Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

Mehmet Mertek

İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI

5.si düzenlenecek olan organizasyon geçen sene pandemi nedeniyle yapılamamıştı. Bu yıl 9-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan oyunlar için 56 İslam ülkesinden yaklaşık 4 bin sporcu geldi.

Oyunlar 24 farklı branşta yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının bugüne kadar yaptığı en büyük ve kapsamlı organizasyonlardandır. 4 yılda bir yapılan organizasyona İslam İşbirliği Teşkilatına üye devletler katılıyor. Bir önceki organizasyona Azerbaycan ev sahipliği yapmıştı. 9 Ağustos’ta Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda açılış töreni ile başladı.

Törene başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Konya’mız ise ilk kez kapsamlı ve büyük bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığı için şehirde ayrı bir heyecan bulunmakta.

Peki Konya şehri bu organizasyona hazır mı?

Belediye ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ciddi bir çaba sarf etmekte. Şehrin her tarafı bayraklarla ve tanıtım afişleriyle donatıldı. Şehir olimpiyat havasına sokulmaya çalışıldı.

Tesisleriyle alt yapısı ile hazır bir durumda olan şehrimizin oyunları başarıyla yapacağından şüphemiz yoktur.

Kamu kurumlarıyla ve halkı ile bir bütün olarak organizasyonu sahiplenmeliyiz. Konya için herkes elinden gelen gayreti göstermelidir. Güzel bir organizasyon olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi