Deniz ÖZTÜRK

Deniz ÖZTÜRK

MERHABA!

MERHABA!

Bugün ilk gün, ben sizleri görmüyorum ama sizler beni okuyor olacaksınız. Çoğu zaman kendimle kaldığım anlarda kapı arkası yaşanmışlıklarımı not eder bir kısmını da resmeder kendi kendimi avuturdum, anlamadığım, anlamlandıramadığım, bildiğim ya da bilinmesini istediğim şeyleri arşivlerdim. Ben bu ilk satırlarımda sizlerle sadece sohbet etmek istedim bazen konular kendiliğinden olagelir ve bir önceki cümle bir sonraki cümleyi tahtından eder. İnsanoğlu misali kuş olur gider cümleler satırlar arasında.

Ben size zaman zaman dersler anlatacağım zaman zaman yaşanmışlıklardan örnekler vereceğim, bakalım memnun kalacak mısınız?

Yaşanmışlık dedim ya, örneğin reklam, iletişim, pazarlama, strateji, marka, teknoloji, medya, içerik, girişimcilik, animasyon, sosyal medya ve benzeri konularda belli bir anlayış sahibiyim ben tüm sektörlerde olduğu gibi bu sektörlerde de temelden başlanmalı eğitim ile taçlandırılmalı derim.

Var böyle insanlar. İş dünyasında çeşitli muhit ve mevkilerde bulunmuşluğum, görülmüşlüğüm var. Her şeyi ‘iletişim’ boyutuyla görmek, düşünmek ve algılamak gibi bir özelliğim var. Aslen Anadolu Ereğli, ruhen Akdeniz, fikren Küba, şeklen Kuzey Yıldızları, kalben CarpeDiem bir insan evladıyım diyebilirim. Yavaş ağır tanışıyoruz, zamanla da bu tanışıklık ya kavgaya dönecek ya muhabbete, az çok tanıtmam lazım kendimi, zira beğenen olacak, takip edecek olan olacak, küfür edeni olacak, ‘ne diyorsun sen’ denecek, hazırlanmaya çalışıyorum. En azından tanışıklı dövüş olsun aramızdaki sonra demeyelim birbirimize “Neden? Niçin?“ illa kavga edecek değiliz, lakin sürreal yollardayız sonuçta. Siz bana kendi içinizden sorun ben size cevap vermek için her hafta aynı gün burada olurum.

Elbette ki ben bir kalem erbabı olmayabilirim, velakin klavyede iyiyimdir tanıdıkça okudukça anlarsınız ki ben bir göçmenim, dijital cinsten; fakat öyle pat diye dalmamak ve iletişimin başlangıcı olduğunu düşündüğüm için ilk yazımı küçük bir tanışalım ritüeli ile taçlandırmak istedim. İnsanın kendini bu şekilde anlatması da tuhaf geliyor ya ama ne demeli insanlar konuşa konuşa.

O zaman tekrar merhaba hemşehrilerim ben kendi adıma sizinle tanıştığıma memnun oldum.

Ben de artık ‘BBN Haber ailesinin bir ferdiyim’ her hafta aynı gün köşeme beklerim... Sevgilerimle Deniz dersiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Deniz ÖZTÜRK Arşivi