Uğur Özteke

Uğur Özteke

Esnaf Türbe önünde masa yakıyorsa!...

Esnaf Türbe önünde masa yakıyorsa!...

Bugün yine bir iki farklı konuyu sizlerle değerlendirmeye çalışacağız.

Önce, önceki gün Saray Çarşısı, Merkez Çarşı esnafının fotoğraflı olarak bize ulaştırdığı Valilik arkasındaki trafik meselesi ile ilgili olarak yazımızın çıktığı gün Valilikten bölge ile ilgili yapılan çalışmalar ve bunun sonucu fotoğraflarla bilgilendirme notları geldi.

Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Bey sağ olsunlar yazımıza duyarlılık göstermişler ve bölgede yapılan çalışma sonrası trafik aşağıda görüldüğü gibi nefes almış.

 

Esnaf Türbe önünde masa yakıyorsa!...

 

 

Yine burada daha önceden esnafın şikayetçi olduğu araç sahiplerinin de Valilikteki müdürler olduğunu öğrendik. Buradaki insanlar da bölgedeki dahası Konya’nın pek çok yerindeki otopark sorunundan dolayı araçlarını park edecek yer bulamadıkları için mecburiyetten dolayı buraya koyuyorlarmış.

******

ANKARA’DA CHP PLAKASI

Önceki gün Ankara’dan işadamı bir abimiz aradı. 4 gün önce araba almış. Plaka almak için trafiğe müracaat etmiş CHP harflerinden oluşan bir plaka vermişler. Abim “ben bunu istemem. Derneğe bağış yapayım başka plaka alayım” demiş. Abim 4 gündür şimdi araç plakası için heyecanla bekliyormuş. Dayanamamış bizi aradı. Selam sabahtan sonra özetle şunları söylüyordu “Ya Uğur kardeşim biz Konya’da arabalarımıza işte MHP, CCC, AK, MSP, AAK plakalarını alabilmek için derneğe bir de epey yüklü bir bağış yapar araya da tanıdık dost isimler koyardık. Ankara’da Türkiye’nin başkentinde CHP harfli plakaların böyle boşta beklemesine aklım ermedi”...

Biz de abimize söyledik. Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorduk.

******

STK’LARIN SUÇLADIĞI BASIN (!)

Şehrimizde bazı platformlarda gerçekten etkili olduğunu bildiğim Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bizim Ankara’da olduğumuz gün yayımladıkları açıklamada şehrimizin Mavi değil KIRMIZI olmasında suçlu olarak basını göstermiş. Bu platformun başındaki abilerimizi ve yönetimin pek çoğunu tanıyorum. Zaman zamanda oturur kendileri ile samimiyetle sohbet ederiz. Yüreğimizi ortaya koyarız. Çünkü Allah’ın bildiğini kuldan saklamamaya çalışırız. Bazı okurlarımızın bizi uyarması ile o basın açıklamasına ulaştım.

Gerçekten üzüldüm.

Bunları diyenler, Allah rızası için ellerini vicdanlarına koysunlar.

Konya hâlâ MAVİ değil KIPKIRMIZI ise vaka sayıları günlük 700’e ulaşıyorsa biz yazdık diye mi oluyor? Yahu bizler basın mensupları olarak gazetelerimizle, ekranlarımızla sosyal medyalarımızla mutasyonlu virüs mü saçıyoruz?

İnsanlar başkalarını kafa karıştıran dolambaçlı cümlelerle suçlamak yerine fert fert, ve toplumsal olarak ne yaptıklarını yaptıklarının da elle tutulur gözle görülür bir tek örneğini sunabilmelidirler.

Bu abilerimiz kul hakkını ve ahiret hesabını bizlerden çok daha iyi bilirler.

Haddimi aşmaz isem aflarına sığınarak sadece şunu söylemek isterim ki; “belki yaldızlı cümleler ile günü kurtarabiliriz. Ama yarın o kendimizin dahi inanmadığı cümlelerin hesabını vereceğiz.” değil mi?

******

ESNAF TUZ KOKTU DEMİŞ

Önceki gün öğle saatlerinde bir grup esnafımızın Mevlana Meydanında masa sandalye yakma eylemini duyunca Allah şahit okuduklarımıza, gördüklerimize inanamadık.

Konya esnafı hele hele Türbeönü esnafı bu şehirde bu ülkede eylem yapacak masa sandalye yakacak en son insanlardır.

Ne var ki bu insanların ekmek teknesi için bıçak kemiğe filan dayanmamış adeta o bıçak kalplerinden girip sırtlarından çıkmıştır.

Ve demek ki bu insanlar inanın bir yerde haklı olarak böylesine bir eylemi gerçekleştirmişler.

Bana bunu deseler inanmazdım.

Çünkü biz Konyalılar, hele hele rızkını inanarak ticaretten kazanmaya çalışanların eylem ile bir araya gelmesini 45 yıldır ne görmüş ne de duymuştum.

Bu insanlar bu isyan moduna geçti ise şehri yönetenlerin bir kez daha oturup düşünmeleri gerekir derim.

Bakın tüm Türkiye’de esnaf küçük ve orta ölçekli işyeri sahibi insanlarımız tam da böyle bitme noktasına, isyan noktasına geldikleri gün, dahası onların eylem için el altından tarih belirledikleri günün arifesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ekranlara çıktı ve yeni normalleşmenin yol haritasını açıklayıverdi.

Yani Reis ne yaptı.?

Aklını kullandı, tecrübesini ortaya koydu ve “Benim yapacağım bu. Aklınızı başınıza alın.” deyiverdi.

Sonra da renk haritası açıklanıverdi.

Hadi şimdi diyelim ki o ilk renk haritasına insanlar inandı.

Amma velakin her hafta rakamsal olarak açıklanacak 15 günden 15 güne renklendirilip uygulamaya dönüştürülecek harita ne oldu?

Ne olacak?

Biz Konyalılar olarak hâlâ anlayamadık mı?

Olan oldu, biten bitti.

İstanbul açık, Ankara açık, benim gani gönüllü, kadere iman etmiş, rızkını ticarette arayan, “devletim” diyerek kayıtsız teslim olan, “şeriatın kestiği parmak acımaz” diyen insanımız gelinen noktada alevli eylem yapıyordu.

Hem de Türbeönünde.

Madem bu iş rakamsalda bu kadar kötü.

Madem vakalar ve ölüm sayıları yeniden artışa geçti.

Neden İstanbul açık?

Neden Ankara açık?

Ve neden KONYA KAPALI?

.............

Bunları hiçbir siyasi görüşü desteklemek ya da siyasi olarak birilerine inandığım için yazmıyorum. Etliekmekçi, tavuk dönerci, çaycı, lokantacı, kahveci, tostçu, balıkçı tanıdıklarım, arkadaşlarım ve onlar anlattıkları için bire bir yazıyorum.

Esnaf bitti.

Esnaf ar namus meselesi yaptığı için işi bugüne kadar borçla senetle, akka ile tokka ile getirebildi.

Ama bu saatten sonra bu at bu arabayı çekmiyor.

.............

Rakamlara göre İstanbul’daki virüs İngiliz bizdeki virüs Afrika mı?

Hiç değilse bunu açıklayın.

Yani bizi kandıracağınız, bizim de kendimizi kandıracağımız adına da “bilimsel” denilen yeni bir masalı lütfen bize anlatın.

Yani esnafa anlatın.

Bu insanlar temiz insanlar.

Bu insanlar inançlı insanlar.

Buna da inanırlar.

Ancak adına bilimsel dediğiniz, gerçeklik ile yaşanılanlar ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan, varsa da anlayabileceğimiz şekilde açıklanmayanları söyleyin bir hele.

.............

Ankara’da birileri bir şeyleri ya yanlış yapıyor ya da eksik yapıyor. Ve artık Konyalı bunu yemiyor.

Kardeşim hani kırmızılı mavili yeni harita nerede?

Madem bu haritayı açıklamayacaksanız niye eski haritayı kaldırmıyorsunuz?

Niye Konya gibi dünde kalmış, rafa kalkmış haritadaki kırmızı ile insanımıza hâlâ eziyet ediyorsunuz?

Bence Konya’nın bakanları hatta son bir yılın 1 numaralı ismi siyasetçisi, bürokratı Konyalı Bakanımız Sayın Koca bu duruma derhal müdahil olmalı. 

Hani bir film mi dizi mi ne vardı.

Hiç izlemedim ama adını biliyorum.

“FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE?” diye..

Şimdi de artık rızkının aracı olan masasını sandalyesini yakan esnaflarımız adına büyüklerimize soruyoruz

KONYA’NIN SUÇU NE?     

KONYALININ SUÇU NE?      

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bağışlamak intikam hakkını Allah’a bırakmaktır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kağıt ve hurda toplayan trafiğe çıkmaları yasal ve kanunen tamamen suç olan araçlara bir düzen getirebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi