Deniz ÖZTÜRK

Deniz ÖZTÜRK

Hadi Hayata inat GÜLÜMSE

Hadi Hayata inat GÜLÜMSE

Son yaşananlardan sonra kime sorsak herkesin tek söylediği mutsuzum. Mutsuzluk günümüzün hastalığı. Kimse neden mutsuz olduğunu bile bilmiyor aslında. Elbette ki düşününce hak vermek elden değil çünkü ağırlaşan ekonomik koşullar, işsizlik, bitmeyen aile fertlerinin istekleri haklı olarak, oluşturulmayan boş zamanlar- özel yaşantıya ayrılamayan günler-birbirleriyle konuşamaz hale gelmiş düşünceler anlayışsızlık ve baş edilemeyen dermansız dertler stres.

Evet bu saydıklarımın hepsi aslında hep vardı var olmaya da devam edecek ve bizler bu sorunların bir parçası olmaktan vazgeçip, çözüm bulmamız gerekmektedir. Bunu kendimiz için nasıl yapabiliriz? Peki zaman ayırarak, nefes alarak ve bizi mutlu eden şeyleri yaparak elbette ki ama en önemlisi bize dayatılan kalıplardan kurtularak. Hadi şimdi başlayalım şuan şu dakika sizi duyar gibiyim olmuyor der gibisiniz. Ama tek yapmak kocaman gülümsemeniz aynaya bakın ve gülümseyin.

Unutmayın; “Gülmek stresin panzehridir.”

Sizde bana diyebilirsiniz sanki sen yapabiliyor musun? Ben bu durumu fark ettiğim zaman kendimi yavaşlattım. Sindire sindire ilerliyorum bazen oluyor bazen olmuyor tabii ki. Ama deniyorum ve denemeye devam ediyorum çoğu zaman gülerken ağlıyorum aynaya baktığımda birçok zaman sadece kendime gülüyorum başkaları görmüyor. Mükemmel olmak zorunda değilim ki birazda çevrenizden gelmesi lazım gülümsemek bulaşıcı unutmuş olsanız da ve bunu sadece ben söylemiyorum uzmanlarda onaylıyor. Şöyle bir örnek vermek isterim koşuşturarak evden çıkıyoruz sabah bu tantanayı yaşayanlar bilir, kelimeler inişli çıkışlı ilerler hatta havada uçuşanlar bile olur çoğu zaman herkes sinirlidir dolmuşa sinirlenir servise sinirlenir otobüste ayakta beklerken ani fren yapan şoföre sinirlenir ve geriliriz biz bunları yaşarken yapmamız gereken en güzel şey gülmek aslında gülerseniz kimse size neden demez bir bakarsın o da güler gülmek için bize bir bakış yeter evet. Çünkü biz olanların hepsini o gülümsemenin arkasında bırakırız.

Gülümsemek için birini tanımak zorunda değiliz minik bir çocuğa evcil hayvanınıza ya da sokaktaki amcaya teyzeye, çocuklarımıza ne kadar da şunu yap bunu yap desek de, onlar sadece bizim davranışlarımızı örnek alırlar. Bu da bugünün notu olarak kalsın. Onlara gülümsemeyi öğretin sevmeyi öğretin ağlamayı asık suratlı olmayı sürekli sinirli olmayı değil.

Neden gülelim diye bir not eklemekte isterim. Doktorların ve bilim insanlarının söylemleridir bunlar.

Sık sık gülmek, vücut direncimizi arttırır. Gülmek çok iyi bir egzersizdir. İçten gelerek 15 dk.gülmek40 kalori yaktırır. Ayrıca yapılan bir çalışmalar 15 dakika gülmek ömrümüze 2 gün arttırabilirmiş. Gülmek vücudumuzu canlı tutar. Gülmek mutlu eder. Gülmek, çocuk saflığında, sosyalleştirir, stresi azaltır, yüz kaslarını çalıştırır, bu da sizi güzel yapar estetiğe onca para vermenize gerek kalmaz. Başkasını mutlu etmektir ilaç gibi etkilidir, iyileştirir ve en önemlisi sözsüz dokunuştur.

Gülümse hatta gülmekten karnın ağrısın, gözünden yaş gelsin ki güzel olasın etrafın güzel olsun gül ki hayata huzur gelsin insanlara hatta kendine inat.

Hadi gülümse…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Deniz ÖZTÜRK Arşivi