Uğur Özteke

Uğur Özteke

Adrese Teslim Covid Testi

Adrese Teslim Covid Testi

Hafta sonunda sizler evlerinizde mecburi tatil yaparken bizler yine tam kadro tam mesai verdik. Çok şükür. Biz halimizden memnun idik. Tabii Konya ve ülkemiz için dahası salgınla ilgili dünya ile ilgili hiç de öyle dedikleri gibi iç açıcı müjde verecek gelişmeler olmadı.

Salgının müjdesi aşı bile dünyada adım adım ileriye gitme yerine alınan sonuçlar ve insanlardan dönüşler ile geri geri saymaya başladık.

Neyse biz yine kendi ajandamıza dönelim ve sizlerden gelenlerle, diğer gelişmelerle öngörülerimizi tahminlerimizi paylaşalım.

MEDAŞ SORUNUZU CEVAP VERDİ

Cuma günü sosyal medyadan Alikaya rumuzlu okurumuz bizden MEDAŞ’a şöyle bir soru sormamızı istiyordu; “MEDAŞ yetkililerine sizin aracılığınızla bir soru yönetsem cevap alır mıyım? Bir mahalleye veya bir iş yerine elektrik hizmeti getirirken hem trafo yaptırmamızı, hem de yer tahsis ettirmemizi neden isterler. Saygılarımla...”

...........

Biz de konuyu MEDAŞ’ın en üst düzeyine ilettik. Ve cuma günü köşe yazımızı bitirip Haber Merkezi’mize ilettikten sonra MEDAŞ’tan Ali Bey’e şöyle bir cevap geldi;

“Uğur Bey, bağlantı talepleri Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği kapsamında karşılanmaktadır.
Taleplerin karşılanabilmesi için dağıtım trafosu ihtiyacı olduğu durumlarda dağıtım şirketi bu trafoyu tesis etmek için yönetmelik kapsamında uygun süreler bildirmekte, bildirilen sürenin başvuru sahibi tarafından uzun bulunması halinde gerekli yatırım yukarıda bahsedilen Yönetmeliğin 21’ inci maddesi kapsamında başvuru sahibi tarafından üstlenilebilir.
Başvuru sahibi tarafından trafo tesis edildiği takdirde geri ödemenin yapılabilmesi için yine yönetmelik hükümleri gereği sadece trafonun bulunduğu alanın mülkiyetinin TEDAŞ adına tahsis edilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinize sunulur. Hayırlı akşamlar.”

...........

Okurumuz ve takipçimiz Ali Bey’e de bu durumun yasal izahını yapmış olduk.

******

HAYIRDIR MUTASYONLU VİRÜSE KAPILARI TAM KAPATAMADIK MI?

Malum bu mutasyonlu virüs ilk İngiltere’de görülmüştü. Dahası ben bunu yeni bir İngiliz oyunu olarak görmüştüm. Çünkü İngiltere’deki aşı çalışmaları hiç de iyi gitmiyordu. Neyse bu yeni Bay Virüs ortaya çıktıktan sonra 1 Ocak tarihinde İngiltere’den Türkiye’ye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu corona virüsü tespit edilirken, Türkiye hızla İngiltere’ye karşı kapıların kapandığını ve İngiltere’den giren vatandaşlarımız ile yabancılarında tespit edilerek kontrolde tutulduklarını açıklamışlardı.

Bakan Koca, yine 22 Ocak’ta mutasyonlu virüs kaynaklı vakalar sebebiyle Brezilya’dan da Türkiye’ye uçuşların iptal edildiğini söylemişti.

Türkiye giriş uçuşları bunlarla kalmıyor yine Sayın Bakanın açıklaması ile Danimarka ve Güney Afrika'dan da ülkemize olan uçuşlar yasaklanmıştı.

..............

Ancaaaak gelinen noktada Sağlık Bakanlığından yapılan son açıklamada bu yeni Bay Virüsün içimize girdiği ilan ediliyordu.

Bakan Koca “Türkiye’de mutasyonlu corona virüsüne yakalananların sayısının arttığını” belirterek “Mutasyonlu virüs tespit edilen kişi sayısı 128’e yükseldi, mutasyon tehdidine karşı dikkatli olmalıyız. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü.” diyordu.

..........

Şimdi bu demek oluyor. Uçuşları kapattık ise karayolu ile mi girdi? Bu yeni zıkkım Bay Virüs.

Allah beterinden korusun bu yıl da bu işin dibi görünmeyecek gibi.

******

BİR BU EKSİKTİ

Corona virüsü ile ilgili son can sıkıcı bilgiyide şöyle paylaşalım.

Bu zıkkım salgınının çıktığı Çin'e giden Dünya Sağlık Örgütü üyeleri, ilk defa Wuhan canlı hayvan pazarına girme başarısını göstermişler (!)

Dünya Sağlık Örgütünden gelen resmi bilgilere göre Wuhan’daki canlı hayvan pazarının çevresi yüksek çitler ile çevrilmiş. Ancak heyetin gelmesi ile çitler indirilmiş heyet çıktıktan sonra çitler tekrar çekilmiş. Pazarda hâlâ et, deniz ürünleri, sebze-meyve ve canlı hayvan satışı da tam gaz sürüyormuş. Ve hâlâ bu salgının buradan çıktığı iddiaları güncelliğini koruyormuş. Ve hayvandan da geçiyor deniliyormuş.

BUNLARIN GİZLİ AKLI “MÜSLÜMANLARA ORUÇTA EZİYET ETMEK”

Her sene mübarek Ramazan ayı gelirken ekmekten yumurtaya, zeytinden sucuğa her şeye zam gelir değil mi? Ve her sene bu aya girerken “yüzde 99’u müslüman olan Türkiye’de, Müslümanların yönettiği bir ülkede o yöneticiler oruç tutan müslüman vatandaşına niye böyle kazık atar?” diye hep ağrıma giderdi.

Bu sene Ramazan ayı gelmeden üç aylar girerken bu zam furyası başladı. Para babaları ellerini erken ceplerine attılar. Niye? Pandemi var ya! Bu dönemde milletin kanını ne kadar çok emersen em, nasılsa millet boynunu çeviremiyor! O zaman devam.

Neyse her zaman olduğu gibi onca vekil, bakan varken devreye yine Sayın Cumhurbaşkanımız girdi. Ve Sayın Erdoğan sopayı gösterdi.

Peki o günden bugüne ne oldu?

Buyurun olanları önce bir aktarayım sonra fikrimizi iletelim.

Temel gıda maddeleri, ayçiçek yağı, zeytinyağı fiyatları alıp başına gidince önlem olsun diye PTTBANK (!) devreye girdi. Yani PTT’nin internet sitesi üzerinden ucuz gıda ürünlerinin(!) satışı başladı.

Ama buyurun son bombalar; PTT’nin internet sitesinde 5 litrelik ayçiçek yağı 85,01 TL, markette aynı yağ aynı marka 74,95 TL....

Bu fotoğraflı ve belgeli.

Derken bir bayan okurumuzda şöyle yazıyordu “ PTT’de 5 litre ayçıçek yağı 65.90, aynı marka yağ markette 50 TL.” (Bu da fotoğraflı)

Bir başka okurumuz ise şöyle diyordu “ .......... 10 litre PTT AVM’de çılgın fiyata satılıyor.”

..............

Eeeee ne oldu şimdi?

Rahat olun değişen hiçbir şey yok.

Para kimde, asa onda demektir. Güç kimde ise para onda demektir. Dünyada değişmeyen bu kural sonucunda para babaları ne derse gücün sahipleri onlarla birlikte çaktırmadan kürek çekerler. Sonuçta bizler de millet olarak ne verirlerse onu yeriz.

Üzüldünüz mü?

Yine müslüman bu ülkede ramazana iftar sofralarımızda sahur vakitlerimizde yeni kazık ambalajlı ekmek zeytin ile girececeğiz yaaa. Hadi boş verin zevk alın.

*****

SİZ BUNDAN NE ANLIYORSUNUZ?

Dünyadaki milli gururumuz Türk Hava Yollarının bu son açıklamasını gördünüz mü?

 

Adrese Teslim Covid Testi

 

Görmeyenler için gelin birlikte okuyalım.

“Sayın yolcularımız

Hollanda yetkili makamlarının aldığı son karara göre Hollanda’ya seyahat eden yolcularımız negatif Covit-19 PCR testi ile birlikte hızlı PCR antijen veya LAMP testi ibraz etmesi zorunludur. Hızlı PCR antijen veya Lamp testi uçuşa en fazla 4 saat kala yaptırılmış olmalıdır. Her iki test sonucu ve dağıtılan formların varışta ilgili personele ibraz edilmek üzere pasaportlarınızın içerisinde hazır tutulması gerekmektedir. İş birliğiniz için teşekkür ederiz.

SAYGILARIMIZLA, TÜRK HAVA YOLLARI”...

...........

Benim bu açıklama ile ilk aklıma gelen de son aklıma gelen de şu.

Şimdi Konya’dan Hollanda’ya gideceğiz. Bu açıklamaya göre bu testi Konya’da yaptırma şansımız yok. Konya’dan diye de düşünmeyin. Türkiye’nin neresinden Hollanda’ya uçacak olursanız olun bu durumda teslim alınmışsınız. Hollanda’ya uçmadan 4 saat önce yaptırma şansınız hiçbir ilde yok. Seve seve ya İstanbul’da havalimanına yetişebileceğiniz daha önceden belirlenmiş açıklanmış el altından duyurulmuş en yakın nokta ya da havaalında içindeki bir noktaya gitmek zorundasınız.

Yani ADRESE TESLİM BİR TEST diye buna denir.

Ben kötü düşündüm ise siz iyi düşünün ve bize de söyleyiverin olmaz mı?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayatta çoğu şeyi unutabilirsin. Ala seni seveni, sana yardım edeni ve acını paylaşanı asla unutma

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Plaka mecrubiyeti olmayan elektrikli bisiklet ya da motorlarla kaldırımda sürat yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi