Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu sene okullar açılır mı?

Bu sene okullar açılır mı?

Hayat nasıl gidiyor?

Sağlık, pandemi dönemi, ekonomi, hele hele ruh sağlığınız, psikolojiniz nasıl?

Eeeee mübarek bayram da yaklaşıyor, kurban programı tamam mı?

Sıcakların maşallahı var sakın ola “üf püf, çok sıcak, bunaldık” diyerek halinizden şikayetçi olmayın. İki ay sonra bu sıcakları çok ararız. Demedi demeyin.

Tabii eğer çevremize, ülkemize ve dünyaya biraz dikkatli bakabilirsek, gördüklerimizden ve okuduklarımızdan dersimizi (!) layıkı ile çıkartabilirsek bu sıcak, soğuk dediğimiz iklim olaylarında bile tehlike artık burnumuzun dibinde kötü sinyaller veriyor.

Ne olur gelişmeleri dikkatlice izleyin.

Bu sıcaklarda maalesef ormanlarımız yanar, ciğerlerimiz yanardı değil mi?

Biz sıcaklarda yanıp kavrulurken yağmur sel felaketleri dünyanın öbür uçlarından gelirdi. Ve de bunlar son derece normaldi. (Son Japonya örneği gibi)

Eeeee şimdi ne değişti?

Bakın yine can alan ölümlü sel felaketlerine son halka olarak Artvin eklendi.

Bir anda yağan şiddetli ve mevsim normallerinin üzerindeki yağış ve sel her yerde. İstanbul’da bile oldu değil mi?

İşin özünde sizlere nasılsınız, havanız nasıl derken içimizin bu sıcaklarda yandığını da söylemek istiyorum.

Neyse Cenab-ı Allah’ım bu ülkeyi ve dünyayı dolayısıyla insanlığı daha büyük felaketlerden korusun.     

Gelelim kenarından köşesinden bizim kendi meselelerimize. Yerel gündemimize.

*******

BİZİM KONYALILAR EKRANLARI KAPATMIŞ(!)

Pazar günü saat 21.30 sularında Konya dışında çok başarılı bir konumda bulunan Konyalı dosttan şöyle mesajlar geliyordu; “Televizyon ekranlarını bizim Konyalılar kapattı. Bak sana abi CNN’de Mustafa Akış, geçiyorum Haber Türk’e Ahmet Davutoğlu. Helal olsun bizimkilere” diyordu.

..........

Allah var o saatlerde ne evdeydim ne de televizyonu açıp izleme şansım olan yerlerde. Sürekli oradan oraya koşturuyorduk, hareket halinde idim.

İki ayrı haber kanalında iki Konyalı ismin canlı yayında olmasının anlam ve önemini ancak Konya dışında mücadele eden insanlar anlayabilirler.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Mustafa Akış ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun kendi dünyalarından ekranlarda olmaları gerçekten de Konya için bir başarı örneğidir.

Biz de kendilerine Konyamız adına teşekkür ediyoruz.

********

ILGIN’DA BİR ŞEYLER OLUYOR

Ilgın’da Çavuşcugöl’de bir şeylerin olduğunu, dahası olacağını Konya basınında ilk biz dile getirmiştik. En sonunda da Sayın Hacı Ahmet Özdemir abimiz ile yaptığımız görüşmenin ardından bu konunun noktalandığını sanmıştık.

Ama işler bizim sandığımız gibi hiç değilmiş.

Buyurun elbette her iktidar döneminde olduğu gibi bugün de iktidarın kontrolündeki AA’nın buradan hafta sonu yaptığı haber servisi;   

“Ilgın'da kamulaştırma istemeyen mahalleliler yol kapatma eylemi yaptı
Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun (TKİ) mahalledeki bir sahada kömür üretim faaliyetlerinin devamı için alınan 'Acil Kamulaştırma Kararı'na, vatandaşlar yol kapatarak tepki gösterdi.
Çavuşcugöl Mahallesi'nde tarlalarının kamulaştırılmasını istemeyen mahalleliler, Çavuşcugöl-Tursunlu kara yolunu bir süre trafiğe kapattı.
Aralarında yaşlı, çocuk ve kadınların da bulunduğu grup, bir süre slogan attı.
Yolun trafiğe açılmasının ardından mahalle sakinleri, Çavuşcugöl mahalle meydanına giderek oturma eylemine başladı.”

Bu sene okullar açılır mı?

............

Bu haberi böyle bir yapsak hemen muhalefet damgası yer ya da “ortalığı karıştırmak” suçlamasından başlar, bilmem taaaa nerelere kadar çekilir idi.

Neyse devletin ajansının haberini biz duyurmuş olalım ve yazdıklarımızın doğruluğu ile de bir kez daha izninizle gurur duyalım istedik.

*******

REKTÖR METİN HOCA İLE UĞRAŞARAK NEREYE VARIRIZ?

Buradan hep yazıyoruz değil mi?

Bize göre makam sahibi insanların, para pul sahibi insanların işi, hiç bizim baktığımız pencereden olduğu gibi güzel, rahat değildir. O makamlar iğneli fıçı gibidir. Orada oturmak bombanın üzerinde oturmak gibidir.

Hiçbir şey olmasa bile yazılanlar çizilenler insanların moralini bozar.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Sayın rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ile ilgili yeni bir linç kampanyası, karalama kampanyası başlatıldı.

Tabii bunları da hemen bizim gözümüze sokarlar ki yazalım diye.

Bize gönderenlere hep dedik, özellerden yazdık, “Bu iş bu kadar basit ise Ankara’da ülkeyi yönetenler böyle bir eksikliği görmezler mi? Bilmezler mi? Duymazlar mı?...”

.........

Aynı yazışmalar dün sabah hafta başı mesaisi ile yine başladı.

Bu arada bunları bize gönderenler aba altından sopayı da gösteriyorlardı.

Yıllardır söylüyoruz, yine söyleyeceğiz.

Ve inşallah son çirkin olaydan sonra bu konuya bizzat el atan Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile sosyal medya belli bir düzene sokulacak.

Tabii bu sosyal medyayı kanalizasyon çukuru haline gelmesine göz yuman AK Parti artık bu çukuru kapatacak. Çünkü iş gerçekten çığrından çıkmış durumda.

Allah şerlerinden korusun.

*******

ALMANYA ASLA YUMUŞAMIYOR

Geçtiğimiz hafta sonu Almanya’da yaşayan bir dostumuz üzülerek bizimle Aller Zeitung Gazetesinin o sayfasını ve çevirisini paylaşıyordu.

Konunun özeti şöyleydi;

Bu sene okullar açılır mı?

Aller Zeitung Gazetesinin haberine göre; Alman Otomobil devi Volkswagen pandemi nedeniyle Alman Dışişleri Bakanlığının açıkladığı “Riskli Ülkelere” gitmemeleri için çalışanlarını uyardı. Haberde riskli ülkeye giden her bir çalışan tatil dönüşü 2 haftalık zorunlu karantina süresince ücretsiz izin almak zorunda kalacağı gibi fabrikanın da üretimde aksama yaşayacağı riskine dikkat çekiliyor,

.............

Çok derin bir ahhhhh çekiyorum ahhhhhh.

Çok şeyler demek istiyorum da bazı konular boyumu aşıyor boyumu. Anlayan anlamıştır sanırım.

*******

GELELİM YAZI BAŞLIĞIMIZIN CEVABINA

Malum yeni normalleşmede de işler istendiği gibi gitmiyor. Bugün için bir değerlendirme yapacak olursak ilköğretimden üniversitelere yeni eğitim yılı başlar mı? Başlarsa bu iş ne kadar sağlıklı olur? Kafa karıştırıcı durumlar söz konusu.

Bu iş böyle giderse bana göre Sayın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un çizdiği pembe tablo sıkıntı gibi.

Bırakın ilkokul öncesi eğitimden daha üst sınıflara alın size üniversite eğitimi için bize ulaşan son bilgi.     

“Geçen ay örgün öğretimde uzaktan öğretimle verilebilecek ders oranını yüzde 40’a çıkaran YÖK, her ne kadar açıkça belirtilmese de; şimdi yüzde 100 uzaktan öğretime hazırlanıyor.

YÖK Başkanı Saraç, haziran ayında örgün programlarında yer alan derslerin yüzde 40’ının uzaktan öğretimle verilmesi konusunda üniversitelere yazı göndermişti.

Üniversitelerde her dönem için YÖK’ten istenen yüzde 40 oranında uzaktan eğitim hazırlığı yapılırken, bu kez fakültelerden ve bölümlerden yüzde 100 oranında uzaktan öğretim verip veremeyecekleri konusunda görüş istendi.

Öğretimin tamamının uzaktan yapılması fakültelerin ve bölümlerin hazırlık durumu konusunda görüş alış verişi devam ediyor.

Bu konudaki nihai kararı üniversite senatoları alarak YÖK’e bildirecekler.”

...........

Bir başka bilgi, bilindiği gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi daha mayıs ayında gelecek yıl tüm derslerin internetten yapılması kararını alarak yüz yüze eğitimi 2021 yılının sonuna kadar ertelemişti. Harvard’da geçen hafta gelecek öğretim yılında tüm öğretim faaliyetlerinin uzaktan yapılacağını duyurmuştu.

...........

Yani...

Yanisi sizce de açık ve net değil mi?

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En karaktersiz insanlar yakınlarındaki insanların başarısızlıklarından keyif alırlar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafik ışıklarının olmadığı bölgelerde sürücülerin yol verdiği yayalar bir an önce karşıdan karşıya geçmek yerine hâlâ telefona mesaj yazmak için aheste aheste yürümediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi