Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’yı Ankara’dan izlemek çok güzel

Konya’yı Ankara’dan izlemek çok güzel

BBN Medya ve BBN Türk TV adına, Türk basınında yeni bir tarih yazabilme adına Türkiye kazan biz kepçe dolaşmaya devam ediyoruz. Allah’a çok şükür BBN Medya Grubu olarak kısa sürede başta Ankara ve İstanbul olmak üzere “Anadolu’nun sesi” olma hayallerimiz peşinde dönüşlerden ve gördüklerimizden öyle mutlu oluyoruz ki yatıp kalkıp halimize şükür ediyoruz.

 

İnşallah bizim için Konya için Türkiye için hayırlı ise kısa sürede Anadolu’dan ulusal çapta çıkan ilk marka olma hedefimiz bir bir gerçekleşecek.

Dün Ankara siyasetinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere resmi yapılan açıklamalar resmi olmayan görüşmeler kapalı kapılar ardındaki sohbetlerdeki samimi ifadeler Türkiye’nin her türlü engeli,  iç ve dış hainlerin akıllara sığmayan senaryolarına rağmen aşarak yoluna emin adımlarla ilerleyeceğini gösteriyordu. Tabi Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında hem de dünyada söz sahibi, ekonomide güçlü, silah ve savunmada önder insanının zekası, vizyonu ve misyonu ile marka olması gibi doğup büyüdüğümüz topraklar Konya’nın da bu yönde hızla gelişmesi en büyük hedefimizdir. Ankara’nın güzelliklerini inşallah önümüzdeki günlerde hepsini olmasa da küçük küçük detaylarını sizlerle paylaşırız.

İzninizle hızla yerel konularımıza dönelim…

******

BU GENÇLERE GERÇEK ANLAMDA SAHİP ÇIKMAK GEREKİR

Sıkı bir okurumuz, gönül dostu bir abimiz önceki gün şu fotoğrafları paylaşıyordu;

 

Konya’yı Ankara’dan izlemek çok güzel

 

 

Konya’yı Ankara’dan izlemek çok güzel

 

 

“Abicim bu öğrenciler karda kışta, yağmurda çamurda her sabah böyle sıra beklemektedirler bu öğrenciler ders çalışmak için buraya geliyorlar. Sanırım sıkıntıları var; hep sırada beklemek durumunda kalıyorlarmış. Öğrencilerin bu yolda sırada beklemeleri mağduriyetlerini giderirse çok iyi olur bu fotoğrafı çektiğim zaman saat 9:00’du. Yani bu saatte halen öğrencileri dışarıda bekletmekteler.”

…….

Evet yeni kütüphaneler için belediye başkanlarımız yerel siyaset adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Bu konuda resmi açıklamalar var, demeçler var. Demek ki bu şehirde hâlâ pandemiye rağmen kütüphaneye çok fazla ilgi ve ihtiyaç var. Bir başka değişle kütüphane eksikliği net bir şekilde hissediliyor.

*****

DENİZİ GEÇİP DEREDE BOĞULMAK BU İŞTE

Şehrimizde çok güzel bir organizasyon var ve uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesi pek çok yabancı ve bisiklette iddialı isim bölgemizde, çevremizde, hatta bizim sokak ve caddelerimizde dolaşıyorlar. Bu tur başlamadan önce ve Konya etapları yapılırken belediyelerimiz ve resmi kurumlar yönlendirme konusunda zaten işin içinden çıkılmaz halde bulunan şehir içi trafiğini rahatlatmak için yönlendirmede uyarılarda çok güzel çalışmalar yapmışlardı. Bizler de bunu bu sütunlarda dile getirmiş yetkililere teşekkür etmiştik çünkü geçen yıl yapılan hatalar bu kez tekrarlanmamıştı. Ama hep diyoruz ya bizim okulumuz bizden çok daha akıllı bizden çok daha dikkatli buyurun dün bir BBN Haber okurunun fotoğrafını çekip gönderdiği kare;

 

 

Konya’yı Ankara’dan izlemek çok güzel

 

 

Ve okurumuz diyordu ki; “Dedem günaydın. Neden hiç bir işimiz tam değil. Pazar günkü yarıştan hâlâ oklar duruyor tüm levhalarda. İş bitene kadar bizde her şey. Şaka gibi Türmak Alt Geçit girişinde sağa ok yapmışlar bazı kamyonlar sağa dönüyor.”

Bu samimi şehir sevdalısı okulumuzun fotoğraflayıp sıkıntısını dile getirdiği kare için kim ne diyebilir ki?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Tarih bilmeyen diplomat, pusuladan anlamayan kaptana benzer. Her ikisinde de karaya oturma tehlikesi kaçınılmazdır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Araçlarımızda müziğin sesini çevreyi rahatsız etmeyecek düzeyde açtığımız zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi