Uğur Özteke

Uğur Özteke

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

Haftanın ilk yazısına dün ile ilgili küçük bir not ile başlamak istiyorum.

Dün sözüm ona Çalışan Gazeteciler Bayramı idi. Konya’dan, Türkiye’den, yurt dışından gönül dostlarımız telefonla, mesajlarla dahası çiçek gönderme nazekatini gösteren büyüklerimiz ile bayram yaptık (!), bayramı kutladık(!).

Ne olursunuz kimse yanlış anlamasın. Bunun da siyesetini yapmasın.

Ama 45 yıl önce muhabirlik yaparken çok daha rahat ve huzurlu idim. Çünkü bugün çiçek ve böcekten başka bir şey yazma şansımız kalmadı. Onun için de bu durumun bayramı neyin nesi anlamıyorum.

Bayram ile ilgili olarak dün sabah hatırladığım tek siyasetçi rahmetli Turgut Özal idi. Gazeteciler Rahmetli Özal zamanında altın dönemlerini yaşamışlardı. Bu vesile ile kendisini bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.

******

ÇEVRE YOLLARINDAKİ BÜYÜK KAOS

 

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

 

Bu fotoğraf karesini bir iş adamı abimiz çekip bize gönderiyordu.

Altında da şöyle küçük bir not vardı;

“Adana Çevre Yolu üzerindeki dönel kavşak günün her saatinde kaosa sebebiyet vermektedir.
Konyanın çevre yollarının gecikmesi ile Akdeniz’e ve Doğu’ya bağlanan yolların bu güzergahtan geçmesi aşırı yoğunluğa sebebiyet vermektedir.”

.............

Anlayan siyasetçilere bu yeter de artar bile. Bu abimizin eli kuruluşundan bu yana AK Parti’nin içindedir. Ama bakın artık o kadar dolmuş ki birilerine göre çok basit bir dönel kavşak için yaşadıklarını muhalif (!) basınla paylaşıyordu.

Hiç kimse kusura bakmayacak.

Konya’nın yıllardır çevre yolu diye bildiği yollar bugün şehir içi yollar oldu ve çekilmez bir hal almış durumdadır.

AK Parti 20 yıldır Konya’ya sayısız hizmet etti ama şu yolları bir türlü yapamadı.

AK Parti iktidarları ile Türkiye Doğu’sundan Karadeniz’ine, Trakya’sından Akdeniz’ine   karayollarında kral olurken acı gerçek Konya hep göz ardı edildi, öksüz yetim kaldı.

Biliyorum yine yapılıyor, yapılacak laflarını işitiyor gibiyim ama hesap orada ise arşında burada, biz hâlâ masal dinliyoruz.

Bakın cumartesi günü sokağa çıkma yasağı vardı değil mi?

Evet bu yolda yine trafik kazası vardı ve bir vatandaşımız da hayatını kaybediyordu.   

Konya’da adı çevre yolu olan ama aslında kamyonları, tırları, ağır tonajlı araçları şehirlerarası otobüsleri ile şehiriçi yollar olan bu yolların vebali siyasilerindir. Konya bu konuda sınıfta kalmıştır.  

Ve cumartesi kazası gibi bu işinde vebali ayrı bir konudur.

*****

ALMANYA’DAN GELEN KAR GÖRÜNTÜLERİ

Cumartesi günü Almanya’dan gelen bu ve bunun benzeri fotoğraf kareleri önce canımı sıktı.

 

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

 

Sonra millet olarak oturup yeniden düşünmemiz gerektiği konusunda rahmetin olmaması yönünde anlatılan özellikle de dini hikayeleri ve yorumları yeni baştan okudum. Siz anladınız değil mi?

*****

HAZIR BETON KAMYONLARININ ARTIĞI

Bir zaman bu konuyu takmıştım. Sonra Tahir Başkan zamanında bu kamyonların kontrol altına alındığını kamera ile filan izlendiğini biliyorum. Ancak cumartesi günü öğlen saatlerinde bir okurumuzun çekip gönderdiği bu fotoğraflardan anlıyorduk ki yine iş kendi eski düzeninine dönmüş.

 

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

 

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

Okurumuzun belirttiğine göre burası Belh Kavşağı yani Hava Lojmanları göbeği imiş. Beton kamyonunun arkasında bıraktığı işaret de ortada. Yol metrelerce beton artığına bürünmüş.

******

UĞUR BAŞKAN BUNU BİZİM İÇİMİZDE YAPABİLİR

Hep gururla söyleriz. Çok şükür dünyanın dört bir noktasında bizi düşünen yürekleri bizimle atan iyi ve kötü günlerinde hep bizi anan gönül dostlarımız vardır.

İşte benim Almanya’daki elim, kolum, gözüm, kulağım 35 yıllık dostum Bayram Aybastı ile geçenlerde yazışırken bana şu fotoğrafları gönderip şöyle diyordu;

 

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

 

Uğur Başkan Bunu Çok Rahat Yapar

“Abim bizim belediye Gifhorn Belediyesi bankların üzerine numara koyarak acil durumlarda yer bildirimini kolaylaştırdı. Örneğin ben 4 numaralı banktayım demesi yeterli oluveriyor yer tespiti için” diyordu.

Birden aklıma geldi.

Hiç kimse üzerine yanlış bir alınganlık yapmasın. Ambulans çağırdığımız zaman polis yardımı istediğimiz zaman hele bulunduğumuz yerin telafuzu zor ise anlaşılmaz ise saniyelerce yerimizi izah etmeye çalışıyoruz.

Bu uygulama bizde de otobüs tramvay duraklarına göre, park ve bahçelere göre, bilinen AVM noktalarına göre yapılsa acil çağrı noktalarını numaralı bir şekilde hem daha rahat anlatabiliriz hem de acil servisdeki görevliler tarafından çok daha net bir şekilde duyulma ve duyurulma şansı olur derim.

Uğur Başkan’ın vizyonu geniş.

Pandemi dönemi öyle iş yoğunluğu filan da yok.

Belki de “Türkiye’de yine bir ilke imza atılmış olunur” diye düşünüyorum. Eğer Ankara’da İstanbul’da şimdi böyle bir uygulama varsa da bilmiyorum. Yine de varsa da bizde de olsa kötü mü olur yani?

Haydi hep birlikte hayırlı yağışlar ile birlikte iyi haftalarımız olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah’tan korkandan daha güvenilir kimse yoktur

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sokağa çıkma yasaklarında markete, fırına gidiyoruz diyerek ailece evden çıkıp caddelerde spor yapma niyeti ile yürüyüş yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi