paylaşılıyor.

En dikkat çekici ölçüm ise şu şekilde dikkatimi çekiyor;

9 bin seçmene “başkanı seçerken hangi vaatleri etkili oldu?” sorusuna, katılımcıların yüzde 84’ünün, “hiçbir şeyi”

Cevabını vermiş.

***

Konyalım yürüüüüüüüüüüüüüüüü.

Selçuklu Belediye Başkanlığının ilk yıllarında tanıdığım ve 10 yılı aşkın süredir çok yakından izlediğim Uğur Başkan bu şehre yeni dönemde büyük vizyon kazandıracak.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Zamana büyük saygı duy.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerçekler acı da olsa kabullenmeyi medenice başardığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi