Dondurma Tüketimi
Artan hava sıcaklıklarıyla beraber, büyük küçük herkesin damak tadına hitap eden dondurma tüketimi de artmaktadır. Serinletici özelliğiyle sık sık tüketilse de yeterli ve dengeli beslenmek esas olmak kaydıyla haftada ortalama 2 gün kadar tüketilmesi ideal olacaktır.
Dondurma şerbetli tatlılara göre daha masum ve besin değeri yüksek bir tatlıdır. İçeriğinde; protein ve karbonhidratın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller bulunur. Diğer tatlılarla karşılaştırıldığında daha besleyici ve masum bir seçimdir. Ancak kilo problemi ve şeker hastalığı, insülin direnci gibi belirli rahatsızlıkları olan bireyler kontrollü bir şekilde tüketmeye daha fazla özen göstermelidirler. Külahsız bir şekilde tüketilen 2 top sade dondurmanın ortalama 1 porsiyon meyveye eşdeğer olduğu unutulmamalıdır.
Dondurmanın lezzeti arttıkça (üzerine eklenen soslar ya da içeriğindeki öğelerle) kalori ve yağ oranı da artmaktadır. Bu yüzden dondurma alırken mutlaka içeriğine bakmanız bu noktada iyi olacaktır.
Dondurma seçiminizi pek çok koruyucu ve gıda katkı maddesi içeren ambalajlı dondurmalar yerine ev yapımı ya da kaynağına güvendiğiniz pastane türevi dondurmalardan yana kullanabilirsiniz. Katkı maddesiz sağlıklı mı sağlıklı dondurmaları sizlerde evlerinizde yapıp tüketebilirsiniz. Bu noktada danışanlarımla sıklıkla paylaştığım tarifi, sizlerle de paylaşmak isterim.
Muzlu Ev Yapımı Dondurma
Malzemeler
Büyüklüğüne göre 1-1.5 adet dondurulmuş muz (isteğe göre farklı meyveler)
2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı bal (isteğe göre daha fazla olabilir)
Yapılışı
Tüm malzemeleri rondodan ya da blenderdan geçirip, bir kaba ya da kalıba alın.
Dilerseniz yarım saat kadar dondurucuda bekletip, dilerseniz de hemen tüketebilirsiniz.
Hepinize sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.